Jump to content

ravattisonni

Kolesteroli yms muut ravintoon liittyvät valheet/myytit

Recommended Posts

Dr. Greger ei ole hoitanut yhtäkään face-to-face kun taas Dr. Berg on. Greger vain puhunut, pyörittää nutritionfacts.orgia ja pistää välillä kirjan pihalle.

Berg on ihan huijari(saanut sakotkin hömppätuotteiden markkinoinnista), eikä ole edes oikea tohtori vaan kiropraktikko. Ei tässä ole kysymys mistään Greger vs. Berg -asetelmasta, vaan Bergin jutut on koko tieteellisen konsensuksen vastaisia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Dr. Nadir Ali is an interventional cardiologist with over 25 years of experience. He is also the chairman of the Department of Cardiology at Clear Lake Regional Medical Center. Before working as a cardiologist, he served as an assistant professor of medicine for eight years at Baylor College of Medicine in Houston, where he also received his medical training.

 

Dr. Ali has championed many aspects of the science and practice of a low-carb lifestyle in the local Clear Lake area since 2013. He organises a monthly nutritional seminar in the Searcy Auditorium of the Clear Lake Hospital that receives more than 100 visitors every month from the local community. Dr Ali’s focus is on managing heart disease, obesity, metabolic syndrome and diabetes.

 


Shakes are for fakes, eat steaks -Stan Efferding

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kohtuullisen runsas kolesterolin saanti ruokavaliosta tai kananmuna päivässä ei ole yhteydessä suurentuneeseen aivoinfarktin riskiin.

 

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan yhteyttä ei havaittu myöskään niillä tutkittavilla, joilla oli perimässään Suomessa yleisesti esiintyvä, elimistön kolesteroliaineenvaihduntaan vaikuttava APOE4-tyyppi.

 

Aiemmat tutkimukset ruokavalion kolesterolin tai sen merkittävän lähteen, kananmunan, yhteydestä aivoinfarktiriskiin ovat tuottaneet vaihtelevia tuloksia. Joissain tutkimuksissa ruokavalion runsaalla kolesterolin määrällä on havaittu yhteys suurempaan riskiin, kun taas kananmunan syönti on joissain tutkimuksissa yhdistynyt jopa pienempään aivoinfarktin riskiin.

 

Ruokavalion kolesteroli vaikuttaa kuitenkin suurimmalla osalla väestöä vain vähän veren kolesterolipitoisuuteen. Sen sijaan henkilöillä, joilla on perimässään niin sanottu 4-tyyppi kolesteroliaineenvaihduntaan keskeisesti vaikuttavassa apolipoproteiini-E:ssä, ruokavalion kolesterolilla on suurempi vaikutus veren kolesterolipitoisuuteen. Suomessa tätä perinnöllistä APOE4-tyyppiä esiintyy poikkeuksellisen paljon, noin kolmasosalla väestöstä.

 

Aiemmin ei ole ollut tutkimustietoa siitä, miten runsas kolesterolin saanti ruokavaliosta vaikuttaa aivoverenkiertohäiriöiden riskiin näillä henkilöillä.

 

Itä-Suomen yliopistossa toteutetun Sepelvaltimotaudin vaaratekijätutkimuksen (SVVT) alussa vuosina 1984–1989 ravitsemustottumukset selvitettiin 1950 mieheltä, joiden ikä oli 42–60 vuotta, ja joilla ei ollut sydän- ja verisuonitautia tutkimuksen alussa. Tieto APOE-tyypistä oli olemassa 1015 mieheltä. APOE4-tyyppi oli 32 prosentilla tutkittavista.

 

Tutkimuksen 21 vuoden seurannan aikana 217 miestä sai aivoinfarktin. Tutkimuksessa havaittiin, että ruokavalion kolesterolin määrä ei ollut yhteydessä aivoinfarktin riskiin koko tutkimusaineistossa eikä miehillä, joilla oli APOE4-tyyppi. Myöskään kananmunien syönti ei ollut yhteydessä riskiin.

 

Tulosten perusteella kohtuullisen runsaasti kolesterolia sisältävä ruokavalio tai kananmunien syönti ei näyttäisi yhdistyvän aivoverenkiertohäiriöiden riskiin edes niillä henkilöillä, joilla perinnöllisen alttiuden vuoksi ravinnon kolesteroli vaikuttaa enemmän veren kolesterolipitoisuuteen.

 

https://www.verkkouutiset.fi/kananmuna-paivassa-ei-lisaakaan-aivoinfarktin-riskia/?fbclid=IwAR3_ByHi5aBKRhyW-K0ipY1e8uUFY1UcEjJiFMU26q0K-CErMBh81UW9dRQ

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Vaikutus veren kolesteroliin riippuu muun ruokavalion kolesterolipitoisuudesta. Tuo on tutkittu väestöllä, joka saa muutenkin huomattavan määrän kolesterolia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
^Vaikutus veren kolesteroliin riippuu muun ruokavalion kolesterolipitoisuudesta. Tuo on tutkittu väestöllä, joka saa muutenkin huomattavan määrän kolesterolia.

Tutkimuksen ylimpään vertailuryhmään kuuluvat saivat ruoasta kolesterolia keskimäärin 520 mg vuorokaudessa ja söivät keskimäärin yhden kananmunan päivässä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tutkimuksen ylimpään vertailuryhmään kuuluvat saivat ruoasta kolesterolia keskimäärin 520 mg vuorokaudessa ja söivät keskimäärin yhden kananmunan päivässä.

