Jump to content

ravattisonni

Kolesteroli yms muut ravintoon liittyvät valheet/myytit

Recommended Posts

etsin kemikaalitonta tuotetta sieltä.

 

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kemikaali

 

Kemikaali

Wikipedia

Loikkaa: valikkoon, hakuun

 

Kemikaali on kemiallinen aine, jonka rakenne tunnetaan ja jolla on rakenteensa mukainen nimi - täten sillä on yleensä myös CAS-numero. Kemikaali voi myös olla kemiallisten aineiden seos, jonka ainesosat ja ainesosien pitoisuudet tunnetaan. Käsitteellä kemikaali on hieman eri korostuksia asiayhteydestä riippuen.

 

 

Kauppakielessä kemikaali on kemiallinen aine tai kemiallisten aineiden seos, joka on valmistettu teollisesti. Tässä yhteydessä kemikaali voi tarkoittaa myös teollisuustuotteen raaka-ainetta.[1]

 

 

Yleiskielessä kemikaalilla tarkoitetaan kemiallisia aineita yleensä.[1] Yleiskielessä kemikaaleista puhuttaessa tarkastelun kohteena ovat usein niiden kemialliset vaikutukset terveyteen ja ympäristöön.

 

 

Suomen Kemikaalilaki[2] määrittelee kemikaalin seuraavasti: kemikaalilla tarkoitetaan alkuaineita ja niiden kemiallisia yhdisteitä sellaisina kuin ne esiintyvät luonnossa tai teollisesti tuotettuina (aineet) sekä kahden tai useamman aineen seoksia (valmisteet).

 

 

Kemikaalit voivat esiintyä seoksina (esimerkiksi liuoksina tai aerosoleina) ja eri olomuodoissa (kiinteä tai neste).

 

Hämärähkö määritelmä kemikaaleilla. :ihme:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kirjoitettu 6.10.2010

SYDÄNTAUTILIITON UUDET RUOKASUOSITUKSET

 

Kun Batman 1 viime kamppailussa menetti naamionsa, niin Batman 2 astui remmiin ja esitteli Sydäntautiliiton uudet ruokasuositukset.

 

www.sydanliitto.fi

 

Suositukset seuraavat lähes kaikilta osiltaan AHA:n (American Heart Association) suosituksia. Suomen sydäntautiliitto on yksityinen, lääketehtaiden vahvasti sponsoroima järjestö, joka toimii lähinnä alan teollisuuden äänitorvena. Ei tarvitse olla kummoinenkaan asiantuntija, kun ymmärtää, että suosituksia ei ole mahdollista toteuttaa ilman ”äitien tekemää ruokaa” tai muuta einesteollisuutta. Tämä on yksinkertainen ja selkeä esimerkki, kuinka luonnollisesta ruuasta on tehty sairauden syy ja vastaavasti eineksistä terveysruokaa. Eli maksumiesten äänitorvena taas ollaan.

 

www.heart.org

 

Suomalaisilta asiantuntijoilla on heidän apinoidessaan amerikkalaisia Googlen käännöskone pätkinyt, kun Suomen suosituksista on jäänyt tyystin mainitsematta transrasvat, joita amerikkalaiset suosittavat rajoitettaviksi. Tosin Batman 1 (Kepu) taannoin julkisesti sanoi, etteivät transrasvat ole Suomessa ongelma. Muistuu mieleen entisen Lääkintöhallituksen entisen pääjohtajan Matti Ruokolan (Kepu) lausunto, ettei Aids tule olemaan ongelma Suomessa sillä suomalaiset ovat tarpeeksi fiksuja, etteivät saa tautia. Niin, yksi suomalainen ja kymmenen ryssää jne.

