Jump to content

rautanyrkki

Sokeri se vasta pasketta on, ei se kova rasva vaan sokeri

Recommended Posts

Ihan samaa sokeria. Laktoosi saattaa olla jopa haitallisempaa.

 

Ei ole, koska tavallinen sokeri sisältää paljon sokereista haitallisinta eli fruktoosia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Millä perusteella juuri fruktoosi on haitallisin? Laktoosin hajoamistuotteesta galaktoosista oli juuri juttua.

 

http://suomenterveysravinto.fi/blogi/maidon-juonti-on-haitallista-osoittavat-laadukkaimmat-tutkimukset/

Maidon haitallisuus selittynee sillä, että maidon juonti lisää oksidatiivista stressiä ja tulehdusta. Syynä oksidatiivisen stressin ja tulehduksen lisääntymiseen on tutkijoiden arvion mukaan laktoosin hajoamistuote galaktoosi. Sitä on laktoosista noin puolet.

Eläimillä tehdyt tutkimukset viittaavat siihen, että galaktoosi on haitallista terveydelle ja vauhdittaa ikääntymistä ja lyhentää elinikää. Se johtunee siitä, että galaktoosi lisää kehossa haitallisten AGE-tuotteiden muodostumista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Millä perusteella juuri fruktoosi on haitallisin? Laktoosin hajoamistuotteesta galaktoosista oli juuri juttua.

 

http://suomenterveysravinto.fi/blogi/maidon-juonti-on-haitallista-osoittavat-laadukkaimmat-tutkimukset/

 

Sokerin kahdesta ainesosasta erityisesti fruktoosi voi nimittäin häiritä kehon insuliini- ja kolesteroliaineenvaihduntaa. Ja juuri tällä on yhteys moniin sairauksiin.

 

 

Näiden lisäksi yksi merkittävä syy sokerin aiheuttamiin terveysongelmiin voi piillä siinä, kuinka keho reagoi sokerin toiseen ainesosaan fruktoosiin. Elimistö ei voi käyttää fruktoosia suoraan hyödyksi, kuten glukoosia, vaan se on käsiteltävä maksassa. Ilmeisesti suuret sokerimäärät rasittavat maksaa ja saavat sen tuottamaan enemmän huonoa ldl-kolesterolia ja triglyseridirasvoja. Ne taas estävät rasvojen poistumista elimistöstä.

 

”Sokeristen virvoitusjuomien suurkuluttajilla on tutkimusten mukaan veressä vähemmän hyvää hdl-kolesterolia mutta enemmän huonoa ldl-kolesterolia sekä haitallisia triglyseridejä. Myös tulehdusarvot ovat kohollaan. Nämä kaikki ennakoivat metabolista oireyhtymää”, Huttunen sanoo.

 

En usko, että laktoosi on kovinkaan haitallista niille joille se ei tuota ongelmia.

 

Most people who are of a North European ancestry can digest lactose without problems.

 

worldwide-prevalence-of-lactose-intolerance.jpg


Shakes are for fakes, eat steaks -Stan Efferding

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hoikalla ihmisellä insuliiniaineenvaihdunta ei häiriinny, vaikka kuinka lapioisit sokeria. Kolesteroliinkin vain pieni vaikutus.

 

Noita metabolisen oireyhtymän ongelmia ei saa, jos ei liho huomattavasti. Sitä kautta tulee noi haitat.

 

Laktoosi-intoleranssilla taas ei ole tuon oksidatiivisen stressin, tulehduksen ja AGE-yhdisteiden kanssa yhtään mitään tekemistä. Laktoosi-intoleranssi liittyy ruoansulatukseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Sokeristen virvoitusjuomien suurkuluttajilla on tutkimusten mukaan veressä vähemmän hyvää hdl-kolesterolia mutta enemmän huonoa ldl-kolesterolia sekä haitallisia triglyseridejä. Myös tulehdusarvot ovat kohollaan. Nämä kaikki ennakoivat metabolista oireyhtymää”, Huttunen sanoo.

 

Kukaan ei suosittele sokeristen virvoitusjuomien suurkulutusta. :facepalm:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Hoikalla ihmisellä insuliiniaineenvaihdunta ei häiriinny, vaikka kuinka lapioisit sokeria. Kolesteroliinkin vain pieni vaikutus.

