Jump to content

Dona

Kananmunia kannattaa syödä treenin jälkeen

Recommended Posts

Keskiverto jannu saa mavesta max 200kg ja penkistä 120kg, treenasi ja söi sitten miten tahansa, vaikka niinkuin huippukaveri tai paremmin.

 

Oot viettäny liikaa aikaa muskleforumilla, tuollekkin väitteeelle naurettaisiin pakkotoistolla, bb.comissa tai millä vaan isommalla voimailuun/kehoiluun liittyvällä foorumilla.

 

 

Missä muodossa oot ne syönny? Paistettuna, keitettynä, raakana?

keltuaisineen päivineen?

 

Useimmiten keitettynä, mutta joskus myös paistan munakkaan ja aina keltuaisineen päivineen.


Shakes are for fakes, eat steaks -Stan Efferding

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika monta tuhatta salitreenaajaa nähny noin 40v aikana ympäri maailmaa useammassa maassa ja saleilla laidasta laitaan...keskiverto sälli ei edes raw voimanostokisoissa nosta 300kg maasta, jos oot koskaan tuloslistoja selaillu - tietääkseni niissä kisoissa ei keskiverto kynäniska edes käy ja voimaa on takuulla vähempi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Off topic: paha noit keskivertojannun rajoja on tehä, mutta ei se penkissä kyllä paljon enemmän oo ku 120, korkeintaan 130kg... Sekin on sellanen tulos jo monelle, että ei ikinä saa sitä vaikka kävis vetämässä keskivertotreeniä koko elämänsä ajan... Mavessakin varmaan 200-225... En tiiä ,mutta ei kovin moni sall-ihminen oo loppuviimein kovin vahva.

 

itse en oo kananmunia ikinä oikein syömällä syönnyt, jotenkin aina kaikunut korvissa että se keltanen on skeidaa ja nostaa kolestroliarvoja.

 

Ruokaa en kuitenkaan halua heittää roskiin, eli niitä keltasia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

100grammaa kananmunia sisältää 13grammaa protskua. Yks muna painaa noin 60grammaa eli ei noita ihan tolkutonta määrää kannata kerralla ottaa. 5kpl niin saa jo ihan riittävästi. Rasvaa on 9grammaa 100grammassa. Eikä se tuon mukaan aiheuta mitään riskiä mihinkään. Ainoa riski, että tulee voimaa ja lihasta. Eevert kyllä varmaan laittaa kohta sata linkkiä, mitkä on erimieltä.

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kananmuna

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
avidiini hävittää vitamiinia nimeltä biotiini kehosta - avidiini vähenee keitettäessa minuutti minuutilta ja paistamalla tietty nopeammin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Avidiini

 

Salmonella riskiä tietty myös raaoissa

 

Avidiinia lienee munan valkuaisessa pelkästään. Follistatiini taas on keltuaisen kalvossa ja se taitaa tuhoutua korkeammissa lämpötiloissa (?) (kai moni muukin asia muuttuu keltuaisen rasvoissa, protskuissa, vitskuissa jne. kun kuumennetaan). Hifimies voisi vetää valkuaiset paistettuna ja keltuaiset raakana. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
100grammaa kananmunia sisältää 13grammaa protskua. Yks muna painaa noin 60grammaa eli ei noita ihan tolkutonta määrää kannata kerralla ottaa. 5kpl niin saa jo ihan riittävästi. Rasvaa on 9grammaa 100grammassa. Eikä se tuon mukaan aiheuta mitään riskiä mihinkään. Ainoa riski, että tulee voimaa ja lihasta. Eevert kyllä varmaan laittaa kohta sata linkkiä, mitkä on erimieltä.

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kananmuna

No aika paljon rasvaa tulee treenin jälkeen jos ottaa mainitsemisen arvoisen määrän.

 

Avidiinia lienee munan valkuaisessa pelkästään. Follistatiini taas on keltuaisen kalvossa ja se taitaa tuhoutua kokonaan korkeissa lämpötiloissa (kai moni muukin asia muuttuu keltuaisen rasvoissa ja protskuissa kun kuumennetaan). Hifimies voisi voisi vetää siispä valkuaiset paistettuna ja keltuaiset raakana. :)

Niinpä.

Mahtaako se follistatiini imeytyä merkittävissä määrin vatsan kautta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
No aika paljon rasvaa tulee treenin jälkeen jos ottaa mainitsemisen arvoisen määrän.

