Jump to content

Marjakarhu

Rasvasota

Recommended Posts

Guest BT123

Ihminen on luonnostaan tärkkelyksen syöjä. Suurin osa kaloreista on tullut tärkkelyksestä läpi ihmisen historian.

 

Eiköhän tuokin heimo syö pääasiassa kasvisravintoa. Lihaa vähän lisänä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

luonnostaan mitä toi tarkoittaa mistä tuo tärkkelys on tullut miten esihistoriallinen ihminen on saanut tarpeeksi kaloreita selvitäkseen pelkällä kasvisruokavaliolla? ihmisen ruoan sulatus on kaukana kasvinsyöjän ruoan sulatuksesta joten turha verrata ihmistä hevosiin tai muihin elukoihin...

ihminen syö sekaravintoa ja kasvissyönti on nykyajan pullamössöyhteiskunnan aikaan saama harhakuva ja kasvissyöjät tulevat aina kärsimään erillaisista puutos tiloista

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ihminen on luonnostaan tärkkelyksen syöjä. Suurin osa kaloreista on tullut tärkkelyksestä läpi ihmisen historian.

 

Eiköhän tuokin heimo syö pääasiassa kasvisravintoa. Lihaa vähän lisänä.

 

10 kiloa porkkanoita päivässä.:nannaa::vihellys:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ihminen on luonnostaan tärkkelyksen syöjä. Suurin osa kaloreista on tullut tärkkelyksestä läpi ihmisen historian.

 

Kädelliset on yksi nisäkäslahkoista. Varhaisimmat kädelliset kehittyivät mesotsooisen maailmankauden lopussa noin 65 miljoonaa vuotta sitten. Kädellisten kantamuodot alkoivat kehittyä 75–65 miljoonaa vuotta sitten ilmeisesti hyönteissyöjämäisistä nisäkkäistä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisen_evoluutio

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest BT123
Kädelliset on yksi nisäkäslahkoista. Varhaisimmat kädelliset kehittyivät mesotsooisen maailmankauden lopussa noin 65 miljoonaa vuotta sitten. Kädellisten kantamuodot alkoivat kehittyä 75–65 miljoonaa vuotta sitten ilmeisesti hyönteissyöjämäisistä nisäkkäistä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisen_evoluutio

 

Jees, kannattaa katsoa yllä oleva luento ihmisen ruokavalion historian asiantuntijalta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest BT123
Voi vittu teidän rasvasotanne kans.....staana tässä dugallekin mallia mitä käsitellyt teollisuusrasvat saa aikaan:

 

[ATTACH=CONFIG]1442[/ATTACH]

 

Suosin luontaisia rasvoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

toi hammas teoria oli tieteen kuvalehdessä ja tutkijoiden mukaan keittotaito tuhosi ihmisen hampaat ja myös mahdollisti aivojen kasvun, sillä saatin huonosti sulavat kasvikset ja lihan osat antaan enemmän energiaa mikä oli elintärkeätä aivojen kasvulle.. ja luolamiehet veti krokotiiliä että saisivat elintärkeätä tyydyttynyttä rasvaa http://natgeo.fi/historia/elaman-kehittyminen/krokotiilinlihasta-vauhtia-aivojen-kehittymiselle

Muokattu: , käyttäjä: max power

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suomalaiset syövät tyydyttynyttä rasvaa melko vähän ja siltikin sydäntauti on tosiasia.

Suomalaiset kuluttivat viime vuonna keskimäärin 3,1 kiloa voita henkeä kohti laskettuna. Valion arvion mukaan kulutus noussee tänä vuonna noin 4 kiloon jokaista suomalaista kohti laskettuna.

Ennätysvuonna 1965 jokainen suomalainen käytti voita keskimäärin 18 kiloa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest BT123
Suomalaiset syövät tyydyttynyttä rasvaa melko vähän ja siltikin sydäntauti on tosiasia.

Suomalaiset kuluttivat viime vuonna keskimäärin 3,1 kiloa voita henkeä kohti laskettuna. Valion arvion mukaan kulutus noussee tänä vuonna noin 4 kiloon jokaista suomalaista kohti laskettuna.

Ennätysvuonna 1965 jokainen suomalainen käytti voita keskimäärin 18 kiloa.

 

Voi ei ole lähellekään ainoa tyydyttyneen rasvan lähde. Tyydyttyneen rasvan kolesterolia nostavaa vaikutusta on turha lähteä kiistämään. Se on todistettu sadoissa ja taas sadoissa metabolic ward -kokeissa.