 

Noita metabolisen oireyhtymän ongelmia ei saa, jos ei liho huomattavasti. Sitä kautta tulee noi haitat.

 

Haittoja havaittu myös hoikilla.

 

Lääkäri: Monella hoikallakin on lihavilta tuttu tauti, syynä sokeri.

Metabolinen oireyhtymä eli MBO tarkoittaa tilaa, jossa samalla henkilöllä on useita valtimonkovettumataudin eli ateroskleroosin ja aikuistyypin diabeteksen vaaratekijöitä.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/laakari-monella-hoikallakin-on-lihavilta-tuttu-tauti/CdXggiLy?ref=iltalehti:63c6&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal&_ga=1.77831824.523375165.1413373340%3Fref%3Dfacebook:996c

 

 

Kukaan ei suosittele sokeristen virvoitusjuomien suurkulutusta. :facepalm:

 

Pelkästään 3dl päivässä nauttineet sairastuvat todennäköisemmin kakkostyypin diabetekseen, metaboliseen oireyhtymään sekä sepelvaltimotautiin kuin ne, jotka juovat vähemmän sokerijuomia.


Shakes are for fakes, eat steaks -Stan Efferding

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaikea sanoa, mikä on Lustigin käsitys hoikasta, kun hän itse on selvästi ylipainoinen. Joka tapauksessa riski romahtaa, kun mennään tarpeeksi hoikkiin ihmisiin.

 

Pelkästään 3dl päivässä nauttineet sairastuvat todennäköisemmin kakkostyypin diabetekseen, metaboliseen oireyhtymään sekä sepelvaltimotautiin kuin ne, jotka juovat vähemmän sokerijuomia.

 

Nämä ihmiset elää muutenkin epäterveellisemmin kuin vähemmän juovat ja ovat lihavampia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mulla on kaikki arvot parantuneet sokerin hylkäämisen jälkeen, myös verenpaineet ja kole ja arvojen parannus on ollut nopeampi ja suurempi kuin mihin lääketieteen avulla on mahdollista päästä.

 

Lisäksi sokerin totaalinen hivenaineettomuus ja vitamiinittomuus hävittää jo kehoon hankittuja näiden kyseisten aineiden varastoja kuluttaessaan palaessaan energiaksi.

 

Tässäkin tutkimuksessa kaikki veriarvot parani vain yhdeksän päivän aikana huimasti, kun sokeri jätettiin pois(kalorit pysyi samana)

 

The only change was their sugar intake: The researchers swapped foods high in added sugars, like pastries and sweetened yogurts, for options like bagels and pizza. This lowered dietary sugar from 28 percent to 10 percent, and fructose from 12 percent to 4 percent of total calories.

 

After nine days, the researchers found a 33 percent drop in triglycerides, a type of fat tied to heart disease; a 49 percent reduction in a protein called apoC-III that is tied to high triglyceride levels; and dramatic reductions in small, dense LDL cholesterol, a risk factor for heart disease.

http://well.blogs.nytimes.com/2016/07/19/cutting-sugar-from-diet-rapidly-improves-heart-health-markers/?smid=fb-nytwell&smtyp=cur&_r=0


Shakes are for fakes, eat steaks -Stan Efferding

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Terveillä ihmisillä toi vaikutus on paljon pienempi kuin noilla erittäin lihavilla. Lisäksi ei kerrottu tarkemmin vaikutusta LDL-partikkelimäärään. LDL-fraktioanalyysiä ei pidetä hyödyllisenä mittauksena asiantuntijoiden joukossa, vaan partikkeleiden määrä ratkaisee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Terveillä ihmisillä toi vaikutus on paljon pienempi kuin noilla erittäin lihavilla.

 

Onko tämä vain oletus, vai onko jotain faktaa tästä?

 

Hoikalla ihmisellä kuitenkin nousi ldl reippaasti jo parissa viikossa kokeessa jossa sokeria syötiin 30% kaloreista.


Shakes are for fakes, eat steaks -Stan Efferding

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko tämä vain oletus, vai onko jotain faktaa tästä?

