Jump to content

Guest

D-vitamiini

Recommended Posts

Guest

Mannisen juttujen jälkeen ostin D-vitamiinin purkin. Nappailen sitä pillereistä yhteensä 40-50 mikrogrammaa päivässä. Tämä siis sen lisäksi mitä saan ruuasta (joka ei viimeisimmän analyysin mukaan ole paljoa). Vielä en ole kuollut sisäiseen verenvuotoon. Kuinkas kauan tätä D-vitamiinia pitää naukkailla ennenkuin alkaa tapahtumaan? Onko syytä vähentää intakea, kun kesä ja aurinko taas lähestyvät kotimaatani?

 

Tiede.fi-sivustolla oleva, itse Tohtori Tolosen aloittama D-vitamiiniketju:

http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketi ... 30602.html

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

iHerbistä sitä kuulemma pitäis tilailla niin sais halvalla. Theolta tuosta just kyselin entisellä forumilla.

Minäkin aloitin ihan viime viikolla ihan erikseen D-vitskun nauttimisen kun eräs SM-kehari sanoi, että kokeileppas perkele miten vireystilakin paranee kun alat syömään kunnolla d-vitamiinia. Vitun kallista apteekista ostettava paska. iHerbistä pitänee tilata http://www.iherb.com/


En ole vastuussa ylläolevasta tekstistä.

 

-P.F.F.P-

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
100-110mikrogrammaa päivässä

toi on paljon. miten jaat sen päivälle? vois itekin nostaa annostusta 2.gif

nyt otan aamulla herättyäni 20mikroa ja jossain vaiheessa iltaa 30mikroa.

 

 

katsokaas muuten tätä d-vitamiinisivuston rasismia. neekerit kuuluu erityisryhmään:

http://www.d-vitamiini.fi/

 

nekruthan ei taida saada auringosta d-vitamiinia riittävästi, jos niiden ihonväri blokkaa sen. onko tässä arvelussa perää? ruvetaankohan maaanmuuttajanekeille jakamaan seuraavaksi ilmaista d-vitamiinia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

4xpäivässä 1kpl 25-mikrogrammaa,tuo +10mikroa tulee kun otan optimum resultsin vitamiinipakin päivittän tai joka toinen päivä.

samalla otan aina 2kpl kalaöljyjä,eli niitäki tulee sit 8kpl päivässä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Now Foods, EGCg, Green Tea Extract, 400 mg, 180 Vcaps

$16.36

Carlson Labs, Vitamin D3, 2000 IU, 360 Soft Gels

$12.22

Extra Discounts:

* $5 off for first time customers –Coupon code provided

Total: $27.58

 

Tuommosen mällin siis tilasin 2.11, 3.11 lähti ja 12.11 oli postiukkeli käyny ovella.

 

2 oon napannu nyt päivässä 13.11 alkaen, sitä ennen vain noita markettien pureskeltavia 10mcg makuvitamiineja. Tullin setääkään ei kiinnostanu (kai) 2000IU pitosuudet. Noita vitosen alennuskoodeja taas on netti pullollaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
Now Foods, EGCg, Green Tea Extract, 400 mg, 180 Vcaps

$16.36

Carlson Labs, Vitamin D3, 2000 IU, 360 Soft Gels

$12.22

Extra Discounts:

* $5 off for first time customers –Coupon code provided

Total: $27.58

 

Tuommosen mällin siis tilasin 2.11, 3.11 lähti ja 12.11 oli postiukkeli käyny ovella.

 

2 oon napannu nyt päivässä 13.11 alkaen, sitä ennen vain noita markettien pureskeltavia 10mcg makuvitamiineja. Tullin setääkään ei kiinnostanu (kai) 2000IU pitosuudet. Noita vitosen alennuskoodeja taas on netti pullollaan.

