Jump to content

Jonna1983

Bodieväs reseptejä

Recommended Posts

Jokainen tietää kaupassa näitä valmispastoja (keitä tyyliin 5-8min).

 

Yleensä pussissa on kaksi annosta. Valitses makusmukasen pastan, keität sen ja kippaat sekaan 2 purkkia tonnikalaa.

 

Saat kaksi ihan makoisaa ateriaa winking-smiley-17138.gif

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos haluaa tehdä hiton hyvää hedelmärahkaa parin päivän satsin niin tässä tulee. Itse syönnyt nyt tälläsiä paljon ;))

 

 

1. 2kpl Flora Vanilla, vaniliini kastiketta

kerma_flora_vanil.jpg

 

 

2. 4kpl Ehram-rahkoja

 

 

3. Hedelmiä, tai marjoja.... omenaa, ananasta, mustikoita, mansikoita jne.. (ihan mitä haluat)

 

4. kaikki sekasin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

täsä ny muutaman kerran sotkenu sellasen smuutien kön A jukurttia, sinne mansikoita hiukka steviaa makkeutukseen (eikä muuta ku steviaa) ja jos huvittaa ni jottai isolaattia voipi nakata sekkaan (sillon ei steviaa jos roheiini on maustettua ja jos on ni mansikkaa mieluiten) ja hiukka maitoa että sapi juotavaa siitä ja eiku naamariin.....nii ja blenderissä sekasi tietty.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yks Kamerunilainen tyyppi opetti mulle taannoin et miten kanaa pitää valmistaa jos meinaa saada sen maun sinne lihaan kunnolla. Eli keittää koipia, kokonaista kanaa tai mitä sitten onkaan tarjolla, isossa kattilassa ja laittaa kaikki mausteet siihen keitin veteen. Antaa porista sellaset 45 minsaa ja nostelee pois kattilasta. Ennen tarjoilua pannulle paistumaan niin saa väriä pintaan.

 

Kaikkihan varmaan tietää et ne marinadit ja muut mausteet on vaikea saada maistumaan muualla kuin siinä pinnalla, tämä ratkaisee sen ongelman.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kaikkihan varmaan tietää et ne marinadit ja muut mausteet on vaikea saada maistumaan muualla kuin siinä pinnalla, tämä ratkaisee sen ongelman.

ja seki pitäs tietää että ne valmismarinaadit yms scheisset sisältää natriumglutamaatti yms schaissea jotka laittavat aivot vituralleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kaikkihan varmaan tietää et ne marinadit ja muut mausteet on vaikea saada maistumaan muualla kuin siinä pinnalla, tämä ratkaisee sen ongelman.

ja seki pitäs tietää että ne valmismarinaadit yms scheisset sisältää natriumglutamaatti yms schaissea jotka laittavat aivot vituralleen.

 

Jepulis. Mutta ihan sama ongelma on vaikka marinoisi itse lampaan kusella sen lihan, maku ei mene sinne lihan "sisään" vaan jää pinnalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos kyrsii kuiva jauheliha niin mättää muutama muna sekaan, esim. 500g jauhista ja sekaan 6 munaa. Ensin jauhis melkein kypsäks ja sit munat perään. Jo on mehevää tavaraa, niin ja paljon maustei sekaan viel. :mässy:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tää ei ainakaan ollut mikään kulinaristien osasto :D .

 

Eihän naapurin koirakaan syö tuollaista.

 

Grillivinkki kesälomalle

Possun sisäfilee tai kana fileitä, marinoi/ mausta pari tuntia ennen oma mieltymyksen mukaan

lisäksi kasvis vartaita: tomaattia, sipulia, zukkinia, omenaa, paprikaa, herkkusieniä, (maissia)

 

Kaasugrillissä noin 20 min. silleen, että liha kypsää, mutta kasvikset snadisti "raakoja ja mehukkaita".

 

Helppoa ja :nam:

Eipä tule mieleenkään tuon jälkeen ruveta gillailemaan jotain Suomisen vesiletkua tai muuta Ö-luokan makkaraa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

aamiaiseksi hellwetin hyvä:

80g mannoja veteen sekotettuna. nuketa mikrossa.

2 valkuaista (keitettyjä öfkoors)

1 slaissi cheddar juustoa (siis niitä aamiaisjuustojutskia)

 

56g hiilareita, ja riippuen valkuaisten koosta (7.4-8.9g protskua) 20-21.5g protskua ja n. 6.52g rasvaa

hiukka suolaa sekkaan

o helewetin hyVVVää

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tää ei ainakaan ollut mikään kulinaristien osasto :D .

 

Eihän naapurin koirakaan syö tuollaista.