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2125600/

 

 

Toistetaan vielä:

 

Only in populations that maintain

very low levels of serum cholesterol, e.g., total

cholesterol

mg/dL) throughout life do we find a near-absence of

clinical CHD.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest BT123

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1312295/

 

"The answer is hypercholesterolemia. What level of total cholesterol and specifically LDL cholesterol is required for atherosclerotic plaques to develop? Symptomatic and fatal atherosclerosis is extremely uncommon in societies where serum total cholesterol levels are 150 mg/dL and the LDL cholesterol is >100 mg/dL, the other risk factors clearly accelerate atherosclerosis".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest BT123
Kolesterolilla ja sydäntaudilla ei ole paljon keskenään tekemistä.

 

Hypercholesterolemia is the only direct atherosclerotic risk factor; the others are indirect

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest BT123
Kolesterolilla ja sydäntaudilla ei ole paljon keskenään tekemistä.

 

http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/cholesterol/atp3full.pdf

 

Moreover, persons who have extremely low levels of

LDL throughout life due to familial hypobetalipoproteinemia

have documented longevity.

 

Any LDL cholesterol above

100 mg/dL appears to be atherogenic. The prevalance

of elevated levels in large part accounts for the nearuniversal

development of coronary atherosclerosis in

the United States and the high attendant risk for developing

CHD over a lifetime—49 percent for men and

32 percent for women.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest BT123

 

http://www.bmj.com/content/314/7074/112

 

F3.medium.gif

 

Tollasilla muutoksilla tulisi jo 0,76 mmol/l vähennys kolesteroliin.

 

Pelkästään korvaamalla tyydyttynyttä rasvaa ja vähentämällä kolesterolin syömistä.

 

4/5 eli suurin osa tuosta vähennyksestä lähtisi LDL-kolesterolista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ihminen on luonnostaan tärkkelyksen syöjä. Suurin osa kaloreista on tullut tärkkelyksestä läpi ihmisen historian.

 

Eiköhän tuokin heimo syö pääasiassa kasvisravintoa. Lihaa vähän lisänä.

neoliittisen kauden ihmisistä mistä dugan foorumillakin on paljon sensaationhakuista harhatietoa...

 

Sensaatiomaista on se, että löysimme hänestä useamman aterian jäännökset ja saimme niiden kautta melko tarkkaa tietoa neoliittisella kaudella eläneen ihmisen ravintotottumuksista Esimerkiksi joidenkin isotooppianalyysien perusteella väitettiin Ötzin olleen vegaani, mutta sehän on mahdotonta, koska silloinhan hänellä ei olisi ollut yllään nahkavaatteita! Hän ei ollut myöskään kasvissyöjä. TT-kuvausten avulla on nyt saatu selville, että Ötzillä oli sappikiviä, joten hänen on täytynyt syödä lihaa jo pitkän aikaa! Olen arkeobotanistina ylpeä siitä, että olemme saaneet tämän kaiken selville omilla menetelmillämme.

http://natgeo.fi/jaamies

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suomalaiset miehet saavat peräti 11 g tyydyttynyttä rasvaa/vrk. Omat tyydyttyneet rasvat ovat yli 30 g/vrk. Välimerellä(1900 luvun alussa) tyydyttyneen rasvan saanti suurempaa kuin suomessa nyt.Välimeren maissa sydäntauti oli lähes tuntematon tuohon aikaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest BT123
neoliittisen kauden ihmisistä mistä dugan foorumillakin on paljon sensaationhakuista harhatietoa...

 

Sensaatiomaista on se, että löysimme hänestä useamman aterian jäännökset ja saimme niiden kautta melko tarkkaa tietoa neoliittisella kaudella eläneen ihmisen ravintotottumuksista Esimerkiksi joidenkin isotooppianalyysien perusteella väitettiin Ötzin olleen vegaani, mutta sehän on mahdotonta, koska silloinhan hänellä ei olisi ollut yllään nahkavaatteita! Hän ei ollut myöskään kasvissyöjä. TT-kuvausten avulla on nyt saatu selville, että Ötzillä oli sappikiviä, joten hänen on täytynyt syödä lihaa jo pitkän aikaa! Olen arkeobotanistina ylpeä siitä, että olemme saaneet tämän kaiken selville omilla menetelmillämme.

http://natgeo.fi/jaamies

 

En ole puhunut mistään vegaaneista tai kasvissyöjistä. Lihaa syötiin sen verran, mitä oli saatavilla. Kasviksia enemmän.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest BT123
Suomalaiset miehet saavat peräti 11 g tyydyttynyttä rasvaa/vrk. Omat tyydyttyneet rasvat ovat yli 30 g/vrk. Välimerellä(1900 luvun alussa) tyydyttyneen rasvan saanti suurempaa kuin suomessa nyt.Välimeren maissa sydäntauti oli lähes tuntematon tuohon aikaan.

 

Suomalaiset miehet saa paljon enemmän kuin 11g.

 

Saatat kuitenkin olla tuon 10% rajoituksen sisällä vielä kaloreista riippuen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...