Jump to content

soccerman

Muhammad Ali kuollut

Recommended Posts

Nyrkkeilylegenda Muhammad Ali on kuollut, kertoo NBC-uutiset. Hän oli 74-vuotias.

 

Ali oli ollut viime päivät sairaalahoidossa Phoenixissa hengitysvaikeuksien takia. Hän sairasti Parkinsonin tautia yli 30 vuotta.

 

Ali voitti olympiakultaa 1960 ja ammattilaisena hän oli ensimmäinen nyrkkeilijä, joka voitti raskaan sarjan maailmanmestaruuden kolme kertaa.

 

http://www.mtv.fi/sport/muut-lajit/nyrkkeily/artikkeli/muhammad-ali-on-kuollut/5927728

 

 

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Ali

 

191 cm

 

[TABLE=class: infobox]

[TR]

[TD]Ottelut[/TD]

[TD]61[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Voitot[/TD]

[TD]56[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]– tyrmäysvoitot[/TD]

[TD]37[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Tappiot[/TD]

[TD]5[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

 

 

fist.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ali ollu erityisen pitkä mies, ku ottaa syntymävuoden huomioon. Amerikassa on tällä hetkellä miesten keskipituus 175cm.

Tuolloin alin huippuaikoina 60 luvulla se ollu noin 168-170cm.

 

Ali sillo 191cm

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olis kannattanu tehdä ihan perusduunia ja säästää rahaa nyrkkeilyn sijaan. Ei olis tullut Parkinsonia, ja edelleen olis hengissä ja mukava laiffi.

 

Fiksu veto oli, että ei mennyt Vietnamiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Jormatar

Vaikka kuolleista ei saisi puhua pahaa, siltikin monet Alin vastustajat sanoivat Alin olleen itseriittoinen mulkku.

 

 

Clay teki pian tunnetuksi nopeutensa sekä nyrkkiensä lujan voiman. Vähittäinen, mutta varma ja tappioton kehitys kohti raskaan sarjan eliittiä huipentui Sonny Listonin kohtaamiseen vuonna 1964. Vedonlyöntisuhteet ja "asiantuntijat" olivat nuorta tulokasta vastaan, mutta tämä onnistui tyrmäämään kokeneen ennakkosuosikin legendaarisen kamppailun seitsemännessä erässä, yhtä erää aikaisemmin kuin oli ennustanut. Ennustaminen oli vain yksi Clayn julkisuustempuista. Hän myös nimitti Listonia "isoksi rumaksi karhuksi", mellasti tämän harjoituksissa karhunpyyntivälineet mukanaan, lavasti hyökkäyksen tämän kotiin ja uhosi punnitustilaisuudessa julkeasti. Clayn hahmoon kielteisesti suhtautuville syntyi kuva "Louisvillen suurisuusta", jonka turpa oli saatava tukkoon.

 

Ennen seuraavaa voitokasta Liston-kohtaamista maailma oli jo saanut tietää, että nimi Cassius Clay oli historiaa: tästä lähtien raskaan sarjan maailmanmestaria oli kutsuttava nimellä Mohammad Ali. Nimen vaihto liittyi islamilaiseen uskoon sekä käsitykseen siitä, että Clay oli "orjanimi", orjanomistajan antama nimi hänen suvulleen. Orjuuden aikaanhan orjat saivat omistajansa nimen, samalla kun valkoisten geenit mustien perimässä olivat usein raiskausten tulosta.

 

Jo Alin luonne valkoisia kumartelemattona, röyhkeänä mustana sekä hänen islaminuskonsa olivat riittäviä syitä synnyttämään valkoisten ylivaltaan tottuneessa maassa runsaasti vihanpurkauksia. Sopimus sponsoriryhmän kanssa päättyi 1966, jolloin manageriksi tuli Herbert Mohammad. Mustan muslimin valinta manageriksi oli selkeä osa vaihetta, jossa Ali tuli tietoisemmaksi omasta merkityksestään ja varmemmaksi tahdostaan.

Ali säilytti raskaan sarjan maailmanmestaruuden aina vuoteen 1967, eikä silloinkaan menettänyt sitä urheilullisin perustein, vaan saatuaan ehdollisen vankeustuomion asepalveluksesta kieltäytymisestä ja menetettyään tämän seurauksena nyrkkeilyoikeutensa. Vietnamin sodan aikoihin temppu iski valkoista valtaa arkaan paikkaan, olihan "isänmaallisuus" valkoisen vallan määrittämää ja sota tämän isänmaallisuuden projekti. Alin lakimiehet tekivät vuodesta toiseen lujasti töitä nyrkkeilyoikeuden takaisinsaamiseksi.

 

Rip silti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vitutti alin paskan jauhanta frazieristä, joka oli oikeesti kurjosta oloista ja mustaa orja sukua ali haukku valkoselsi roskaksi jne. No saikin turpaansa sitten

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alin kohdalla ei ole väärin käyttää kulunuttakin kuluneempaa sanontaa "elämää suurempi urheilija". Alin tarinan viitekehykseksi ei riitä pelkästään nyrkkeily - vaikutus on paljon suurempi. Jossittelu on turhaa mutta mikä olisi ollut Alin recordi mikäli tuota Vietkong-tapausta ja kolmen vuoden ottelukieltoa? Ali palasi kolmen vuoden jälkeen takaisin huipulle mutta asiantuntijoiden mielestä paluun jälkeen jotain alkuperäisestä magiasta katosi. Ali alkoi ottaa kovia pommeja vastaan. Hirvittävät taistelut, kuten Frazier-, Norton-, Shavers (pidetään historia kovimpana iskuvoimaltaan) ja tietenkin Foreman-kamppailu. Kaikki raskaan sarjan kulta-aikana.

Kannattaa todellakin katsoa se "Rumble in the jungle"-dokumentti. Rope and dope ja ylivoimainen suosikki Foreman tuli yllätetyksi ja tyrmätyksi. Voittoisa taktiikka mutta kammottava inhimillisellä tasolla terveyden kannalta. On arveltu että taktiikka maksoi Alin terveyden.

RIP

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sääli ettei lähtenyt leijonana vaan Dementia Pugilistica oli tuhonnut ajatuksenlennon jo kauan ennen viimeisiä otteluita.

Parkinson hoiti sitten loput.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

aika unohdettuna kuoli jos vasta 3 vuoden jälkeen saa rip-ketjun :ei:


A small bird will drop frozen dead from a bough

without ever having felt sorry for itself.

I am the master of my fate. I am the captain of my soul.

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Minä tiedän kenellä on pää ollut pehmeä jo vuosikymmeniä, mutta ei ole koskaan ollut kova kundi.

 

holmesinjonne-es

 

Sinähän sen tiedät :lol:


Ties missä mielentilassa kirjoittelen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...