 

Tiistain 5.10. Hesarissa oli mielenkiintoinen juttu aiheesta otsikolla Sydänliitto korostaa kohtuutta syömisessä. Siinä Batman 2 sanoo, että vuosikymmenien mittaan karttunut tieteellinen näyttö ei ole muuttunut. Tämä Sydänliiton puheenjohtaja ja Kuopion yliopiston professori Matti Uusitupa on muuten Danisco –yhtymän palkkalistoilla. Danisco on yksi suurimpia sokeritehtaita maailmassa. Olisi hyvä, jos oikein professorismies Batman 2 näyttäisi, mitä tuo näyttö on, kun sitä ei varsinainen Batman 1 eli pääjohtaja Pekka Puska ole kyennyt esittämään, vaikka hänellä on 1000 alaista apunaan kaivamassa tietoa.

 

Hesarin juttu jatkuu, että ”Kolesterolin ”pahis” on LDL-kolesteroli, jota on vain eläinperäisissä kovissa rasvoissa (tummennus minun). Niitä taas on esimerkiksi juustossa. LDL kertyy valtimoiden seinämiin ja kovettaa niitä. Jos käy huono tuuri , kovettuma irtoaa, kulkeutuu sydämeen ja aiheuttaa sydäninfarktin. Se vei monen hengen takavuosina.” Voi taivaan talikynttilät, mitä roskaa! Tämäkö on professorin ajatusmaailma. Selittelyt ovat täysin tuulesta temmattuja. Huvittaa tuo sana takavuosina. Kyllä infarkti tappaa edelleen eniten kaikista taudeista ja syynä on näiden lääketehtaiden tukemat ”asiantuntijat”, joiden intressi on supistaa monimutkainen patofysiologinen tapahtuma yhteen ainoaan ääliömäiseen väitteeseen, jonka avulla myydään statiineja ja margariinia.

 

Sitten tuohon lautasmalliin. Otsikon mukaan ”Sydänliitto korostaa kohtuutta syömisessä”, mikä on kanssa täydellinen vale, jos lukee itse jutun. Lautasmalli on lähes vegaani. Paljon tai ainakin puolet kasviksia, neljäsosa perunaa tai riisiä, neljäsosa lihaa, kalaa tai kanaa (rasvattomia), sitten jälkiruuaksi runsaasti marjoja ja hedelmiä, leipää jonka päällä sipaisu kasvirasvalevitettä, juomaksi vettä, rasvatonta maitoa ja piimää.

 

Sydäntautiliiton esitys on totaalinen sairauspommi, joka vuoren varmasti ajaa suuren osan väestöstä diabetekseen. Koska eläinrasvat puuttuvat tyystin, niin aineenvaihdunta käy vain sokerinpoltolla, joka on omiaan nostamaan insuliinitasoja. Vähitellen synty metaboolisen syndrooman kierre, mikä ilmeisesti on tarkoitus. Mielenkiintoista tässä lautasmallissa on se, ettei sitä ole kukaan testannut.

 

Mielenkiintoista on myös lähes patologinen viha etenkin maitorasvoja kohtaan. Niin marionetteja nuo jätkät ovat, että uskollisesti noudattavat sitä, mitä isoveli sanoo. Suomen maatalouden perusta on karjatalous, minkä Puska on saanut paljolti alas ajettua. Kasviöljyt ovat Yhdysvaltojen suurteollisuutta. Sanoihan Rockefeller aikoinaan, että se joka hallitsee ruokaa, hallitsee maailmaa.

 

Kasviöljyjen hyötyjä ei ole koskaan osoitettu kliinisessä työssä, mutta tieto niiden haitoista kasvaa koko ajan. Sitä vastoin tieto maitorasvojen eduista on käynyt yhä ilmeisemmäksi. Viittaan aikaisempaan blogiini.

 

RASVAINEN MAITO ESTÄÄ SYDÄNKOHTAUKSIA (Blogi 14.6.2010)

 

Vielä maidosta sen verran, että rasvaton maito on epäterveellistä. Se lisää mm. eturauhasen syöpää. Uusitupa ei lue tutkimuksia kuin niiltä osin, jotka tukevat rahoittajien etuja.

