Jump to content

Marjakarhu

Rasvasota

Recommended Posts

No vanha ukkohan Antti jo on niin että aika monella sen ikäisellä on samoja juttuja vaikka eivät pekonipastaa syökään

 

56 v, ei erityisen vanha edes.

 

Vanhan näköinen kyllä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Nythän toi tukee väitettä, että hiilihydraatit ovat syy (pasta).

 

2 x 400 g pekonia – 280 kcal / 100 g = 2 240 kcal

 

2 x 400 g mustaleimajuustoraastetta – 400 kcal / 100g = 3 200 kcal

 

6 dl vispikermaa – 348 kcal / 100ml = 2 088 kcal

 

:mrgreen:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Taas uusi tutkimus, joka osoittaa, että tyydyttynyt rasva ei ole haitallista osana terveellistä ruokavalioa.

 

https://academic.oup.com/ajcn/advance-article-abstract/doi/10.1093/ajcn/nqy305/5289643

 

KiYFnoi.jpg

 

 

 

Ei osoita. LDL-arvot ei olleet ensinnäkään kovin hyviä. Paino putosi, mikä tarkoittaa sitä, että painon ylläpitoon siirryttäessä LDL nousee tuostakin tasosta.

 

http://sci-hub.tw/https://academic.oup.com/ajcn/advance-article-abstract/doi/10.1093/ajcn/nqy305/5289643

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tossa myös low carb -ryhmä vähensi enemmän kaloreita ja vähemmän tyydyttymättömiä rasvoja. Silläkin tavalla yritettiin saada low carb näyttämään jotenkin paremmalta, että kolesteroliarvot ei muka huonontuisi yhtä paljon per lisätty tyydyttyneen määrä verrattuna low fattiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omat henkilökohtiaset syyt puoltavat karppia.

 

Kuten olen todennut menin taannoin vuosi lekuritarkistukseen.

Passitti sokeri testiin , koska sokeriarvot olivat tapissa. Aikuisiän diabetes .

 

 

Loin karpin päälle ja olin 28 tuntia syomättä verikokeeseen.

Puolen vuoden päästä poikkesin selkäkivun takia samalle työterveys lääkärillenni.

Kysyin mites ne verikokeeet? Kaivoi putkeltaan esiin ja tuumasi ei näissä ole mitää täysin normaalit arvot.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Eli ekassa mittauksessa et ollut paastonnut ohjeiden mukaisesti?

 

En tuli puskista siis joo olit sen 8..10 tuntia syömättä. Mutta kesä meni rieittailessa ruualla ja oluella ja

painon perkele nousi liki 10 kg

 

 

nyt karpilla voi naukkailla tätä Putin juomaa

 

14662037.jpg

Muokattu: , käyttäjä: gulliver

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ray Peat sanonut jo vuosia sitten, että pufa öljyjä ei kannata käyttää, ja jos käyttää niin ottaa edes e-vitamiinia suojaamaan härskiintymiseltä.

 

Tässä espanjalaistutkimuksessa auringonkukkaöljyn elinikää laskeva vaikutus kumoutui antioksidanttina toimivalla ubikinoni-ravintolisällä (CoQ10). Joku voisi spekuloida tässä tilanteessa sillä, että liika omega6-rasvahappo on kehossakin altis härskiintymiselle (peroksidaatiolle), ja tällöin pieni antioksidanttilisä tarvittaisiin suojaamaan rasvaa tältä härskiintymisprosessilta, kun systeemissä on paljon auringonkukkaöljyn linolihappoa.

 

Aiemmin tutkijat ovat esittäneet sellaista, että joissakin tilanteissa kasvirasvojen hyödytkin voisivat liittyä juuri näihin härskiintymistuotteisiin. Pieni määrä haitallisia yhdisteitä voi ilmeisesti käynnistää soluissa suotuisia suojamekanismeja, jotka kokonaisuudessaan muuttavat solun toimintaa paradoksaalisesti suotuisaan suuntaan (ns. hormeesi / mitohormeesi), vaikka suurempi altistus voisikin olla samoille soluille selvästi haitaksi: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3391752/


Shakes are for fakes, eat steaks -Stan Efferding

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omega6 on hyvää rasvaa:

 

https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/CIRCULATIONAHA.108.191627