 

Hoikalla ihmisellä kuitenkin nousi ldl reippaasti jo parissa viikossa kokeessa jossa sokeria syötiin 30% kaloreista.

 

Faktaa toi on. Olen opiskellut aihetta. Metabolisessa oireyhtymässä elimistön kyky käsitellä sokeria/hiilareita rampautuu. Heillä sokeri voi vaikuttaa LDL:ään selvästi ja monet muutkin hiilarit.

 

Missä nousi toi 30%? Durianrider mätti kanssa sokeria, eikä saanut LDL:ää nousemaan millään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Mutta haitat tulee pääosin lihomisen kautta. Ei ole havaittu vastaavia itsenäisiä haittoja kuin esim. tyydyttyneellä rasvalla, jos hampaiden reikiintymistä huonon hammashygienian vallitessa ei lasketa. Jos voi syödä sokeria lihomatta, niin sokeri ei muodosta vastaavaa ongelmaa, ellei nyt puhuta aivan liiallisesta kulutuksesta, jolloin ruokavaliosta tulee ravinneköyhä.

 

WHO:n suositus on alle 10% toisin kuin Iltalehden toimittaja väittää. WHO:n suositus perustuu kahteen asiaan: lihominen ja hampaiden reikiintyminen. Hampaiden osalta WHO antaa vielä lisäsuosituksen, että alle 5% kulutus näyttäisi myös parantavan populaatioiden hampaiden kuntoa.

 

Hampaitaan hyvin hoitavalle henkilölle sokeri ei ole millään kulutustasolla uhka hampaille. Iltalehden toimittaja ei myöskään ymmärrä ravinnon sokerin ja verensokerin eroa. Ihoa rypistää ja muuta pahaa haittaa aiheuttaa nimenomaan se, että verensokeri on jatkuvasti liian ylhäällä. Tämä taas on lihomisen ja kakkostyypin diabeteksen seuraus eikä sokerin syömisen seuraus sinällään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tuoreen raportin mukaan joka kolmas 6–9 -vuotias eurooppalaislapsi on ylipainoinen tai lihava.

 

Suomessa yli 12-vuotiaista lapsista joka neljäs on ylipainoinen. Aikuisista joka toinen on ylipainoinen.

 

Vaikka Maailman terveysjärjestö WHO suositteli vuonna 2015 päivittäisen sokerinkäytön ylärajaksi 25 g (10 sokeripalaa), väittävät suomalaiset terveysviranomaiset, etteivät suositukset koske suomalaisia.

 

Suomessa lisätyn sokerin yläraja PÄIVÄSSÄ on 10% kokonaisenergiansaannista, joka tarkoittaa käytännössä aikuisella perusruokavaliossa (n. 2000 kilokaloria) 50 grammaa eli 20 sokeripalaa lisättyä sokeria ihan joka päivä. Vuodessa tämä on yli 18 kiloa sokeria. Ja kun ihminen EI tarvitse lisättyä sokeria mihinkään, niin luku on todella huikea.

 

 

Elintarvikkeisiin lisättyjä sokereita ovat mm. sokeri, glukoosisiirappi, glukoosi, fruktoosi, fruktoosisiirappi, glukoosi-fruktoosisiirappi, maissisiirappi, melassi, siirappi, maissitärkkelys, riisitärkkelys, tärkkelyssiirappi ja tärkkelys.

 

 

Arvioidaan, että Euroopan väestöstä 20–25 prosenttia kantaa sisuksissaan rasvoittunutta maksaa, ja ylipainon lisääntymisen myötä ongelma kasvaa.

 

27 prosentilla suomalaisista on rasvamaksa. Tästä vain 7 prosenttiyksikköä aiheutuu alkoholin suurkulutuksesta.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/diabetes2.htm#Sokeri

Shakes are for fakes, eat steaks -Stan Efferding

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taas naurattaa tuo "ihminen ei tarvitse sokeria". Sokeri on nautintoaine ja mauste.

 

Suomessa juodaan kuitenkin se kossupullo viikossa per jokainen kansalainen. Ihminen ei tarvitse alkoholiakaan, ja sillä on HIEMAN enemmän haittoja kuin jollain 10% sokerilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Taas naurattaa tuo "ihminen ei tarvitse sokeria". Sokeri on nautintoaine ja mauste.