 

Tuossa siis koko vuoden D3-vitskut ja vihreetä teetä yhteishintaan 27 dollaria? Ei paha, ei paha.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest

Talvisaikaan purkista. Tuossahan luki että 360 vitamiinikapselia. Jo tuosta luulisi riittävän, joko paita päällä tai ilman.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Talvisaikaan purkista. Tuossahan luki että 360 vitamiinikapselia. Jo tuosta luulisi riittävän, joko paita päällä tai ilman.

siitä riittää aika tarkkaan puoleksi vuodeksi,jää edelleen se puoli vuotta...tuskin suomen auringosta niin paljoo saa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

tässä vielä D vihamiinstä infoa

 

D-vitamiini (kolekalsiferoli eli D3-vitamiini)

Kolekalsiferoli on mm. kalassa esiintyvä D-vitamiini, jota myös muodostuu ihossa auringon ultraviolettisäteilyn UVB:n vaikutuksesta. D3- vitamiini muuttuu maksassa ja munuaisissa aktiivisikseksi metaboliitiksi, joka käyttäytyy hormonin tavoin ja osallistuu elimistön kalsiumin ja fosfaatin säätelyjärjestelmään, johon osallistuu myös lisäkilpirauhashormoni. Lisäksi D-vitamiini vaikuttaa solukalvojen ja hermoston toimintaan sekä lihastoimintoihin.

 

10 µg (mikrogramma) = 400 IU tai KY (kansainvälinen yksikkö)

 

50 ng/ml = 125 nmol/L eli 10ng/ml = 1,5 * nmol/l

 

mm. Suomessa 40. leveysasteen pohjoispuolella väestö potee D-vitamiinin puutetta, joka vaikuttaa haitallisesti terveyteen. Merkittävin riskiryhmä ovat raskaana olevat naiset, alle 20-vuotiaat sekä vanhukset.

 

Suomalaisilla D-vitamiinin puutos, viitearvot veren D-vitamiinipitoisuuden 75-100 nmol/l alittava kalsidiolitaso on lähes 100%:lla väestöstä, jos ei syö lisäravinteena riittävästi D-vitamiinia läpi vuoden.

 

Tämän hetken viralliset D-vitamiinin saantisuositukset Suomessa ovat 3–60-vuotiailla 7.5 µg (300 IU), ja tätä nuoremmilla tai vanhemmilla sekä raskaana olevilla ja imettävillä 10 µg (400 IU) päivässä.

 

Suomen viralliset D-vitamiinisuositukset tutkimusten mukaan estävät ainoastaan lapsilla riisitaudin. Riisitauti on lasten luustoa pehmentävä sairaus. Tyypillisiä riisitaudin oireita ovat vinot jalkojen luut, "länkisääret", rintakehän epämuodostumat ja merkittävä vastustuskyvyn puute. D-vitamiini vahvistaa ihmisen vastustuskykyä tulehdustauteja vastaan. D-vitamiinia tarvitaan, jotta elimistö tuottaisi mikrobeja tuhoavia peptidejä. Nämä peptidit tuhoavat elimistöön tunkeutuneita taudinaiheuttajia, sieniä, bakteereita ja viruksia. Niitä syntyy valkosoluissa ja hengitysteiden pinnalla, ja ne muodostavat limakalvoille suojamuurin esimerkiksi influenssaviruksia vastaan

 

D-vitamiinin saanti on keskimäärin naisilla 5,2 µg/vrk ja miehillä 7,1 µg/vrk. (Finravinto 2007)

 

Keskimääräinen aikuisten D-vitamiinin saanti ravinnosta on 3-5 µg/vrk. (Tohtori.fi)

 

Hyvin usein D-vitamiinin saanti ravinnosta jää jopa alle 2,5 µg/vrk (100 IU), tosin useimmiten päästään 5 µg/vrk (200 IU). (Marjo Lehtonen-Veromaa 2007)

 

"""Lääkäri Hannu Vierolan mielestä suomalaisten D-vitamiinin puute alkaa olla hälyttävällä tasolla. Ruokavaliosta tai auringosta kesällä saatu vitamiinimäärä ei riitä syksyllä edes isänpäivään saakka.

Iisalmelaislääkäri Hannu Vierola on työnsä kautta päätynyt tutkimaan potilaidensa D-vitamiinin määriä. Tulokset ovat olleet hälyttäviä, esimerkiksi 15-vuotiaista tytöistä joka viides on lähestulkoon riisitaudin partaalla. D-vitamiinin vajaus koskee kuitenkin myös kaikkia muita ikäluokkia ja molempia sukupuolia. D-vitamiinin puute aiheuttaa lukuisia sairauksia. Vähäinen D-vitamiinin saanti lisää Vierolan mukaan mm. syöpäriskiä, luun haurastumista, diabetesta, verenpainetautia, MS-tautia ja influenssaa.Vitamiinin lisääminen ruokavalioon vähentää nivel- ja lihassärkyjä, kohentaa lihasvoimaa, mielialaa ja karkoittaa väsymystä.""" (2009)

 

D-vitamiini säätelee yli 2000 geeniä, joista osa säätelee solujen lisääntymistä, erilaistumista, kuolemaa ja verisuonten syntyä.