 

Alimpaan ryhmään kuuluvat ei saaneet tarpeeksi paljon vähemmän. Tällöin huomattavaa eroa ei synny. Toinen ongelma noissa havainnoivissa tutkimuksissa on yksilöllinen vaihtelu veren kolesterolin pohjatasossa, mikä heikentää korrelaatiota.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ei voida yleistää suurempaan kananmunankäyttöön tai sydän- ja verisuonisairaisiin

Tutkimuksen ylimpään vertailuryhmään kuuluvat saivat ruoasta kolesterolia keskimäärin 520 milligrammaa vuorokaudessa ja söivät keskimäärin yhden kananmunan päivässä, joten tutkimuksen tuloksia ei voida yliopiston mukaan yleistää niitä suurempiin saanti- ja käyttömääriin. Yksi kananmuna sisältää noin 200 milligrammaa kolesterolia. Tässä tutkimuksessa keskimäärin reilu neljäsosa ruokavalion kolesterolista tuli kananmunista.

 

Yliopisto muistuttaa, että tutkittavilla henkilöillä ei ollut sydän- ja verisuonisairautta tutkimuksen alussa, mikä heikentää havaintojen yleistettävyyttä. Lisäksi tutkimusaineiston koko oli suhteellisen pieni. Siten tutkimuksen tulokset tulisi vahvistaa suuremmassa tutkimusaineistossa ja tutkittavilla, joilla jo on sydän- ja verisuonisairaus ja joille nykyisin suositellaan vähäisempää ravinnon kolesterolin määrää ja kananmunien syöntiä kuin muulle väestölle.

..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
..

 

Terveille nää pitäisikin tehdä ja katsoa miten eliniän ennuste muuttu ruokavalion myötä, jos keho on valmiiksi brakannut se ei enää toimi, vaan yksilökohtaiset sairaudet muuttavat "koekaniineiden" kehon toimintaa, vieläpä jokaisen erilaisen yksilön tai tämän sairauden kohdalla eri tavalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Terveille nää pitäisikin tehdä ja katsoa miten eliniän ennuste muuttu ruokavalion myötä, jos keho on valmiiksi brakannut se ei enää toimi, vaan yksilökohtaiset sairaudet muuttavat "koekaniineiden" kehon toimintaa, vieläpä jokaisen erilaisen yksilön tai tämän sairauden kohdalla eri tavalla.

 

Terveillä ei vaan saada välttämättä mahdollista haittaa esiin 21 vuodessa, mikä oli tutkimuksen kesto. Jos negatiivinen vaikutus on sairaisiin, niin pidemmällä aikavälillä se tod. näk. näkyy myös terveissä.

 

Kyse ei ole yksilökohtaisista sairaista vaan nimenomaan verisuonitaudista kärsivistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kananmuna on tärkeä lähde muun muassa välttämättömille rasvahapoille, raudalle, fosforille, hivenaineille, rasvaliukoisille vitamiineille ja useimmille B-vitamiineille. Kananmunassa on myös runsaasti laadukasta proteiinia ja sen glykemia- eli verensokerivaste on minimaalinen.

 

Jenkkitutkijat selvittivät hyvin kontrolloidussa 14 viikon kestoisessa syöttokokeessa runsaan kananmunan nauttimisen vaikutuksia muun muassa veren rasva-arvoihin (1). Yksi, kaksi tai kolme kananmunaa päivässä paransi verenrasva-arvoja verrattuna munattomaan ruokavalioon.

 

"These results indicate that in a healthy population, consuming up to 3 eggs/day results in an overall beneficial effect on biomarkers associated with CVD risk, as documented by increased HDL-c, a reduced LDL-c/HDL-c ratio, and increased plasma choline in combination with no change in plasma LDL-c or TMAO concentrations."

 

Toisessa syöttökokeessa kananmunien havaittiin muun muassa parantavan HDL:n toiminallisuutta (2). HDL on ns. hyvä kolesteroli veressä.

 

"Intake of 1 egg/d was sufficient to increase HDL function and large-LDL particle concentration; however, intake of 2-3 eggs/d supported greater improvements in HDL function as well as increased plasma carotenoids. Overall, intake of ≤3 eggs/d favored a less atherogenic LDL particle profile, improved HDL function, and increased plasma antioxidants in young, healthy adults."

 

1. Lipids. 2017 Mar;52(3):255-263.

2. J Nutr. 2017 Mar;147(3):323-329.


DOMINUS NUTRITION OY

http://www.dominusnutrition.fi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kananmunasta ei saa mitään tarpeellista, mitä ei saisi muualtakin.

 

Miksi ei ottaisi terveellisistä kananmunista. Soijan paska on miehelle epäterveellistä ja turhaa ja haitallista.

 

Kananmuna todellista superfoodia.


En minä kuuroille huuda

Vain niille jotka kuuntelee

En sokeille maalaa

Vaan niille jotka näkee

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Miksi ei ottaisi terveellisistä kananmunista. Soijan paska on miehelle epäterveellistä ja turhaa ja haitallista.

 

Kananmuna todellista superfoodia.

 

No ei soijaakaan tarvi syödä, jos uskoo netin foliojuttuja soijasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen käynyt eheytyshoidon

Syötin naisystävälleni simpukoita

Se oli turha se eheytyshoito asuntolaina jää harteilleni lapsiani en enää saa tavata

Tästä saan kiittää simpukoita :ei:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...