 

 

Niinpä.

Mahtaako se follistatiini imeytyä merkittävissä määrin vatsan kautta?

 

Mahan kautta väitetyt follistatiiniin perustuvat myostatiiniestäjälisäravinteetkin otetaan - luulisi siis, että imeytyy. Olen ainakin olevinani nähnyt jonkun vastaavan lafkan tuotetta buffaavan "tutkimuksen" jossa myostatiinin väitettiin laskevan (ergo: follistatiini imeytyy).

 

edit. taisi olla tämä: http://www.myot12.com/Abstract_Myot12.htm

 

"Results showed a predicted zero level of follistatin at baseline with a myostatin level of 46pg/ml. 12 hours after FolstaxanTM dosing, serum follistatin measured 57.1pg/ml with a decline of myostatin to 34pg/ml. 24 hours after the initial dosing, follistatin levels began to predictably drop from the time of initial dosing to 11.4pg/ml. Yet myostatin continued to decline slightly with a 24 hour level of 31pg/ml. These results clearly indicate that a fertile egg yolk powder properly processed to preserve active follistatin, when orally ingested, results in detectable serum follistatin. Furthermore, this resultant follistatin presence has significant pharmaco-kinetic activity as shown by the hormonal down-regulation of serum myostatin."

 

Folstaxan on tuon mukaan munankeltuaisjauhetta, joka on tehty/kuivatettu keltuaisesta siten että follistatiini ei hajoa. Munat, joissa follistatiinia on, ovat unfertilized-tyyppiä, eli kukko on ollut mukana: http://www.chow.com/food-news/54729/whats-the-difference-between-fertilized-and-unfertilized-eggs/ Mitä lienevät suomalaiset häkkikanan/vapaan kanan/luomut kananmunat, onko kukkoja näkynyt?

Muokattu: , käyttäjä: Legis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aihetta sivuten, mitä osuu silmiin selaillessa, syödyn kolesterolin määrä vaikuttaisi myös korreloivan jonkun verran testotasoihin, mutta ei yhtä paljon kuin kertatyydyttömättömät tai tyydyttyneet rasvat: http://jap.physiology.org/content/82/1/49.full#SEC2 (3. taulukosta selviää parhaiten: http://jap.physiology.org/content/82/1/49/T3.expansion.html)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

AMPK katkasee kolesterolin syntymisen siinä kun horkan muodostumisen... = tutkimuksessa ei syöty juurio mitään treenin jälkeen ja otettiin liian vähän prodeakin, tutkimuksen elekäläiset tarvii vieläkin enempi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^Tuossa taisi olla myös se havainto, että runsas proteiini alentaa testotasoa.

 

Ei asiasta tietämättömän maallikon kyllä mielestäni kannata rakentaa ruokavaliotaan jonkun korrelaation pohjalle, jonka on nähnyt jossain yksittäisessä linkissä. Korrelaatiot voi olla todellisia vaikutuksia tai sitten ei. Ne voi mennä päinvastoinkin todellisen vaikutuksen kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
^^Tuossa taisi olla myös se havainto, että runsas proteiini alentaa testotasoa.

 

Ei asiasta tietämättömän maallikon kyllä mielestäni kannata rakentaa ruokavaliotaan jonkun korrelaation pohjalle, jonka on nähnyt jossain yksittäisessä linkissä. Korrelaatiot voi olla todellisia vaikutuksia tai sitten ei. Ne voi mennä päinvastoinkin todellisen vaikutuksen kanssa.

Se oli virhetulkinta - ei oikeastaan mitään yhteyttä prodenmäärällä ja testolla, teoriassa nostaa testoa jos paljon prodea syö.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
^^Tuossa taisi olla myös se havainto, että runsas proteiini alentaa testotasoa.

 

Ei asiasta tietämättömän maallikon kyllä mielestäni kannata rakentaa ruokavaliotaan jonkun korrelaation pohjalle, jonka on nähnyt jossain yksittäisessä linkissä. Korrelaatiot voi olla todellisia vaikutuksia tai sitten ei. Ne voi mennä päinvastoinkin todellisen vaikutuksen kanssa.

