Jump to content

soccerman

Ruuanvalmistusohjeita foorumin lukijoille

Recommended Posts

Tuossa jälkiruuaksi juuri söinkin...köyhät ritarit...mansikkahillolla...hyviä olivat.

Uskon, että ainakin Rautarunnari tunnistaa ruuan. Nuoremmille ehkä ei enään niin kovin tuttu ole.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tuossa jälkiruuaksi juuri söinkin...köyhät ritarit...mansikkahillolla...hyviä olivat.

Uskon, että ainakin Rautarunnari tunnistaa ruuan. Nuoremmille ehkä ei enään niin kovin tuttu ole.

 

Kyllä vaan, välillä tulee itsekin tehtyä. Siitäkin vois videon tehdä jossain kohtaa.

 

Termi tosin kärsinyt ajan saatossa. Joskus oli näin:

 

Köyhät ritarit: Korpusta

Rikkaat ritarit: Pullasta ja kermavaahdolla.

 

Nyt näkee kaikenlaista variaatiota.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ylipäätään jos puhutaan ravinnosta ja terveydestä...on asia mielestäni monimutkainen ja monellakin tapaa

 

On todellakin, muistan asfalttitöistä nyt jo eläkkeellä olevan kaverin jonka ruokavalio koostui rahatilanteesta riippuen 6-12 pullosta olutta päivässä. Malboro myös maistui tottakai, asui kesäisin firman autotallissa ja joskus jotain söi niin se oli grillimakkaraa.

 

Oli helvetin hoikossa kunnossa ja terveystarkastuksessa veriarvot sun muut olivat ihanteelliset.. Sai tosin potkut kun 2000- luvulla ei enää saanut olla kännissä töissä kukaan.. Edes pomot ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu. On omalle kohdalle kans sattunut "luonnonoikkuja" Nuorena 70 luvulla, kun olin reppu-hommissa olin hommissa yhden kaverin kanssa joka oli minua jotain 25 vuotta vanhempi ja tosi hyvä ammattimies ja osas hommansa hyvin.

 

Korjattiin yhden tavaratalon liukuporrasta tai oikeestaan minä olin hänelle paremminkin valon-näyttäjä. Homma kesti pari viikkoa.

Aamulla, kun mentiin hotellin aamupalalle, niin kaverilla oli aina varattu aamuksi 3 A olutta jotka joi myös aamupalaksi. Sitten lähdettiin hommiin 9 kahvitauolla otti pari kaljaa. 11-12 oli ruokatunti. Veti 3 kaljaa. 14 kahvitauko 2 kaljaa ja illalla hotellille viinakaupan kautta 1 kossun kera ja kaljat aamuksi myös.

 

Veteli kossun illalla ja hotellin ravintolassa vielä lisäksi muutaman terävän paukun. Peuhas joskus naisten kanssa yöt. Veti tupakkaa ja söi lihaa ja rasvasta ruokaa ylipäätään. Homma kävi ja henki haisi ja aina työt valmistu ajallaan. Kaveri elää vielläkin ja on hyvässä iskussa.

 

Ikinä en kuitenkaan nähnyt häntä siis juopuneena töissään. Veressä kyllä oli mutta homma toimi ja tämä toimi koko ajan vuodesta toiseen ja teki myös ulkomaan keikkoja, kun oikea ammattimies oli... Pomot tiesi mutta kaveri teki vaan töitä ja oli korkea moraali siinä, miten työt tehtiin.

 

Oli myös mukava ja lepposa kaveri ja neuvoi nuorempia, miten työt tehdään, eikä ollut yhtään kade vaikka kavereista joita opetti olis tullut parempia ammattimiehiä, kuin hänestä. Harvasta tuli. Eikä ryhtynyt heti vittuilemaan, jos nuori ei heti tajunnut ja osannut tehdä työtä, jota neuvoi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
On todellakin, muistan asfalttitöistä nyt jo eläkkeellä olevan kaverin jonka ruokavalio koostui rahatilanteesta riippuen 6-12 pullosta olutta päivässä. Malboro myös maistui tottakai, asui kesäisin firman autotallissa ja joskus jotain söi niin se oli grillimakkaraa.

 

Oli helvetin hoikossa kunnossa ja terveystarkastuksessa veriarvot sun muut olivat ihanteelliset.. Sai tosin potkut kun 2000- luvulla ei enää saanut olla kännissä töissä kukaan.. Edes pomot ;)

 

Tuossa ei ole mitään monimutkaista. Kyllä tuolla tavalla lipidiarvot ja sokeriarvot on hyvät. Jatkuva känni ja röökaaminen sekä puutteellinen ruokavalio johtaa silti usein ongelmiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eevert sitten pilasi tämänkin ketjun lipidi-höpinöillään, joten en enää tähän postaa videoita.

 

Aihehan oli ruuanvalmistusohjeita foorumin lukijoille.

 

Mutta eineslämmittäjän on pakko postailla noita lipidi-höpinöitään tähän ketjuun.