 

Suomessa juodaan kuitenkin se kossupullo viikossa per jokainen kansalainen. Ihminen ei tarvitse alkoholiakaan, ja sillä on HIEMAN enemmän haittoja kuin jollain 10% sokerilla.

 

 

Arvioimasi 10% ei riitä mihinkään.

 

Ihminen ei saa alkoholia jokaisessa tuotteessa "piiloalkoholina" kuten sokeria on lähes kaikessa mitä syömme.

Kovinkaan moni ei tajua että syödessään suolaisia naposteltavia kuten perunalastuja saakin piilosokeria ja kun myös lihavalmisteet, makkarat ,leikkeleet, lihojen marinadit, salaatinkastikkeet, mausteet (esim. ketsup), einesruuat sisältävät sokeria.

 

Lisäksi sitten vedetään vähärasvaisia jogurtteja yms. joissa sokeria on enemmän kuin tavallisissa vastaavissa tuotteissa, nyky-yhteiskunnassa mämmiäkään ei keritä perinteisesti imellyttämään vaan siihen lätkäistään sokeria ja sitten vielä syödessä ripotellaan lisää, vaikka se on valmiiksi jo aivan äitelää.

 

Jouluruuatkin on useimmilla epätervellisiä. Sokeria on sinapissa, sokeria hierotaan kinkun pintaan ennen uuniin laittoa ja joulun laatikoissa on kaikissa siirappia, jälkkäriksi nautitaan sokerista glögiä, joulutorttuja ja konvehteja.

Muokattu: , käyttäjä: Archey

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ihminen ei saa alkoholia jokaisessa tuotteessa "piiloalkoholina" kuten sokeria on lähes kaikessa mitä syömme.

Kovinkaan moni ei tajua että syödessään suolaisia naposteltavia kuten perunalastuja saakin piilosokeria ja kun myös lihavalmisteet, makkarat ,leikkeleet, lihojen marinadit, salaatinkastikkeet, mausteet (esim. ketsup), einesruuat sisältävät sokeria.

 

Mutta silti se kokonaismäärä ratkaisee. Hampaiden kannalta tosin yksi iso annos on vähemmän haitallinen kuin useampi pieni.

 

Sokeri on laajasti luonnostaankin ruoka-aineissa esiintyvä aine. Puhdas luonnontuote.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

sokeri Suomalaisprofessorien mukaan lisätty sokeri on ihmisen elimistölle täysin tarpeeton.

 

SOKERI on paljastumassa vieläkin haitallisemmaksi kuin mitä aiemmin on arvioitu.

 

 

 

SOKERIN runsas käyttö vaikuttaa muun muassa kakkostyypin diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien ja metabolisen oireyhtymän eli aineenvaihduntahäiriön syntyyn.

 

Syynä tähän on sokerin tapa alentaa hyvän HDL-kolesterolin määrää, lisätä huonon LDL-kolesterolin määrää, vaikuttaa veren rasva-arvoihin ja aiheuttaa matala-asteista lievää tulehdusta.

 

Useat sokerin haittavaikutuksista liittyvät sen tapaan nostaa nopeasti verensokeria. Koska sokeri on nopeasti imeytyvää, verensokeri myös laskee nopeasti alas.

 

– Sokerin syönti ei vähennä ruokahalua, vaan saattaa puolen tunnin tai tunnin kuluttua itse asiassa lisätä sitä. Tämän seurauksena sokeri on yksi niistä ravintoaineista, joilla on voimakas lihottava vaikutus. Siitä seuraa vuorostaan kakkostyypin diabeteksen ja metabolisen oireyhtymän yleistyminen, Huttunen kertoo.

 

Sokeri voikin aiheuttaa haittavaikutuksia sekä suoraan että välillisesti. Esimerkiksi rasvamaksan kehittymiseen sokeri voi vaikuttaa sekä lihomisen kautta että suoraan vaikuttamalla rasvan kertymiseen maksasoluihin ja maksakudokseen.

 

Asiantuntijoiden näkemyksistä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

 

http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000001209899.html

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
sokeri Suomalaisprofessorien mukaan lisätty sokeri on ihmisen elimistölle täysin tarpeeton.