This advisory was undertaken to summarize the current evidence on the consumption of omega-6 PUFAs, particularly LA, and CHD risk. Aggregate data from randomized trials, case-control and cohort studies, and long-term animal feeding experiments indicate that the consumption of at least 5% to 10% of energy from omega-6 PUFAs reduces the risk of CHD relative to lower intakes. The data also suggest that higher intakes appear to be safe and may be even more beneficial (as part of a low–saturated-fat, low-cholesterol diet). In summary, the AHA supports an omega-6 PUFA intake of at least 5% to 10% of energy in the context of other AHA lifestyle and dietary recommendations. To reduce omega-6 PUFA intakes from their current levels would be more likely to increase than to decrease risk for CHD.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

How Industrial Seed Oils Are Making Us Sick

https://chriskresser.com/how-industrial-seed-oils-are-making-us-sick/?fbclid=IwAR3AtV0F_OVdrERo6G5aq91Wz-opDo7ZVIUWM69RbjMKusELQt2aX28PABs

 

TEOLLISET SIEMENÖLJYT

 

Lautasmallin mukaan teolliset siemenöljyt, kuten rypsiöljy, ovat kaikkein terveellisimpiä. Tässä toinen näkökulma siemenöljyihin:

 

– on esitetty monia syitä kroonisten tautien nousulle teollistuneissa maissa: sokeri ja tyydyttynyt rasva saavat paljon otsikoita. Samaan aikaan teollisesti prosessoidut siemenöljyt ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

Yhä useamman tutkimuksen mukaan nämä keinotekoiset öljyt saavat aikaan nykyajan elintasosairauksia.

 

UUSRASVOJEN ALKUPERÄ

 

Teolliset siemenöljyt kehitettiin alunperin saippuan raaka-aineeksi. Kuinka ne päätyivät lautasellemme?

 

Vielä 1800-luvulla saippua tehtiin sianrasvasta. Herrat Procter & Gamble kehittivät keinon tehdä halvasta puuvillaöljystä voimakkaalla kemiallisella prosessoinnilla sianrasvan kaltaista. 1900-luvulla otettiin käyttöön toinenkin halpa jäteöljy eli soija. Pian sen jälkeen tuli myös rapsi/rypsi, maissiöljy sekä saflori. Näiden halpa hinta ja sen mahdollistama korkea markkinointibudjetti teki näistä supersuosittuja amerikkalaisten keittiöissä viime vuosisadan puolivälissä.

 

KUINKA TEOLLISET SIEMENÖLJYT VALMISTETAAN?

 

Prosessi on kaikkea muuta kuin luonnollinen – eikä valmistusprosessin vaiheita tarvitse ilmoittaa tuotepakkauksessa. Rypsit, rapsit, soijat ja muut uusteolliset siemenöljyt yleensä ainakin raffinoidaan, valkaistaan (bleaching) ja deodorisoidaan (poistetaan aromiaineet):

 

1. Ensin kerätään siemenet.

 

2. Sitten ne kuumennetaan hurjiin lämpötiloihin, mikä saa niiden monityydyttymättömät rasvahapot osittain härskiintymään, ja näin syntyy ihmiselle haitallisia yhdisteitä.

 

3. Sen jälkeen joissain tapauksissa käytetään petrolipohjaista liuotinta kuten heksaania, jotta siemenistä saadaan kaikki öljy irti.

 

4. Seuraavaksi öljy deodorisoidaan kemikaaleilla, prosessissa jossa taas syntyy lisää haitallisia yhdisteitä.

 

5. Lopputuotteeseen lisätään kemikaaleja (kuten vaahdonestoainetta), jolla saadaan väri tai koostumus kohdilleen.

 

Lopputuote on energiatiheä, suojaravinneköyhä öljy, joka todennäköisesti sisältää kemikaalijäämiä, hapettuneita rasvahappoja ja muita haitallisia yhdisteitä.

 

MITEN ONGELMAJÄTTEELLE SAATIIN SYDÄNMERKKI?

 

Tarinaan kuuluu lahjoituksia lääkäriorganisaatioille, kyseenalaista tiedettä ja melkoisia markkinointiväittämiä.

 

1940-luvullla pieni kardiologien ryhmä, uudessa Amerikan Sydänyhdistyksessä (AHA, American Heart Association) sai 1,5 miljoonan dollarin lahjoituksen Procter & Gamblelta. Lahjoituksen ansiosta (silloin miljoona dollaria oli paljon rahaa!) AHA pystyi kasvamaan merkittäväksi vaikuttajaorganisaatioksi. AHA tietenkin otti teolliset siemenöljyt lempilapsekseen, koska olihan niiden valmistaja auttanut AHA:a kasvamaan merkittävään asemaan. AHA myös ystävällisesti kutsui näitä teollisia siemenöljyjä ”kasviöljyiksi”, mitä sanaa käytämme edelleen. Niillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä alkuperäisten kasviöljyjen kuten oliiviöljyn ja kookosöljyn kanssa. Niitä ei myöskään pidä sekoittaa kylmäpuristettuihin kasviöljyihin.