 

"""D-vitamiini vaikuttaa ydinreseptorien toimintaan aivojen gliasoluissa ja neuroneissa, osallistuu neurotrooppisten faktorien biosynteesiin,, aivojen hermokasvutekijän eli BDNF:n toimintaan, serotoniinin ja melatoniinin aineenvaihduntaan (lue: estää masennusta) , typpioksidisynteesiin, lisää antioksidantti glutationia aivoissa joka kuljettaa aivoille hyvin haitallisia raskasmetalleja pois aivoista ja D-vitamiinin lisääntynyt saanti näyttää lisäävän lasten älykkyyttä usealla pisteellä. Aivoissa on kaikkialla D-vitamiinireseptoreita."""

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11893522

 

D-vitamiinilisää (kalanmaksaöljyä) alettiin antaa lapsille Suomessa jo 1930-luvulla.

 

Kalanmaksaöljy oli Skandinaviassa kansanlääke riisitaudissa. Saantisuositus on ollut 100-125 µg/vrk 40-60 -luvuilla, jolloin syötiin kalanmaksaöljyä. Mutta jostain syystä sitä alennettiin lopulta jopa 5 µg/vrk saantiin. Vuonna 2003 alettiin joihinkin maitotuotteisiin lisäämään hiukan D-vitamiinia jatkuvan puutteen takia ja sen johdosta lasten riisitauti on harvinainen tänä päivänä Suomessa.

 

In Finland, from the mid-1950s until 1964, the recommended intake of vitamin D for infants was 4000–5000 IU/d (100–125 µg/d) (44). In 1964 it was reduced to 2000 IU/d (50 µg/d), and in 1975 it was further reduced to 1000 IU/d (25 µg/d) (44). In 1992, on the basis of the US RDA (5), the dose was reduced again to 400 IU/d (10 µg/d). Under this controlled supplementation regimen, even at the highest intakes, neither idiopathic infantile hypercalcemia nor any other health problem was ever described. However, what was described in a retrospective study was a dramatic decrease in type 1 diabetes later in life in infants who received high-dose daily vitamin D supplementation (44).

 

http://www.ajcn.org/cgi/content/full/79/5/717?ck=nck

 

Syitä D-vitamiinin puutoksen yleisyyteen on useita. Yksi merkittävä tekijä on se, että niin Suomen terveysviranomaiset (THL), terveydenhuollon ammattilaiset (lääkärit, neuvolat jne...), ravitsemusterapeutit ja muut tahot (lääketeollisuus vahvasti osallisena) ovat pelotelleet kansakuntaamme D-vitamiinin yliannostuksella jo vuosikymmeniä ja EDELLEEN PELOTELLAAN. Ja näinollen suomalaiset pelkäävät tätä rasvaliukoista vitamiinia. Miksi?

 

Myös media julkaisee aivan kenen tahansa artikkeleita D-vitamiinista, ottamatta selvää lähteiden (joita ei yleensä edes ole ??) paikkansapitävyydestä ja näinollen kansa saattaa saada aivan vääristyneen kuvan koko vitamiinista.

 

D-vitamiinin saanti:

 

Aurinko on pääasiallinen D-vitamiinin lähde ihmiselle, mutta sen saannissa on Suomessa tiettyjä rajoituksia. Jotta aurinkoa ottamalla muodostuisi ihossa riittävästi D-vitamiinia, pitäisi uv-indeksin olla vähintään 4. Tämä ehto täyttyy Suomessa vain kesäkuukausina (kesä-, heinä- ja elokuussa), ja silloinkin vain keskipäivän tunteina. On huomattava että auringon kannalta keskipäivä on Suomessa noin kello 13 kesäajasta johtuen. Aurinkoa tulisi ottaa koko vartalolle, pelkkä kasvoille ja käsivarsille saatu aurinko ei riitä. Aurinkoa ei tarvitse ottaa kovin pitkään 10 -20 minuuttia päivittäin on riittävä, sillä D-vitamiinin kehittyminen ihossa loppuu, kun sen esiastetta on kertynyt ihoon kylläisyysarvoon asti.

