Jump to content

Mf2

Omega- 3 kapselit -15 syytä miksi kaikkien tulisi syödä niitä

Recommended Posts

Krillöjystä on tehty tutkimuksia, joissa verrattu kalöljyyn usealla eri annostuksella.

Minun tiedossa liki 100 nivelkivuista kärsivää, joissa kaveri on siirtynyt kalaöljystä krillöljyyn - niistä HUUTELEN!!!!

Lisäksi vielä isompi joukko punttisalilla treenaavia, ketkä terveillä nivelillä ovat krillöljyyn siirtyneet.

Muokattu: , käyttäjä: Blaster

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alkuvuodesta käytin krilliöljyä ja kärsin nivelkivuista. Kesästä asti käyttänyt kalaöljykapseleita eikä nivelkipuja ole ollut. Tosin, edes subjektiivisesti en silti osaa vetää johtopäätöstä siitä liittyikö kipujen loppuminen kalaöljyyn.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Alkuvuodesta käytin krilliöljyä ja kärsin nivelkivuista. Kesästä asti käyttänyt kalaöljykapseleita eikä nivelkipuja ole ollut. Tosin, edes subjektiivisesti en silti osaa vetää johtopäätöstä siitä liittyikö kipujen loppuminen kalaöljyyn.

Onko muita muuttujia? Onko määrät isot omegalla verrattuna krilliin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Alkuvuodesta käytin krilliöljyä ja kärsin nivelkivuista. Kesästä asti käyttänyt kalaöljykapseleita eikä nivelkipuja ole ollut. Tosin, edes subjektiivisesti en silti osaa vetää johtopäätöstä siitä liittyikö kipujen loppuminen kalaöljyyn.

 

Millon loppu kivut ja milloin vaihtu öljy?

Dietti/bulkki ja mahdolliset antiestrogeeniset aineet (myös prohorkat jms) vaikuttaa myös.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Onko muita muuttujia? Onko määrät isot omegalla verrattuna krilliin.

 

Krilliöljynä oli Vitacost KriaXanthin ja sitä ohjeen mukainen 2kpl/päivä. Kalaöljynä myproteinin omega 3, jota otan ohjeen mukaiset 6kpl/päivä.

 

Millon loppu kivut ja milloin vaihtu öljy?

Dietti/bulkki ja mahdolliset antiestrogeeniset aineet (myös prohorkat jms) vaikuttaa myös.

 

Kuten sanoin, en osaa silti vetää mitään johtopäätöksiä siihen oliko millään syömisillä tekemistä asian kanssa. Omega 3'ia aloin käyttämään heinäkuun alusta ja tuosta eteenpäin olen voinut treenata punnerrusliikkeitä taas normaalisti. Paino on noussut kyllä jonkin verran, mutta mitään varsinaista bulkkia ei ole koska treenaus on voimanostoa. Noisti antiestrogeenisistä en osaa muuta sanoa että en oikein edes tiedä mitä ne on :) Horkkajutut ei kuitenkaan ikinä ole kuuluneetkaan minun juttuihin.

Treeneissä oli tuolloin vaihe jolloin ei tiennyt varmaksi onko se järkevää treenata kipuja vastaan vai ei. Kuitenkin lepoa ja kuntoutusta oli tullut jo kokeiltua. Kyynärpäät alkoivat sittenkin kestää progressiivisesti kovenevaa treeniä ja mitään erityistä kipua niissä ei kyllä ole enää ollut. Toki varon niitä edelleen ja en tee esim suoria hauiskääntöjä enää ollenkaan. Vasaraotteella kestää treenata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ok - hyvä tietää mahdollisesti huonojakin kokemuksia.

 

Ihan kuriositeetin vuoksi: mulla ollu melkosesti diettaajia kovilla miinuksilla ja ei ole muistissa että kukaan olisi niveliä valittanut - muutoksia ei ainakaan siitä syystä ole tehty / suurin osa menny vielä normaalia lyhyemmillä sarjoilla -> treenipainot ollu aikasempaa suurempia.

Kaikille olen Krillöljyä suositellu kalaöljyn sijaan - suurin osa käyttänyt krillöljyä, loput menny kalaöljyllä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikille olen Krillöljyä suositellu kalaöljyn sijaan - suurin osa käyttänyt krillöljyä, loput menny kalaöljyllä.

