Jump to content

soccerman

Ruuanvalmistusohjeita foorumin lukijoille

Recommended Posts

 

 

 

Rautarunnari tehnyt hyvän selkeen ohjeen.

 

 

Julkaistu 15.12.2014

 

Makkarasopan valmistus nopeasti ja vaivattomasti ilman lihalientä.

Ainekset: Perunoita, makkaraa, vettä, sipulia, suolaa, voita, sokeria, mustapippuria, valkopippuria, pakastevihanneksia.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

runnarilla on vaikka mitä ohjeita ja vitun hyviltä sapuskat näyttää ainaki. esim se pitsa näytti vitun mehevältä. runnerin joulupöytäänk un pääsis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Itse kyllä laittasin aina keittoon lihaliemikuution.

 

Lidlissä pirun halpoja kuutioita. 12 kpl 59 senttiä... valikoitavana, kasvis, liha tai kanakuutiot.

 

KNORR Lihaliemi Ainesosat:

 

Suola, hiivauute, maltodekstriini, sokeri, aromi, perunatärkkelys, naudanlihauute 3,0 %, palmurasva, sipulijauhe, karamellisiirappi, kurkuma, valkopippuri. Valmiin liemen suolapitoisuus on 0,7 %.

 

Turhaa tavaraa sisältää. Hyvään makuun pääsee mustapippuri/valkopippuri/suola/sokeri/voi yhdistelmällä, kun ynnää mukaan muut ruoka-aineet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
KNORR Lihaliemi Ainesosat:

 

Suola, hiivauute, maltodekstriini, sokeri, aromi, perunatärkkelys, naudanlihauute 3,0 %, palmurasva, sipulijauhe, karamellisiirappi, kurkuma, valkopippuri. Valmiin liemen suolapitoisuus on 0,7 %.

 

Turhaa tavaraa sisältää. Hyvään makuun pääsee mustapippuri/valkopippuri/suola/sokeri/voi yhdistelmällä, kun ynnää mukaan muut ruoka-aineet.

 

Saa puhdasta hiivauutettakin, jos pelkää noita ainesosia. Saa myös suolattomana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Saa puhdasta hiivauutettakin, jos pelkää noita ainesosia. Saa myös suolattomana.

 

Ei ole pelkokysymys. Turhia tuotteita minulle, kuten videolla taisin mainitakkin. Itse en tarvitse, mutta jos joku tarvitsee ja haluaa, niin käyttää.:nice:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kun tuli puheeksi, niin tämä pizzapohja-ohje on mielestäni aika hyvä. (Käytän tätä aina). Tulee rapea ja ohut pohja hyvällä sitkolla.

 

Kuivahiivan voi korvata 1/4 palalla tavallista hiivaa.

 

Mutta tosiaan, tällä ohjeella onnistuu pizzapohja aina, eikä edes sotke paljoakaan, kun määrät on tässä ohjeessa just sopivat.

 

[video=youtube;-x2Ljy2q26w]

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

minusta sopissa se huono että niitä pitää tehdä isosa satsissa melkeen ja sitten peruna menee huonon makuiseksi jos lämmittää seuraavana päivänä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
minusta sopissa se huono että niitä pitää tehdä isosa satsissa melkeen ja sitten peruna menee huonon makuiseksi jos lämmittää seuraavana päivänä

 

pikkuasioista kiinni:

 

Perunaa ei pidä keittää ihan "pehmeeksi" asti, niin että se murenee keittoon. Keitto hyvää seuraavanakin päivänä kun muistaa keittää kaikkia aineksia sopivasti. Ei liian paljon eikä liian vähän.

 

Yksi tärkeä asia on myös, että ei laita kuumaa keittoa jääkaappin. Vaan kansi päälle ja antaa kylmetä huoneenlämmössä sen mitä ei syö ja sitten ku ei oo enää lämmintä niin jääkaappiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 

Yksi tärkeä asia on myös, että ei laita kuumaa keittoa jääkaappin. Vaan kansi päälle ja antaa kylmetä huoneenlämmössä sen mitä ei syö ja sitten ku ei oo enää lämmintä niin jääkaappiin.

 

Parempi laittaa kuumana. Muuten unohtuu koko homma.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ei kyllä hiljattain kiehunutta kuumaa tavaraa jääkaappiin. Se on jääkaapillekkin ylitöiden paikka, joka kuormittaa kaappia ja nostaa sähkölaskua.

 

Uusissa jääkaapeissa lämpötilamittari sisällä joka mittaa sisälämpötilaa. Kuuma keitos nostaa sen sisälämmön reilusti yli normaalin, ja kaappi joutuu puskee enemmän kylmää peliin jotta saa normalisoitua tilanteen.

 

 

=

 

Jos vaikka kolmoselle asetettu kaappi, niin se on käytännössä kutosella siihen asti kunnes kuumat tavarat saatu jäähdytetty annetulle lämpötilalle. (kolmoselle).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
ei kyllä hiljattain kiehunutta kuumaa tavaraa jääkaappiin. Se on jääkaapillekkin ylitöiden paikka, joka kuormittaa kaappia ja nostaa sähkölaskua.

 

Uusissa jääkaapeissa lämpötilamittari sisällä joka mittaa sisälämpötilaa. Kuuma keitos nostaa sen sisälämmön reilusti yli normaalin, ja kaappi joutuu puskee enemmän kylmää peliin jotta saa normalisoitua tilanteen.

 

Juuripa näin,talvella voi nostaa vaikka ulos kuistille tai partsille jäähtymään keitokset,vasta sitten jääkaappiin.

 

Ei ikinä lämpimänä kaappiin vaikka sähkö ei maksisikaan mansikoita.


Ties missä mielentilassa kirjoittelen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
KNORR Lihaliemi Ainesosat:

 

Suola, hiivauute, maltodekstriini, sokeri, aromi, perunatärkkelys, naudanlihauute 3,0 %, palmurasva, sipulijauhe, karamellisiirappi, kurkuma, valkopippuri. Valmiin liemen suolapitoisuus on 0,7 %.

 

Turhaa tavaraa sisältää. Hyvään makuun pääsee mustapippuri/valkopippuri/suola/sokeri/voi yhdistelmällä, kun ynnää mukaan muut ruoka-aineet.

[h=1]Herbamare kasvisliemitiiviste[/h] [h=2]Luomu-kasviliemi[/h]

Ainesosat (Herbamare 8x10g, 200g , ei lisättyä suolaa)

kasviöljyä*, hiivauutetta*, maltodekstriiniä*, kasviksia 2,5% (persiljaa*, sipulia*, porkkanaa*, selleriä*, purjoa*), luontaisia kasvisaromeja, sikuriuutetta*, yrttejä (valkosipulia*, liperiä*, muskottia*, kurkumaa*), happamuudensäätöaine (sitruunahappo).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...