 

Ongelmana on kuitenkin se, että suomalaiset altistuvat varsin vähän auringon valolle. Suurin osa työssäkäyvistäkin on sisätiloissa keskipäivällä tai muuten vaan ihmiset ovat sisätiloissa. Kesällä aurinkokylpy päivittäin keskipäivällä n. kello 13 riittää takaamaan riittävän D-vitamiinin saamisen kesällä. Aurinkorasvat estävät n. 98%:sti D-vitamiinin tuotannon iholla, estämällä auringon UVB-säteilyn pääsemästä iholle.

 

Tutkimusten mukaan kukaan EI saa Suomessa riittävästi ruuasta D-vitamiinia ja suurin osa ei saa sitä edes kesällä auringosta.

 

Ruuassa D-vitamiinia on pääasiassa rasvaisessa kalassa (kuha, siika, silakka) n.22 µg/100g. Muissa kaloissa huomattavasti vähemmän. Kasvatettu lohi sisältää D-vitamiinia vain neljänneksen siitä, mitä villissä lohessa on eli n. 2 µg/100g. Tehokasvatuksen huonot puolet näkyvät siis tälläkin alueella (myös Omega 3 suhde on huono, johtuen huonosta halvasta rehusta). Suomessa EI ole saatavilla villiä lohta lainkaan. Myös siika on kasvatettu.

 

Tässä tietoa kalojen ravinteista ajalta ennen kalojen tehoviljelyä eli villeistä kaloista:

 

http://www.fineli.fi/topfoods.php?compi ... 0g&lang=fi

 

Myös kalan syönti on vähäistä.

 

Vuodesta 2003 on lisätty D3-vitamiinia joihinkin maitotuotteisiin (maito, piimä jogurtti) 5 µg/litra sekä ravintorasvoihin 10 µg/100g. Luomumaitotuotteisiin ei ole lisätty D-vitamiinia.

 

Laboratoriotutkimuksissa D-vitamiinin määrä selvitetään veren seerumista (S -D-25).

 

Suomalaisilla veren D-vitamiinipitoisuus on talviaikaan keskimäärin noin 43 nmol/l. Kesän lopulla eli korkeimmillaankin keskiarvo on vain noin 65 nmol/l.

 

Tiedemaailmassa on jo vuosia vallinnut satoihin tieteellisiin tutkimuksiin perustuva yksimielisyys siitä, että 50 nmol/l pienempi seerumin D-vitamiinipitoisuus on osoitus terveyttä vaarantavasta D-vitamiinin puutteesta.

 

Veren D-vitamiinipitoisuuden ollessa 75-100 nmol/l on todettu vasta estävän osteoporoosia, osteopeniaa ja osteomalaasia (aikuisten riisitauti). Ja tähän vaaditaan vähintää 50 µg/vrk D3-vitamiinia lisäravinteena läpi vuoden (Marjo Lehtonen-Veromaa 2009). D3-vitamiini on keskeisessä asemassa kaikessa mikä koskee tukirangan niin pehmeitä kuin kovia osia.

 

Optimaalinen D-vitamiinin taso veressä kokonaisterveyden kannalta on 125-200 nmol/l. Ja tämä tulisi olla ympäri vuoden.

 

Täysin turvallinen yläraja on 250 nmol/l.

 

Osteoporoosia sairastaa noin 400 000 suomalaista. Lisäksi toiset 400 000 suomalaista sairastaa osteopeniaa, osteporoosiin johtavaa alkavaa luukatoa. Suomessa tapahtuu joka vuosi 35 000 - 40 000 murtumaa, joiden syynä on osteoporoosi tai sitä edeltävä osteopenia. Tällä hetkellä useampi kuin joka kolmas 50 vuotta täyttänyt nainen ja joka seitsemän 50 vuotta täyttänyt mies saa vähintään yhden osteoporoottisen murtuman myöhemmän elämänsä aikana. Myös alle 20-vuotiailla on todettu osteoporoosia. (Osteoporoosiliitto 2009)

 

Suomessa tutkitaan harvoin mahdollista osteoporoosia murtuman yhteydessä, jos potilas ei sitä itse vaadi. (Osteoporoosiliitto 2009)

 

Myös hampaiden hyvä kunto edellyttää riittävää D-vitamiinin saantia.

 

Kalsiumin päivittäinen tarve on 800-900 mg.