 

Moni iso instituutio lähti lopulta AHA:n kelkkaan, ja pian kaikki lauloivat yhteen ääneen: välttäkää eläinrasvoja, syökää ”kasvirasvoja” (eli halpoja suurtuotannolla tuotettuja siemenöljyjä).

 

Vasta viime aikoina tätä puolen vuosisadan takaista dogmaa on alettu tieteen parissakin toden teolla kyseenalaistamaan. Tiedekin on riippuvainen tutkimusrahoituksesta ja virkanimityksistä, joten on vaikeaa rakentaa uraa toimimalla vallitsevaa paradigmaa vastaan.

 

2014 tehty meta-analyysi ei löytänyt mitään terveyshyötyä tyydyttyneen rasvan vähentämisestä tai monityydyttymättömiä rasvoja sisältävien kasviöljyjen lisäämisestä.

 

VIISI SYYTÄ, MIKSI TEOLLISET SIEMENÖLJYT OVAT HUONO JUTTU HYVINVOINNILLE

 

1. Niille ei ole historiallista tai evolutionaarista perustaa.

 

2. Vaikka ne sisältäisivätkin jonkin verran ALA-nimistä lyhytketjuista omega3-rasvaa, kokonaisuudessaan ne yleensä huonontavat omega-6/3-suhdetta. Siemenöljyistä puuttuu kokonaan EPA & DHA, eli ne varsinaiset omega kolmoset. Kyllä, omega kutosetkin ovat tärkeitä, mutta ne kannattaa saada kuumentamattomista, ehjistä, kokonaisista, eltaantumattomista lähteistä – kuten pähkinät, linnut, avokadot, kylmäpuristettu hamppuöljy, siemenet… ja oikeasti niitä ei tarvitse kovin paljoa; tuskin kellään on niistä puutetta. Mieluummin laatu kuin määrä, etenkin mitä tulee omega kutosiin. En mainostaisi kaikkein voimakkaimmin prosessoituja öljyjä kaikkein parhaaksi omega-lähteeksi. Ethän laittaisi herkästi hapettuvaa kalaöljyäkään pannulle? Älä siis usko, että omega-lähteenä mainostettavalla rypsiöljylläkään kannattaa paistaa ruokaa.

 

3. Teolliset siemenöljyt ovat kemiallisesti epävakaita ja eltaantuvat eli pilaantuvat helposti.

 

4. Niiden mukana tulee yleensä ikäviä lisäaineita – joko pakettiin merkittyjä tai merkkaamattomia (kuten teollisessa prosessissa käytettyjen kemikaalien jäämät).

 

5. Kun niitä kuumennetaan jopa moneen kertaan niin valmistuksesa kuin keittiössä tai ravintolassa ja ruokateollisuudessa, syntyy aina vaan lisää haitallisia yhdisteitä.

 

https://chriskresser.com/how-industrial-seed-oils-are-maki…/

 

/ /

 

Kresserilla on paljon kiinnostavia linkkejä jutussaan:

 

Maksullinen artikkeli, miten suositukset ehkä muuttuvat taas tulevaisuudessa:

”US dietary guidelines: is saturated fat a nutrient of concern?”

https://bjsm.bmj.com/…/early/2018/08/14/bjsports-2018-099420

 

”Dietary Guidelines for Americans Shouldn’t Place Limits on Total Fat”

https://now.tufts.edu/…/dietary-guidelines-americans-should…

 

”Evidence from randomised controlled trials did not support the introduction of dietary fat guidelines in 1977 and 1983: a systematic review and meta-analysis”

https://openheart.bmj.com/content/2/1/e000196

 

” The harmful effect of heated oils is attributed to products generated from lipid oxidation during heating process. …consumption of repeatedly heated oils is detrimental to health.”