 

Olen pitkään ihmetellyt Suomen terveydenhoidon tarkoituksellista rapauttamista. Meiltä puuttuu valtion puolueeton instanssi Ruotsin Socialstyrelsenin tapaan. Valtaa pitävät lääketehtaiden etäpäätteinä toimivat Sydänliitto ja Diabetesliitto ja muut vastaavat, jotka sitten syvällä rintaäänellä sanovat, missä kaappi seisoo. On käsittämätöntä, ettei valtion syyttäjävirasto tutki noiden järjestöjen taloudellisia kytköksiä, jotka ovat aivan toista luokkaa ja merkitykseltään kauaskantoisimpia kuin konsanaan poliitikkojen korruptio. Tiettyjen professorien härski sponssaus tekee lääkärintyöstä sietämättömän. Se on rapauttanut lääkäreiden työilmapiirin totaalisesti. He ovat sellaisia tyyppejä kaiken lisäksi, joita ei voisi kutsua edes lääkäriksi. Niin kyvyttömiä ovat kliinisen todellisuuden edessä.

 

http://www.anttiheikkila.com/index.php? ... &kom=1#kom

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No niin aiheesta jatketaan ja tällä kertaa vuorossa mikroautouuni.

 

Kirjoitettu 9.5.2011

MIKRON TERVEYSVAIKUTUKSET JA MUUTA MUKAVAA

 

Olen jo aikaisemmin kirjoittanut mikron haitoista, enkä ole siksi suositellut mikron käyttöä ruuanlaitossa. Olen keksinyt yhden ainoan hyödyllisen mikron käyttötarkoituksen: sillä voi desinfioida tehokkaasti tiskirätit.

 

Kuten tavallista, mikronkin suhteen löytyy professoreja, jotka pitävät humpuukina kaikkea mikroihin kohdistuvaa kritiikkiä. Olematta ydinfyysikko jokainen voi testata itse kotona, onko mikrosta jotain haittoja.

 

Kuvissa esitetään yksinkertainen koe. Samaa kasvin tainta samassa mullassa mutta eri purkeissa. Toista kasvia kastellaan mikrossa käsitellyllä vedellä ja toista samalla vedellä, mutta sitä ei ole käsitelty mikrossa. Siis tieteellisesti pätevä koe.

 

blogi-2011-05-09-kuva1.jpg

Kuvassa 1 on kokeen ensimmäinen päivä. Molemmat kasvit näyttävät samanlaisilta.

 

blogi-2011-05-09-kuva2.jpg

Kuvassa 2 yhdeksännen päivän kohdalla mikrolla käsitellyllä vedellä kasteltu kasvi on käytännössä lakastunut, kun taas käsittelemättömällä vedellä kasteltu voi hyvin.

 

Joten, kaikki epäilevät Tuomaat: Tehkää itse sama koe nyt kevätistutusten aikaan ja miettikää, mitä tapahtuu siinä valmisruokamössössä, jonka lämmitätte mikrossa. Tavallista ainakin nykyaikana on, että äidit lämmittävät vauvan ruuat mikrossa. Joka kuppilassakin tuntuu olevan mikro tätä tarkoitusta varten. Kun ollaan niin kiireisiä.

 

http://www.eutimes.net

 

Sitten uutinen maailmalta ennen kaikkea vihreille: energia-säästölamput aiheuttavat syöpää. Ei riitä, ettei niiden avulla näe lukea, vaan maailma on antanut näiden lamppujen valmistuksen yksinoikeudella kiinalaisille!

 

http://www.telegraph.co.uk

 

Sitten Helsingin Sanomien todellinen limbo-uutinen, mikä sinänsä ei ole uusi asia, sillä HS on ottanut vhh:n silmätikukseen hinnalla millä hyvänsä:

 

http://www.hs.fi

 

Jostakin oli raavittu uutinen, joka otsikoitiin: Äidin vähä-hiilihydraattinen ruokavalio voi tietää pulskia lapsia!