 

D-vitamiinin puute on viime vuosikymmenien satojen puolueettomien tieteellisten tutkimusten mukaan osallisena lukuisissa eri sairauksissa. D-vitamiinin riittävä saanti on yhdistetty perinteisesti kalsiumin ja luuston aineenvaihduntaan, mutta viimevuosien tutkimukset (tieteellisiä tutkimuksia tehty jo lähes 20 vuotta) osoittavat D-vitamiinilla olevan laajempia vaikutuksia terveyteen: sydän- ja verisuonitaudit, tuki- ja liikuntaelinsairaudet (pehmytkudokset ja nivelet tarvitsevat myös D-vitamiinia), monet syöpätaudit, flunssa, influenssa, yleinen immuunipuolustus, MS-tauti, autoimmuunisairaudet, masennus, kaamosmasennus, dementia, atooppinen ihottuma, alzheimer, reumataudit, autismi, yleinen väsymys ja lihasheikkous, metabolinen oireyhtymä ym.

 

D-vitamiini vahvistaa ihmisen vastustuskykyä tulehdustauteja vastaan. D-vitamiinia tarvitaan, jotta elimistö tuottaisi mikrobeja tuhoavia peptidejä. Nämä peptidit tuhoavat elimistöön tunkeutuneita taudinaiheuttajia, sieniä, bakteereita ja viruksia. Niitä syntyy valkosoluissa ja hengitysteiden pinnalla, ja ne muodostavat limakalvoille suojamuurin esimerkiksi influenssaviruksia vastaan

 

Lisäksi riittävän D-vitamiinin nauttiminen helpottaa jo olemassa olevien sairauksien oireita merkittävästi.

 

Useissa maissa hoidetaan erilaisia sairauksia D-vitamiinilla mm. syöpää, reumaa jne...

 

Vauvoille Deetippoja tai Minisun Drops -tippoja eli D3-vitamiinia

D2(ergokalsiferoli)-valmisteet ovat tehottomampia kuin D3-valmisteet. Lukuisissa tutkimuksissa on todettu, että D3-vitamiini lisää veren D-vitamiinipitoisuutta jopa 70 % tehokkaammin kuin D2-vitamiini.

Suomesta on hankala edes löytää D2-vitamiinia muista kuin Orionin valmistamista vauvojen tippapulloista ????

 

http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/ ... 123043.ece

 

Jekovit, Devitol ja Vitol tipat ovat lääketehdas Orionin valmisteita (on rekisteröity lääkkeiksi vuosikymmeniä sitten), joten ihan normaalia että niitä vielä on markkinoilla (business) ja niitä vielä tänäpäivänäkin suositellaan yleisesti neuvoloissa alle 3-vuotiaille ja annetaan ilmaiseksikin joissain neuvoloissa ns. kokeilupakkauksina.

 

http://vitamins-minerals.suite101.com/a ... er_than_d2

 

http://heartscanblog.blogspot.com/2009/ ... in-d2.html

 

http://www.ajcn.org/cgi/content/full/84/4/694#SEC3

 

 

EU:n myötä myös meillä alettiin lisätä D3-vitamiinia äidinmaitovastikkeisiin ja lastenvelleihin. Nykyinen D-vitamiinin saantisuositus ( 10 µg/vrk alle 3-vuotiaille) on niin alhainen, että D-vitamiinin asiantuntijat ovat katsoneet jokaisen tipan tai tabletin (tabletin voi murskata ruuan joukkoon) tarpeelliseksi vauvoille ravitsemuksesta riippumatta. (Tohtori.fi)

 

Uusimman tutkimuksen mukaan Suomessa n. 85%:lla raskaana olevista naisista on merkittävä D-vitamiinin puute, joka vaikuttaa haitallisesti mm. sikiön luustoon (Marjo Lehtonen-Veromaa 2009).

 

Raskausaikaisen D-vitamiinin puutoksen on todettu olevan suurin syy mm. lasten astmaa, autismia, allergioita ja I-tyypin diabetesta aiheuttavista tekijöistä.

2–10 -vuotiaille lapsille asiantuntijat ja monet suomalaiset lääkäritkin suosittelevat 25 µg/vrk D-vitamiinia läpi vuoden (Antti Aro Duodecim 2005).

Yli 1-vuotiaille täysin turvallinen ylin annostus on 50 µg/vrk (Honey 2003).