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24632108

 

”Omega-6 vegetable oils as a driver of coronary heart disease: the oxidized linoleic acid hypothesis”

https://openheart.bmj.com/content/5/2/e000898

 

”Higher vegetable fat consumption was associated with an elevated risk for macular degeneration”

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11483088

 

/ /

 

Tässä funktionaalisen lääketieteen ”isä” Mark Hyman kirjoittaa teollisista siemenöljyistä:

 

https://drhyman.com/blog/2016/01/29/why-oil-is-bad-for-you/

https://www.ecowatch.com/dr-mark-hyman-why-vegetable-oils-s…

https://drhyman.com/…/18/heres-determine-healthiest-fats-c…/

 

Ja Forbes-lehti pohtii asiaa:

https://www.forbes.com/…/could-so-called-healthy-vegetable…/

 

/ /

 

Diet Doctor kirjoittaa kiinnostavasti:

 

– Niitä on kaikkialla. Kuin öljyvuoto merellä, nämä uusrasvat ovat liukuneet ruokasysteemimme jokaiseen sopukkaan.

 

Jos syöt ulkona, ruokasi on lähes varmasti paistettu näihin halpisrasvoihin. Jos ostat pakattua ruokaa kuten keksejä, sipsejä tai naksuja, nekin on lähes varmasti paistettu voimakkaasti prosessoidussa siemenöljyissä. Jos ostat levitteen, dipin, salaatinkastikkeen tai majoneesin, arvaa mitä rasvaa ne nykyään sisältävät? Kyllä, arvasit oikein.

 

Teolliset siemenöljyt ovat nopeasti paisuneet merkittäväksi kalorienlähteeksi meistä useimmille.

 

Kuinka ne valmistetaan?

 

Toisin kuin oliiviöljy jota on kylmäpuristettu iäisyydet, teolliset siemenöljyt vaativat teollisen prosessin. Öljyt extraktoidaan siemenistä suurissa tehtaissa. Siemenet murskataan, kuumennetaan, kylmennetään, pyöritetään voimakkaasti sentrifuugissa jne jne… ”degumming agents, deodorizers and bleaching agents are all necessary to process the seeds into a palatable oil.”

Tämä video valottaa rapsiöljyn valmistusprosessia:

 

Sata vuotta sitten emme syöneet näitä raffinoituja siemenöljyjä laisinkaan. Nykyään saatamme saada niistä jopa 20% kaloreistamme, kuten amerikkalaiset keskimäärin.

 

https://www.dietdoctor.com/low-carb/vegetable-oils

 

/ /

 

Minun astmani parani, kun vuonna 2004 jätin vähemmälle silloisen suomalaisen ruokavalion pääasiallisia kalorinlähteitä, eli valkosokeria, ultraprosessoituja tehomaitotuotteita, ultraprosessoituja siemenöljyjä ja teollisia viljatuotteita. Koin myös paljon muita hyötyjä, ja aika pian lakkasin sairastelemasta (lukuunottamatta paria erikoistilannetta missä jouduin syömään pitkiä aikoja ns. sivilisaation ruokaa eli samaa ultraprosessoitua teollisuusruokaa kuin ennenkin).

 

Ei minulla ollut mitään satavarmaa yksimielisen yksiselitteistä tutkimuskonsensustietoa päätösteni tueksi. Olin vaan valmis kokeilemaan mitä tahansa mikä voisi ehkä auttaa – kunhan siinä ei ollut liian isoa riskiä tai mahdotonta kustannusta. Suosittelen samaa kaikille: en minä tiedä, mikä sinulle toimii, koska elämä on kompleksinen kokonaisuus, paljon kompleksisempi kuin voimme kunnolla ymmärtääkään. Tiedän vaan, että on olemassa hurjan iso määrä asioita, joita nykykulttuuri pitää huuhaana, jotka ovat kuitenkin tuoneet joillekin huikeita tuloksia – ja, joita voi helposti, edullisesti ja riskittömästi testata itse.

 

Jos olen tyytyväinen vointiini, jatkan samalla tavalla ja keskityn kiinnostavampiin asioihin. Jos haluan parantua, voida paremmin, oppia lisää omasta kehosta tai jaksaa vielä enemmän, muutan jotain ja tunnustelen miltä tuntuu. Kerro kommenteissa, jos sinun terveys on parantunut parantamalla rasvojen laatua – tai jollain muulla muodikkaalla, tieteellisellä, epämuodikkaalla tai epätieteellisellä terveysmuutoksella!

  • Thanks 1

Shakes are for fakes, eat steaks -Stan Efferding

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toistaako kasviöljyjen kovetuksen historia itseään?