 

Pirun kallista vain tuo krilliöljy kalaöljyyn verrattuna. Ja alustavat tutkimukset vihjaavat, että niiden EPA/DHA-hyväksykäyttö on samaa luokkaa:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4557744/


DOMINUS NUTRITION OY

http://www.dominusnutrition.fi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luultavasti se, että krillöljy on erimuotoinen - fosfolipidinä - ja siksi sekä vesi-, että rasvaliukoinen, tekee sen paremmaksi.

Astaksantiini ei mielestäni selitä, miksi se toimii paremmin - porukka huomannu muunmuassa nivelten suhteen toimivan paremmin kuin kalaöljy ja annokset ollu luokkaa 500mg päivässä.

Tutkimuksissa (Neptunen teettämiä) on toiminut paremmin 300-500mg annoksilla kuin kalaöljy isommilla annoksilla - käytännössä tuntuu toimivan juuri niin; siksi kustannuksetkin pysyy suht alhaalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo, ei kannata ottaa enempää kuin 2-3g kalaöljyä - se härskiintyy veressäkin suht nopeaan korkeilla määrillä => johtaa päinvastasiin tuloksiin ku mitä haetaan.

Krillöljyssä tosiaan 300-500mg sopiva määrä, eikä siihen tarvi/kannata lisätä kalaöljyä purkista enää päälle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Jormatar

Poliquin suosittelee ottamaan omega-3:sta 300 mg - 6000 mg päivässä riippuen henkilöstä. Isompien annosten on todettu auttavan rasvanpoltossa. Samoiten hän suosittelee pureskelemaan kapselin rikki, jos se maistuu neutraalille se ei ole pilaantunut. Jos maku on epämiellyttävä se on todennäköisesti härskiintynyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Miksi noin paljon?

 

Toi on minimi. En syö kalaa nyt. Lisäksi otan varmuuden vuoksi krilliä. >10g saatiin tutkimuksissa tehokkaampi lasku veren kolesteroileihin kuin esim. 6g. Ja ei härskiinny ku ottaa 5x2g.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Porukka syö helposti liikaa kutosta. 3 ja 6 pitäs olla 50/50 melkeinpä. Ja tää halpa omega3 on melko tehotona, siks saa popsia reilusti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Porukka syö helposti liikaa kutosta. 3 ja 6 pitäs olla 50/50 melkeinpä. Ja tää halpa omega3 on melko tehotona, siks saa popsia reilusti.

 

Toi kaikuu pitkin nettiä; en kuiteskaan löydä perusteita väittämälle - päinvastoin liika kolmonen on pahasta; erityisesti DHA härskiintyy veressä isoilla annoksilla ja kumoaa kolmosen hyötyjä.

Kutonen toisaalta toimii hyvin isoina annoksina mm insuliiniherkkyyden suhteen, minkä on yleisterveyden kulmakiviä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Vierailija

Ainut perustelu omega 6 huonoudelle on sen arakidonihapon mahdollinen tulehdusta nostava tekiä.

Samaan aikaan on todettu sen olevan podaajalle juurikin hyvä tuote.

 

http://www.bodybuilding.com/fun/arachidonic-acid-when-inflammation-is-good.html

 

 

Jos tulehdus kropassa huolettaa, niin kannattaa varmaan syödä vastapainoksi jotain "tulehdusta alentavaa", niin ei tarvitse myrkyttää itseään millään teollisilla mahdollisesti härskiintyneillä kalaöljyillä, jotka pahimmassa tapauksessa tulehduttavat vain enemmän!

 

Eli jos tulee imailtua paljon omega 6 RAVINNOSTA niin söisin vastapainoksi lohta, tummanvihreitä lehtikasveja, juureksia, inkivääriä, mausteita kuten kurkumaa, marjoja, paprikoita, sipuleita ja valkosipuleita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitenkä tärkeä toi omega9 on oikeasti. En usko sitä paljon saavani tällä hetkellä ainakaan. Omega3 saa olla todella paljon, että härskiintyy. Elimistö taitaa kehittää itse omega 9 ja 7.

Muokattu: , käyttäjä: aspir

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ainut perustelu omega 6 huonoudelle on sen arakidonihapon mahdollinen tulehdusta nostava tekiä.

 

Juuri tuolle etsin tutkimusperäistä näyttöä, ni ainut mitä tuli vastaan oli että kolmonen nostaa tulehduksia (mm DHA:n härskiintyessä veressä ) - en löytänyt kutoselle mitään tuota tulehdusta tukevaa tutkimusta - jos joku löytää, ni linkki kiinnostais.