 

Yli 10-vuotiaat voivat turvallisesti syödä ympäri vuoden 50-125 µg/vrk. Osa ihmisistä voi jopa tarvita enemmän (ylipainoiset ja kroonisesti sairaat). Täysin turvallinen annostus on 250 µg/vrk.

 

Yksi mikrogramma ( 1µg) D-vitamiinia nostaa veren S -D-25:tä yhdellä nmol/l :lla keskimäärin.

 

Laboratoriotutkimuksissa D-vitamiinin määrä selvitetään veren seerumista (S -D-25).

 

D-vitamiinimyrkytys (hyperkalsemia) voi syntyä suurilla annoksilla (yli 1,2 mg/vrk eli yli 1000 µg/vrk syötynä kuukausia) ja on erittäin harvinainen, eikä niitä ole raportoitu missään. Keho tuottaa auringossa helposti jopa 250 µg D-vitamiinia 10 minuutissa Eteläeuroopassa, joten itsensä myrkyttäminen D-vitamiinilla on sangen hankalaa.

 

Alle 500 nmol/l tasoilla raportoituja myrkytyksiä ei yksinkertaisesti ole esiintynyt ihmisillä.

 

Aikuisten ja lasten D3-vitamiini:

 

D3-vitamiinia on Suomessa 7,5µg, 10µg, 20µg ja 25µg vahvuuksina kuivatabletteina, imeskelytabletteina tai öljykapseleina sekä tippoina. Joita myydään marketeissa, apteekeissa sekä luontaistuotekaupoissa (tuotteet ja hinnat vaihtelee paikoittain ja paikkakunnittain). Öljykapseleissa EI ole lisäaineita eikä makeutusaineita.

 

Lisäksi monissa synteettisissä monivitamiinivalmisteissa, kalsiumvalmisteissa sekä joissakin kalaöljyvalmisteissa on lisättynä pieniä määriä D3-vitamiinia.

 

USA:sta D3-vitamiinia saa ostettua vähintään 12 kertaa halvemmalla ja suurempia vahvuuksiakin eli rahaa säästyy satoja euroja vuodessa riippuen perheen koosta. Esim. 1:n aikuisen 125 µg/vrk D-vitamiini öljykapselissa maksaa vuodessa n. 13€ postituskuluineen, kun Suomessa halvin öljykapselissa oleva tuote maksaa 300€/vuosi.

 

http://www.iherb.com/Vitamin-D

 

Kyseessä on rasvaliukoinen vitamiini, joten se on hyvä ottaa rasvaa sisältävän ruuan yhteydessä (eli esim. voileipä).

 

"""Nykyinen "saantisuositus" (RDA) onkin oikeastaan valokopio "minimisaantisuosituksesta" (AI) ja tämä minimisaantisuositus perustuu 52 nuorella naisella tehdyn kyselytutkimuksen keskiarvoon, kerrottuna kahdella (x 2)."""

 

Eli siinä meidän virallinen saantisuositus !!!!!!!!!

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC113800/

 

Nykyinen virallinen saantisuositus Suomessa 7,5 - 10 µg/vrk on terveystieteellisen historian yksi hirvittävimmistä virhearvioinneista (estää ainoastaan lapsilla riisitaudin). Tosin on syytä olettaa, että lääkefirmojen Sampo, FDA (USA:n Food and Drugs Administarion -organisaatio) tietää varsin hyvin alhaisen saannin vaikutukset ja on tahallaan ajanut saannin alas (saantisuositus on ollut 100-125 µg/vrk 40-60 -luvuilla mm. Suomessa, jolloin syötiin kalanmaksaöljyä) tehdäkseen mahdollisimman optimaalista bisnestä ihmisten sairauksilla. Ihmiset on siis aivopesty sairastamaan ja kuluttamaan "lääkkeisiin" miljardeja. EU ei uskalla tehdä itsenäisiä päätöksiä ohi FDA:n, Suomi taas ei ohi EU:n. Ja tällä hetkellä ootellaan jotain Pohjoismaista saantisuositusta ????

 

Maailman johtavat D-vitamiinitutkijat (näitä on 17 kpl) alkavat asettua painokertoimen puolelle lasten ja aikuisten suhteen D-vitamiinin saannissa:

 

"The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 127 nmol/l. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 25µg of vitamin D3 daily per 11 kg of body weight to obtain levels greater than 127 nmol/l. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (165 nmol/l) — and should be so supplemented year-round."