 

SOKERI on paljastumassa vieläkin haitallisemmaksi kuin mitä aiemmin on arvioitu.

 

 

 

SOKERIN runsas käyttö vaikuttaa muun muassa kakkostyypin diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien ja metabolisen oireyhtymän eli aineenvaihduntahäiriön syntyyn.

 

Syynä tähän on sokerin tapa alentaa hyvän HDL-kolesterolin määrää, lisätä huonon LDL-kolesterolin määrää, vaikuttaa veren rasva-arvoihin ja aiheuttaa matala-asteista lievää tulehdusta.

 

Useat sokerin haittavaikutuksista liittyvät sen tapaan nostaa nopeasti verensokeria. Koska sokeri on nopeasti imeytyvää, verensokeri myös laskee nopeasti alas.

 

Mutta kaikki tämä vaatii lihomisen. Ilman sitä ei tule metabolista oireyhtymää tai diabetestä.

 

Viimeinen lause on ihan hölynpölyä: terveen ihmisen verensokeri ei laske liian alas.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mutta kaikki tämä vaatii lihomisen. Ilman sitä ei tule metabolista oireyhtymää tai diabetestä.

 

 

Totta läskejä ovat, mutta painoideksi ei tarvitse silti olla korkea jos tiheämpää ja painavampaa lihasta ei paljoa ole. Pelkästään sellulliitti on merkki sokeriaineenvaihdunnnanhäiriöstä.

 

Selluliitti on ihon epätasaisuutena näkyvä, aineenvaihdunnan hidastumisen seurauksena muodostuva rasvakertymä, joka on tavallisempi naisilla kuin miehillä (muun muassa 1. rasvakerroksen erilaisuuden vuoksi). Lääketieteessä selluliitti tarkoittaa ihon sidekudoskerroksen tulehdusta. On myös hyvä muistaa, ettei selluliitti ole vain rasvaa. Se koostuu myös ylimääräisestä sokerista, joka on myöhemmin muuttunut rasvaksi jo "tukkeutuneilla" alueilla. Selluliittia esiintyy monesti syömishäiriöstä kärsineillä, raskaana olleilla ja vanhoilla ihmisillä. Kertyminen voi johtua myös äkillisestä ruokailurytmin muutoksesta tai nopeasta laihduttamisesta.

 

Selluliittiset ihoalueet tuntuvat usein kylmemmältä ja kosketukselle herkemmiltä kuin niin sanotut normaalit ihoalueet. Kävely pitkin askelin auttaa takamuksen ja reisien selluliittiin, sillä se parantaa verenkiertoa. Selluliitti-termi perustuu ranskan kielen sanaan cellule (solu) ja uuslatinan päätteeseen -itis (tulehdus). Selluliittia on yleensä reisissä, pohkeissa ja vatsassa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Sokerilla ei juuri ole suoria haittavaikutuksia, kuten huonolla rasvalla on, poislukien toki hampaat. Tämä käy myös Hesarin jutusta ilmi. Sokerin haitta on lihottavuus. Kohtuukätössä ei ongelma.

 

Sokerin haitat ei liity kovan rasvan haittoihin, joita Fogelholm ei todellakaan kiellä.

vääärin sokeri tukkiisuonet ja kuilema korjaa . näin sanoo puhuttu tiede ei hypoteesi tiede .

 

jos ette tiedä mitä eroa noilla on googlettakaa.. toinen on mutua ja toinen faktaa joska voi lyödä pöytään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mutta kaikki tämä vaatii lihomisen. Ilman sitä ei tule metabolista oireyhtymää tai diabetestä.

 

Ei vaadi. Muitakin haittoja on.

 

Exactly how excess sugar might harm the heart isn’t clear. Earlier research has shown that drinking sugar-sweetened beverages can raise blood pressure. A high-sugar diet may also stimulate the liver to dump more harmful fats into the bloodstream. Both factors are known to boost heart disease risk.
http://www.health.harvard.edu/blog/eating-too-much-added-sugar-increases-the-risk-of-dying-with-heart-disease-201402067021

Shakes are for fakes, eat steaks -Stan Efferding

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...