Jump to content

Super-Manninen

Tyydyttynyt rasva

Recommended Posts

Yleisen käsityksen mukaan tyydyttyneet rasvahapot ovat haitallisia ihmiskunnan terveydelle, erityisesti sydän- ja verenkiertoelimistön terveydelle. Hyvin kontrolloiduissa syöttökokeissa ei ole kuitenkaan osoitettu mitään hyötyjä tyydyttyneen rasvan osittaisesta korvaamisesta tyydyttymättömällä rasvalla. En rupea käymään läpi näitä tutkimuksia, vaan esitän pari perustavamman laatuista argumenttia tätä käsitystä vastaan:

1. Useimmat ateistit uskovat evoluutioteoriaan. Fair enough. Darwinilaisesta näkökulmasta katsottuna vain ja ainoastaan pysyvyydellä on merkitystä; luonnonvalinta tarkoittaa tietysti sitä, että luonto valitsee. Ja valitsemisen ajatus sisältää väistämättä ajatuksen sopivimmista, mikä puolestaan tarkoittaa sitä, miten hyvin organismi (esim. ihminen) kykenee vastaamaan ympäristönsä haasteisiin (ja loppupelissä sitä, miten tehokkaasti organismi kykenee levittämään geenejänsä ympäristöön). Äidinmaidossa on hyvin runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja ja sen koostumus on muokkautunut miljoonien vuosien "tuotekehityksen" (evoluution) aikana.

2. Teistit sen sijaan uskovat, että omnipotentti jumalolento loi koko maailmankaikkeuden. Fair enough. Omnipotentti jumalolento tietää jokaisen hyttysenkin sijannin minä hetkenä tahansa ja hänen oletetaan luoneen ihmisen omaksi kuvakseen. Luulisi, että omnipotentti jumalolento on ollut äärimmäisen huolellinen suunnitellessaan ihmislapsen ensimmäistä ravinnon lähdettä.

  • Thanks 2

DOMINUS NUTRITION OY

www.dominusnutrition.fi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...