 

- Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.

 

http://www.vitamindcouncil.org/newslett ... ency.shtml

 

"""Syyskuussa 2009 Torontossa oli D-vitamiinikokous. Uusi suositus on: 1000 IU = 25 µg jokaista painopaunaa kohden. Kun paunan jakaa kahdella (1 lb. = 16 oz. = 453,59237 g.) niin saa karkeasti ottaen kilomäärän eli jokaista 12.5 kg:aa, tarkkaan laskien 11,339807 kg:aa, kohden tuo 1000 IU. Tällä annoksella jatketaan 3 kk jonka jälkeen S-D-25 testi. Pitoisuuden pitäisi olla yli 100 nmol/ l. Jos se on alle, niin annosta lisätään ja jos yli niin vasta 250 nmol/l ylittävillä annoksilla kannatta laskea D-vitamiinin määrää. Siis asia on selvä kuin pläkki, mutta sitten on se suuri Mutta. Useimmat terveyskeskukset kieltäytyvät mittaamasta D-vitamiinia! Miksiköhän? Se on sitä suomalaista lääketiedettä. """ (Antti Heikkilä 2009)

 

Epilepsialääkitys sekä eräät elimistön mineraaliaineenvaihduntaan vaikuttavat lääkkeet, hormonit ja muut tekijät saattavat välillisesti tai suoraan säädellä D-vitamiinin aineenvaihduntaa ja ne tulee näinollen ottaa huomioon D-vitamiinin saantia arvioitaessa ja mittauttaa laboratoriossa oma veren D-vitamiinipitoisuus säännöllisesti eli esim. kerran tai kaksi vuodessa.

 

Suomessa virallinen saantisuositus EI nouse!

 

Ei ole oikeata kansanravitsemuspolitiikkaa, että kaikki Suomalaiset söisivät suositusten mukaan D-vitamiinia PURKISTA (Christel Lamberg-Allardt 2009)!

 

Joten Valtion Ravitsemusneuvottelukunnan D-vitamiinisuositukset voidaan unohtaa nyt ja tulevaisuudessa.

 

Vuosi 2000 puuttu µ-merkki g:n edestä !!!!

 

Kyseisessä tutkimuksessa seurattiin 141 nuorta tyttöä 7 vuoden ajan. 10:llä tytöllä oli jo osteoporoosi. Ihmisten D-vitamiinin saanti ruuasta EI ole noussut vuoden 2000 jälkeen (Tohtori.fi, Finravinto 2007).

 

Vuosi 2009

 

Tietoa lisää:

 

Vitamin D supplementation, 25-hydroxyvitamin D concentrations, and safety

 

Risk assessment for vitamin D

 

Tiedot koostettu eri lähteistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest

D-vitamiinilisän onko hyödyksikäytössä eroa, jos esim. 4x 20mikrogrammaa pitkin päivää vs. 1x 80mikogrammaa aamulla?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
D-vitamiinilisän onko hyödyksikäytössä eroa, jos esim. 4x 20mikrogrammaa pitkin päivää vs. 1x 80mikogrammaa aamulla?

 

Kysyin itse samaa ja joku vastasi, että voi ottaa vaikka kuinka paljon kerralla kun se varastoituu elimistöön. Korjatkaa jos olen väärässä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
D-vitamiinilisän onko hyödyksikäytössä eroa, jos esim. 4x 20mikrogrammaa pitkin päivää vs. 1x 80mikogrammaa aamulla?

 

Kysyin itse samaa ja joku vastasi, että voi ottaa vaikka kuinka paljon kerralla kun se varastoituu elimistöön. Korjatkaa jos olen väärässä.

ainehan toki on rasvaliukoinen eli eihän se elimistöstä pelkällä vetenjuonnilla lähe, mutta siitä en tietä että miten se varastoituu elimistöön muuten kuin että se varastoituu maksaan ja kun sitä on tarpeeksi maksaan varastoitunut niin se sanoo poks.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Noin kuukauden ajan oon vetäny 5000iu per päivä ja voin sanoa, että hyvin on toiminu. Olo selkeästi virkeämpi thumbsup.gif

sama täälläm,pikkasen pienemmällä annoksella...ei oo kaamosmasennusta perkele thumbsup.gif

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...