 

Grillivinkki kesälomalle

Possun sisäfilee tai kana fileitä, marinoi/ mausta pari tuntia ennen oma mieltymyksen mukaan

lisäksi kasvis vartaita: tomaattia, sipulia, zukkinia, omenaa, paprikaa, herkkusieniä, (maissia)

 

Kaasugrillissä noin 20 min. silleen, että liha kypsää, mutta kasvikset snadisti "raakoja ja mehukkaita".

 

Helppoa ja :nam:

Eipä tule mieleenkään tuon jälkeen ruveta gillailemaan jotain Suomisen vesiletkua tai muuta Ö-luokan makkaraa.

 

 

No no, eipäs haukuta toisten pöperöitä, vedän ainoastaan 5% naudan jauhelihaa enkä mitään valmispakattua jo valmiiks ruskeaa shaissea, maku aivan eri maasta ja toi kananmuna-jauhelihasekoitus sattuu olee meikän herkkua ja erinomaista vhh dieetillä :tsemppiä:

 

Äsken silppusin 1,4kg kalkkunan paistia pieneks, kaks nippua sipulia, tuoretta korianteria, salviaa ja oreganoa(tuoretta sekin).

Oliiviöljyä pannulle, sekaan sipulit+yrtit+rouhittu pippuri+ruususuola, hetken porisee ja kalkkunaa perään, sitä paistelin ja hetken päästä sekaan valion kolmejuustoa ruokakermapurkki, antaa tosi hissunkissun muhia hetken ja eikun riisin kans naminami :mässy:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
mitä vikaa tyydyttyneessä rasvassa muka on?...luomuliha ainut hyvä,muut saissea...oli ne rosentit mitä tahansa ;)

 

Aika lailla on luomua jauheliha mitä syön, siksi onkin hyvän makuista. Ukko keneltä sitä ostan aina niillä prosenteilla kerskailee :lol:

Toki muutakin lihaa häneltä ostan, paisteja ym. namia :kuola:

 

Viimeks ku hain häneltä lihaa kerskaili että ensi viikolla kun tulet niin saat syötäväkses tuota ja näytti ihan mansikin näköistä ruskeasilmää joka tuli laitumelta moikkaamaan mua :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Äsken silppusin 1,4kg kalkkunan paistia pieneks, kaks nippua sipulia, tuoretta korianteria, salviaa ja oreganoa(tuoretta sekin).

Oliiviöljyä pannulle, sekaan sipulit+yrtit+rouhittu pippuri+ruususuola, hetken porisee ja kalkkunaa perään, sitä paistelin ja hetken päästä sekaan valion kolmejuustoa ruokakermapurkki, antaa tosi hissunkissun muhia hetken ja eikun riisin kans naminami :mässy:

 

Tuo kuulostaa oikeesti hyvältä :nam: Täytynee kokeilla, mutta tuon riisin vaihdan salaattiin tai laitan tuohon soossiin kasviksia sekaan.

 

Viljatuotteet olen jättänyt aika vähälle, joinain päivinä saatan syödä 3 hapankorppua juuston kera tai 1 ruisleipä. Viime viikon lopulla lopetin myös karkin syönnin, koska en osaa pysyä kohtuuden rajoissa ja sitten kun Manssin pudding saapuu, niin syön satsin sitä iltapalaksi. Outs :palikka: eksyin asiasta..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
mitä vikaa tyydyttyneessä rasvassa muka on?...luomuliha ainut hyvä,muut saissea...oli ne rosentit mitä tahansa ;)

 

Aika lailla on luomua jauheliha mitä syön, siksi onkin hyvän makuista. Ukko keneltä sitä ostan aina niillä prosenteilla kerskailee :lol:

Toki muutakin lihaa häneltä ostan, paisteja ym. namia :kuola:

 

Viimeks ku hain häneltä lihaa kerskaili että ensi viikolla kun tulet niin saat syötäväkses tuota ja näytti ihan mansikin näköistä ruskeasilmää joka tuli laitumelta moikkaamaan mua :lol:

tahtoisin minä mukaan tulla katsomaan mansikkia silmästä silmään ennenkuin isken hampaani sen pakaraan kiinni :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toi luomu on aika mielenkiintoinen juttu - esim Itävallassa, missä ollaan ainakin naapurimaihin nähden tarkkana ruoan laadun suhteen, luomukananmunat syntyy ruokkimalla kanoja luomuviljalla. Hyi helevetti...noo nykyään saa täällä kyllä omegamuniakin...

 

Lihassakin taitaa olla niin, että tyydyttynyt rasva ei ole mikään ongelma, vaan se viljaruokinnalla aikaan saatu korkea monityydyttymättömän osuus; Omega6 on jo sinänsä pahasta, koska sitä saa jokapaikasta aivan liikaa, mutta mikä pahinta se ei kestä paistamista vaan muuttuu "transsuksi". Siksi liha kannattaa hommata mahdollisimman vähärasvaisena, riistana tai syödä raakana (esim kalojen tapauksessa Sushina).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...