 

 

Jep, tuossa saattoi korkeemman protskun takia jäädä syödyt rasvat matalammaksi, mikä laski testoa. Korkeammilla rasvamäärillä myös syödyn kolen määrä nousee, jos syödään aina tietty prosentti eläinrasvoja, mikä voi selittää osan kolen korrelaatiosta. Maalaisjärjellä ajateltuna tuntuisi kuitenkin järkeenkäyvältä, että todellinen kolesteroli/T-suhde voi olla (on) olemassa jonkin suuruisena, koska kole on T:n esiaste.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jep, tuossa saattoi korkeemman protskun takia jäädä syödyt rasvat matalammaksi, mikä laski testoa. Prode tuskin laskee testoja (?), tosin tuskin nostaakaan kunhan tietty minimi (esim. RDA) ylittyy. Korkeammilla rasvamäärillä myös syödyn kolen määrä nousee, jos syödään aina tietty prosentti eläinrasvoja, mikä voi selittää osan kolen korrelaatiosta. Maalaisjärjellä ajateltuna tuntuisi kuitenkin järkeenkäyvältä, että todellinen kolesteroli/T-suhde voi olla (on) olemassa jonkin suuruisena, koska kole on T:n esiaste.

Katso nyt se graafi - ihan haulikolla ammuttu = EI mitään yhteyttä, ei minkäänlaista.

Siinä yksi (Ex roinari?) sai aikaan koko "trendin"

 

----

Ei tarvi maalaisjärkeä: AMPK ohjaa molempia sekä kolesterolin syntymistä, että steroidisynteesiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Katso nyt se graafi - ihan haulikolla ammuttu = EI mitään yhteyttä, ei minkäänlaista.

Siinä yksi (Ex roinari?) sai aikaan koko "trendin"

 

----

Ei tarvi maalaisjärkeä: AMPK ohjaa molempia sekä kolesterolin syntymistä, että steroidisynteesiä.

 

Hyvä pointti, suoran kallistuskulma on pitkälti tuon yhden "kärpäsen" ansiota.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jep, tuossa saattoi korkeemman protskun takia jäädä syödyt rasvat matalammaksi, mikä laski testoa. Korkeammilla rasvamäärillä myös syödyn kolen määrä nousee, jos syödään aina tietty prosentti eläinrasvoja, mikä voi selittää osan kolen korrelaatiosta. Maalaisjärjellä ajateltuna tuntuisi kuitenkin järkeenkäyvältä, että todellinen kolesteroli/T-suhde voi olla (on) olemassa jonkin suuruisena, koska kole on T:n esiaste.

 

Noi voi aina selittää sen ennakkokäsityksen mukaan, mikä itsellä on asiasta. Päälle vielä joku spekulatiivinen mekanismi, niin asiahan on monen mielestä käytännössä jo todistettu. Testoteronituotannon mekanismit monimutkaisia. Itse en pidä suprafysiologisten kolesteroliarvojen tavoittelua järkevänä lisäteston toivossa. Ihmisen luontaiset kolesteroliarvot kuitenkin on hyvin matalia. Maalaisjärjellä ei paljon tekemistä asian kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Hyvä pointti, suoran kallistuskulma on pitkälti tuon yhden "kärpäsen" ansiota.

 

Tuosta pikkuriikkisestä kokeesta ei kovin pitkälle kannata johtopäätöksiä mielestäni viedä. Siellä oli muistaakseni viitteitä myös muihin papereihin, joissa mahdollinen proteiinin testoa alentava spekulatiivinen vaikutus oli havaittu.

Muokattu: , käyttäjä: Enver

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Menee tyhmällä vähän ohi nää teidän viisaiden jutut mutta, kysymys:Kannattaako kanamunia syödä vaiko ei?

 

Riippuu, keneltä kysyy. Mitään välttämätöntä ravintoa ne ei ole.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

2munaa syön joka ilta. Voisi lisätä treenin jälkeiseen ateriaan sama, ja jättää öljy pois ruoasta. Saa rasvat noista + prodee lisää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jostain lehdestä luin, että esim juusto, kananmuna keltuaisineen jne jotka sisältää kolesterolia, niin tälläiset tuotteet lisäävät testosteronin tuotantoa.


Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jostain lehdestä luin, että esim juusto, kananmuna keltuaisineen jne jotka sisältää kolesterolia, niin tälläiset tuotteet lisäävät testosteronin tuotantoa.

Kokeilemalla selviää, itsellä ei ollu mitään vaikutusta labratulosten mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...