---

Kutosella on tehty nuorilla sälleillä tutkimus, jossa pluskaloreilla tuli moninkertasesta lihasta & murto-osa rasvaa verrattuna tyydyttyneeseen rasvalisään.

http://diabetes.diabetesjournals.org/content/63/7/2356.long

 

Muita mielenkiintoisia tutkimuksia /artikkeleita

http://jn.nutrition.org/content/145/9/2146.abstract

http://www.datbtrue.co.uk/forums/showthread.php?10482-DAT-ARTICLE-Intramuscular-Fat-Metabolism-amp-Insulin-Sensitivity-Toggling-Fatless-PWO-(F-PWO)-unsaturated-fat-PWO-(UF-PWO)

Tuossa Datin artikkelissa tutkimusten perusteella paaston / treenin jälkeen lihassolujen välinen rasva (IMTG) on alhaalla & kun se täytetään tyydyttymättömillä rasvoilla, ni insuliiniherkkyys paranee - tyydyttyneet rasvat taas heikentää insuliiniherkkyyttä aamulla, paaston tai treenin jälkeen nautittuna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Puoliintumisaika pari päivää - ei auta vaikka jakaa useisiin annoksiin päivän aikana.

 

No kuitenki saa syödä kymmeniä grammoja ennenku härskiintyy.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest Vierailija
No kuitenki saa syödä kymmeniä grammoja ennenku härskiintyy.

 

Se sun norjassa pyydettyn kalan, indokiinassa tehdyn pilleri, jenkkeihin kauppaan tuodun paketin ja suomeen tilaamas purkin rasvahapot on aika monta päivää vanhat.

 

Yleensä siellä on jotain e-vitkua laitettu antioksidantiksi, mutta sekin kuluu ajan ja säilöntäolosuhteiden mukaan.

 

Ottaisin mielummin nuo rasvahapot ihan oikeasta kalasta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sehän tarkoittaa noin 150g merilohta tai muuta rasvaista kalaa joka ikinen päivä.

 

Älä vierailija kuvittele, että viljellyssä kirjolohessa on lähellekään niin paljon rasvahappoja kuin merilohessa.

 

Ottakaa pillereistä vaan, sitä varten ne on olemassa.


Lähetetty minun MotoG3 laitteesta Tapatalkilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Juuri tuolle etsin tutkimusperäistä näyttöä, ni ainut mitä tuli vastaan oli että kolmonen nostaa tulehduksia (mm DHA:n härskiintyessä veressä ) - en löytänyt kutoselle mitään tuota tulehdusta tukevaa tutkimusta - jos joku löytää, ni linkki kiinnostais.

---

Kutosella on tehty nuorilla sälleillä tutkimus, jossa pluskaloreilla tuli moninkertasesta lihasta & murto-osa rasvaa verrattuna tyydyttyneeseen rasvalisään.

http://diabetes.diabetesjournals.org/content/63/7/2356.long

 

Muita mielenkiintoisia tutkimuksia /artikkeleita

http://jn.nutrition.org/content/145/9/2146.abstract

http://www.datbtrue.co.uk/forums/showthread.php?10482-DAT-ARTICLE-Intramuscular-Fat-Metabolism-amp-Insulin-Sensitivity-Toggling-Fatless-PWO-(F-PWO)-unsaturated-fat-PWO-(UF-PWO)

Tuossa Datin artikkelissa tutkimusten perusteella paaston / treenin jälkeen lihassolujen välinen rasva (IMTG) on alhaalla & kun se täytetään tyydyttymättömillä rasvoilla, ni insuliiniherkkyys paranee - tyydyttyneet rasvat taas heikentää insuliiniherkkyyttä aamulla, paaston tai treenin jälkeen nautittuna.

 

Mutta onko sillä merkitystä ottaako sen O6 prode vai hh aterialla. Vai onko tutkimuksis ihan sama koska ottaa kuhan ottaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
No kuitenki saa syödä kymmeniä grammoja ennenku härskiintyy.

pari grammaa voi ottaa, ei kymmentä.

Sehän tarkoittaa noin 150g merilohta tai muuta rasvaista kalaa joka ikinen päivä.

 

Älä vierailija kuvittele, että viljellyssä kirjolohessa on lähellekään niin paljon rasvahappoja kuin merilohessa.

 

Ottakaa pillereistä vaan, sitä varten ne on olemassa.

50g lohta sisältää noin 2g kolmosta, mikä riittää täysin.

Mutta onko sillä merkitystä ottaako sen O6 prode vai hh aterialla. Vai onko tutkimuksis ihan sama koska ottaa kuhan ottaa.

Kantsii ottaa hh-aterialla, en ottaisi proden kanssa rasvaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...