LÄÄKETIETEELLINEN AIKAKAUSKIRJA DUODECIM
 

KARI SALMINEN, professori
Artikkelin tunnus: duo12347 (012.347)
© 2019 Suomalainen Lääkäriseura Duodecim


 Kansanterveyslaitos ja Harvardin yliopisto julkaisivat ns. SETTI-tutkimuksen rasvaosion, jossa osoitettiin, että margariinit lisäsivät sydän- ja verisuonitautikuolleisuutta (12). Syy haarukoitiin niiden sisältämiin, osittaishydrauksessa syntyviin synteettisiin trans-rasvahappoihin. Margariiniteollisuuus onkin luopunut osittaishydrauksesta. Synteettisten trans-rasvahappojen haitallisuus sydämelle on nykyisin myönnetty yksimielisesti.
 

Vaihtoesteröityjen rasvojen tai niitä sisältävien "kasvirasvavalmisteiden" pitkäaikaisvaikutuksia ei ole tutkittu. Harvat tutkimukset rajoittuvat pienellä aineistolla tehtyihin postprandiaalisiin tutkimuksiin ja enimmillään kuusi viikkoa kestäneisiin terveillä aikuisilla tehtyihin tutkimuksiin. Kattavassa kirjallisuuskatsauksessa todetaan muun muassa, että vaihtoesteröityjen rasvojen ravitsemusvaikutukset ovat laajasti laiminlyöty potentiaalinen terveyskysymys, ja siksi niitä koskevaa keskustelua on pidettävä tärkeänä aiheena (13).

Suomessakin hyväksytty EU:n Elintarviketietoasetus (14) edellyttää, että kasviöljyjen kovettamisesta tulee ilmoittaa elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä. Vaihtoesteröity "kasvirasva" on täysin selkeästi kemiallisesti kovetettua kasviöljyä, jonka ainoa tarkoitus on kiinteyttää juoksevat kasviöljyt margariineiksi ja kasvirasvalevitteiksi. Se on käytössä kaikissa maassamme myydyissä, pääosin ulkomailta tuotavissa margariineissa ja "kasvirasvalevitteissä". Kuitenkaan yhdessäkään pakkauksessa ei ole merkintää kovetetun kasviöljyn käytöstä. Asia peitetään jälleen termin "kasvirasva" taakse. Vähintä, mitä tässä tilanteessa tulee tehdä, on asetuksen mukaisesti ja avoimesti kertoa pakkausmerkinnöissä kuluttajille vaihtoesteröityjen kasviöljyjen käytöstä. Olen tästä tehnyt esityksen Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralle.

 

 

 

 

https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2015/13/duo12347

  • Like 3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
21 minuuttia sitten, Enver kirjoitti:

Vaihtoesteröidyt rasvat ei nosta kolesterolia. Transrasvat nostaa kolesterolia voimakkaasti.

Kolesterolin haitallisuudesta ollaan monta mieltä ja tutkimuksen mukaan yli 60 vuotiaat joilla on korkeampi kolesteroli elävät pidempään kuin ne joilla matala.
Ihan lähipiirissä kolesterolilääkityksen lopettaneet vanhukset ovat saaneet liikuntakykynsä takaisin.

Tässä kuitenkaan ei ole kyse kolesterolista, vaan näiden vaihtoesteröityjen rasvojen terveyshaittojen selvittämisestä. 

Kun niitä tutkitaan enemmän päädytään taas siihen, että ne tuhoavat täysin luonnottomina elimistöä.
Teollisuus on vain täysin vastuuttomasti kiertänyt rajoituksia vaihtamalla aikaisemmat transrasvat toiseen erilaisella valmistusmetelmällä tehtyyn transrasvaan, joka tulee varmasti jossain vaiheessa paljastumaan jopa vielä pahemmaksi vaihtoehdoksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
16 minuuttia sitten, Archey kirjoitti:

Kolesterolin haitallisuudesta ollaan monta mieltä ja tutkimuksen mukaan yli 60 vuotiaat joilla on korkeampi kolesteroli elävät pidempään kuin ne joilla matala.
Ihan lähipiirissä kolesterolilääkityksen lopettaneet vanhukset ovat saaneet liikuntakykynsä takaisin.

Tässä kuitenkaan ei ole kyse kolesterolista, vaan näiden vaihtoesteröityjen rasvojen terveyshaittojen selvittämisestä. 

Kun niitä tutkitaan enemmän päädytään taas siihen, että ne tuhoavat täysin luonnottomina elimistöä.