 

Jatkossakin ohjeita ruuanvalmistukseen löytyy kanavaltani: https://www.youtube.com/channel/UCQGP9M3RWWHh-yFku9Po61g

 

Turhat höpinät pilaa koko ketjun, kuten täällä onkin tapana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Koko ketjussa yksi hyvä kokkaus. :D

 

Tämä ei ollut kilpailuketju, jossa sinä olisit tuomarina :palikka:

 

Ituhippi pilaa ketjua, koska ei ole heinänsyöntiohjeita kukaan laittanut.:team finland:

 

Youtubessa kerma ja voivideot, sekä punaisesta lihasta tehdyt kiinnostaa kyllä :mosh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

"Oli myös mukava ja lepposa kaveri ja neuvoi nuorempia, miten työt tehdään, eikä ollut yhtään kade vaikka kavereista joita opetti olis tullut parempia ammattimiehiä, kuin hänestä. Harvasta tuli. Eikä ryhtynyt heti vittuilemaan, jos nuori ei heti tajunnut ja osannut tehdä työtä, jota neuvoi"

 

Tarkoitus oli tuossa ilmentää, että asiat ravinnonkin suhteen ovat varmastikkin hyvin yksilöllisiä ja monimutkaisia...sekä että ravinnon ohella myös se henkinen puoli ratkaisee ja siitä muodostuu sitten se koko soppa.

Taisin jostain joskus lukea, että kun on tutkittu todella pitkään eläneitä ihmisiä, niin ei ole voitu osoittaa, että ravinto laatu auttaisi pitkään ikään, vaan sen tekee ravinnon määrä ja sen määrän niukkuus....että syö siis niukasti....ei ähkyyn.

Mutta tietysti asiat kansanterveydellisesti ajatellen ovat laajempia.

 

Ei muuta kun pitäkää Peres ja Runnari ja Eevertti sekä muut.... vaan levy lämpimänä ja ohjeita vaan monitooriin.

Puolestaan yksisilmäinen tiukkapipoisuus ei aiheuta muuta...kun että alkaa uunit lämpiämään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taisin jostain joskus lukea, että kun on tutkittu todella pitkään eläneitä ihmisiä, niin ei ole voitu osoittaa, että ravinto laatu auttaisi pitkään ikään, vaan sen tekee ravinnon määrä ja sen määrän niukkuus....että syö siis niukasti....ei ähkyyn.

Mutta tietysti asiat kansanterveydellisesti ajatellen ovat laajempia.

 

Kyllä se laatu lisää rutkasti todennäköisyyttä pitkään ikään. Myös niukkuus lisää todennäköisyyttä, koska henkilö ei liho. Toisaalta hyvä laatu johtaa pienempään kalorimäärään automaattisesti.

 

Niukkuus saattaa todennäköisyyden lisäksi vaikuttaa maksimaaliseen elinikään, mutta tämä on niin rajua niukkuutta, että hyvin harva harjoittaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Jormatar

Tein tänään terveys ruokaa ja ruuan nimi on FITNESSHOMON VUOKA.

 

Tässä kokkaus ohjeet:

 

-laita basmatiriisiä keittymään kattilaan ~3-4 dl kuivapaino. Nakkaa keitin veteen myös suolaa esim. 1 tl.

 

-laita kuoritut ja pätkityt porkkanat (3-4 kpl) höyrystymään höyry kattilaan.

 

-nakkaa n. 10 rossasta naudan J-lihaa 400-600 rammaa paistamisen pannulle ja sekaan 1 silputtu keltainen sipuli. Lihan määrä riippuu siittä, kuinka paljon syöjä tarvitsee proteiinia. Mausta ruskistettu jauheliha esim. 2 tl jauhelihamaustetta ja 1-2 tl mustapippuria.

 

- tässä vaiheessa on hyvä tehdä munamaito. Nakkaa pari egua kulhoon ja vatkaa oikein ankarasti niitä munia. Sitten lisää noin 3 desiä maitoa joukkoon ja vatkaa tääs muutama sekka ankarasti.

 

-nakkaa jauheliha ja keitetty riisi vuokaan, lisää myös silputut, höyrytetyt porkkanat. Sotke jos jaksat ja taputtele ainekset vuokaan suht tasaisesti. Lorauta munamaito vuokaan ja lisää pinnalle tomaattisiivuja. Kuorruta mieleiselläsi juustolla. Juustoa ei kandee hirveesti laittaa jos olet esim. aavistuksen verran liian pullukka.

 

-nakkaa vuoka uuniin 200-220 astetta ja alle tunti, tarkkaile juuston väriä ettei kärvenny.

 

Itse nautin tänään Fitness homon vuokaa tulisella felix "hellfire" ketsupin ja jääveden kera. Lisäksi minulla oli höyrytettyä parsakaalia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest AK

Kasvistakin syövän sain ja keksin ruoka lajikkeen, kas näin:

 

- sipullia 2 isoa

- paprika iso, tai vaihtoehtoisesti 2 pientä

nämä viiltelet oman maun mukaan palasiksi. Laittele valko sipulia sekaan sinne.

 

pannulla ööliä jo ennen viiltelyä lämmitellyt, johon viskaat em. rehut

- annat muhia kunnes jäykkyys menee pois ja makut sekoittuu

 

samalla-aikaa toinen pannu tulella!

- jossa lihat siis kypsyy aikansa

- sinne mausteita kuten suola ja pippuri

- lihat ruskettuu siinä ajan kuluessa

- lisää omat mausteet

 

Nyt on vaikein vaihe. Tarvii olla iso kattila ja vakaa käsi:

 

- kaada kaikki ainekset kattilaan

- lisää tomaattia

- lisää papuja

- lisää muita juttuja mutta ei vihreitä rehuja ne on salaattiin

 

Anna muhia. Maistele ja laittele jotain sekaan.

 

Tunnin kuluttua sitten maukas pata valmis! Pottua, riissiä ja muuta paskaa ei enää tarvitse miettiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...