Tuo pitää paikkansa vain korkean kolesterolin populaatioissa, joissa sairastuminen/haurastuminen vanhemmalla iällä alentaa kolesterolia. Matalan ja paremman kolesteroliarvon omaavilla populaatioilla vastaavaa "haittaa" ei huomata. Eli kolesterolin alentuminen on tuossa seuraus sairastumisesta, ei syy sairastumiselle. Terveimpiä ja pitkäikäisimpiä on ne, joilla kolesteroli on matala nuoresta iästä alkaen läpi elämän.

Statiinit ei ole ainoita kolesterolilääkkeitä. Lihasvaikutus liittyy ainoastaan niiden sivuvaikutuksiin, ei matalaan kolesteroliin sinällään.

Kolesteroli on se pääsyy transrasvojen haitallisuuteen. Vaihtoesteröidyt ei sitä nosta, joten haitat on vaan spekulatiivisia ja korkeintaan jotain mietoja vaikutuksia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
1 tunti sitten, Enver kirjoitti:

Tuo pitää paikkansa vain korkean kolesterolin populaatioissa, joissa sairastuminen/haurastuminen vanhemmalla iällä alentaa kolesterolia. Matalan ja paremman kolesteroliarvon omaavilla populaatioilla vastaavaa "haittaa" ei huomata. Eli kolesterolin alentuminen on tuossa seuraus sairastumisesta, ei syy sairastumiselle. Terveimpiä ja pitkäikäisimpiä on ne, joilla kolesteroli on matala nuoresta iästä alkaen läpi elämän.

Statiinit ei ole ainoita kolesterolilääkkeitä. Lihasvaikutus liittyy ainoastaan niiden sivuvaikutuksiin, ei matalaan kolesteroliin sinällään.

Kolesteroli on se pääsyy transrasvojen haitallisuuteen. Vaihtoesteröidyt ei sitä nosta, joten haitat on vaan spekulatiivisia ja korkeintaan jotain mietoja vaikutuksia.

Ehdotan ihmiskoetta, vetelet 100g päivässä näitä vaihtoesteröityjä rasvoja kymmenen vuoden ajan, muun ruokavalion pidät normaalina mutta kaikki rasvat otat näistä.

Jos ne ovat niin terveellisiä kuin oletat olet huippukunnossa 10 vuoden päästä.

Koska aloitetaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
12 minuuttia sitten, Archey kirjoitti:

Ehdotan ihmiskoetta, vetelet 100g päivässä näitä vaihtoesteröityjä rasvoja kymmenen vuoden ajan, muun ruokavalion pidät normaalina mutta kaikki rasvat otat näistä.

Jos ne ovat niin terveellisiä kuin oletat olet huippukunnossa 10 vuoden päästä.

Koska aloitetaan?

Käytän paljon pienemmän määrän ja ei joka päivä, ja voin toki raportoida 10 vuoden päästä tähän ketjuun. :) Muita rasvoja en tietenkään lopeta.

Pidän niitä terveellisinä vain, jos ne korvaa kovaa rasvaa(esim. voita).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

The fat you eat is the fat you wear.

https://www.is.fi/viihde/art-2000006170429.html

Lainaa

– Meillä Suomessa käytetään usein paljon kermaa ja voita. Ne ovat kaikki jääneet ruokavaliostani Espanjassa pois ja tilalle on tullut tuoreita raaka-aineita kasviksista kalaan. Olen laihtunut 10 kiloa ihan huomaamatta.

– Hänellä on uusi seksikäs vartalo, Giuseppe myhäilee.

Johanna sanoo, ettei ole lisännyt Espanjassa liikunnan määrää, joten muutos on ruokavalion aikaansaannosta.

– Kilot lähtivät ihan ruokavaliolla. Olen syönyt täällä enemmän pastaa ja valkoista leipää kuin ikinä Suomessa. Kalat ja äyriäiset ovat Espanjassa ihan mielettömän hyviä ja tuoreita.

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
4 tuntia sitten, Enver kirjoitti:

The fat you eat is the fat you wear.

https://www.is.fi/viihde/art-2000006170429.html

 

Rasvaiset meijerituotteet sisältävät paljon kaloreita, joten niitä kannattaa rajoittaa jos ei kaipaa lisäkaloreita. Tuokin söi kasviksia ja mereneläviä enemmän, niin ei ihme että kiloja karisee. Äyriäisissä aika vähän kaloreita myös. Toki olisi varmaan vähähiilarisellakin lähtenyt kiloja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...