 

Kun sitten lukee juttua, niin asia muuttuu perin kummalliseksi. Tutkimuksen kohteena oli toisen maailmansodan aikana eläneet naiset ja heidän lapsensa.

 

Sodan takia nälkäkuurilla olleet naiset synnyttivät lihavia lapsia, ikään kuin nuo naiset olisivat olleet tuolloin vhh:lla. Jos toimituksessa olaan niin pöljiä, ettei siellä ymmärretä, mitä ruokaa pula-aikana syötiin, niin juuri sitä Puskan suosittelemaa eli runsaasti hiilihydraatteja ja margariinia. Eläinrasvoja ei ollut saatavilla edes rahalla, saatikka voita. Pottua, leipää, margariinia, leipää, pottua, margariinia jne.

 

Jutussa mennään geenitasolle ja puhutaan metylaatiosta ja epigenetiikasta. Ensinnäkin asiaa ei tarvitse selvittää geeneistä käsin. Tiedetään, että äidin runsashiilihydraattinen ruokavalio stimuloi äidin insuliinituotantoa, ja insuliini yhdessä sokerin kanssa menee istukan kautta sikiöön, joka stimuloi siellä haimaa tuottamaan lisää insuliinia. Insuliinistimulaatio tapahtuu, vaikka olisi nälkäkuurilla. Liika hiilihydraatti saa sen aikaan, mutta asia ilmeisesti ei ole mahtunut Suomen asiasta vastaavien ymmärryksen piiriin. Kun lapsi sitten syntyy, hän on saanut valmiit eväät läskinä elämiseen vilkastuneen insuliinituotannon takia. Tämä on todettu useissa tutkimuksissa: kun väestö on sodan tai pula-ajan jälkeen joutunut elämään pelkästään hiilihydraattien varassa, niin seuraava polvi on ylipainoinen juuri edellä mainitusta syystä.

 

Geenien metylaatio on elimistön tapa säädellä DNA:n aktiivisuutta. Ei ole mielekästä, jos perimän kaikkia informaatioita luettaisin yhtä aikaa. Tästä säätelystä käytetään nimitystä epigenetiikka. B-vitamiinit ovat keskeisessä asemassa tuossa metylaatio-prosessissa. B–vitamiinien puute johtaa todellisiin ongelmiin. Esimerkkinä syöpä, missä metylaatioprosessi on estynyt. Siten mahdollistuu syöpäsolujen kasvu ilman kontrollia.

 

Metylaatio vaikuttaa lihavuuteenkin. Koe-eläimillä, joilla on ns. lihavuusgeeni, voi emon ruuan mukana saama ylimääräinen B-vitamiini estää jälkeläisen lihomisen. Nykyisin juuri metylaation estymistä pidetään yhtenä lihavuusongelman syynä. Se taas johtuu B-vitamiinien puutteesta, jolloin paras ravintolähde on liha. Palataksemme takaisin sodanajan pula-aikaan, niin toinen syy hiilihydraattien lisäksi jälkeläisten lihomiseen on B-vitamiinin puute (lihan puute, sitä kun ei saanut edes kortilla).

 

Suositan vähähiilihydraattista ruokavaliota kaikille raskaana oleville. Tämän hetken suurin ongelma on liika hiilihydraatti, joka ajaa väistämättä äidin ylipainoon, kohonneeseen insuliinitasoon ja jopa raskausajan diabetekseen, mikä on lisääntynyt huimasti nykysuositusten aikana. Suositukseni perustuu fysiologiaan, virallinen taas toiveajatteluun ja politiikkaan.

 

Kun lukee HS:n uutisen muutamaan kertaan, saa vaikutelman, etteivät itse tutkijatkaan ole perillä, mistä puhuvat ja osittain myöntävätkin, etteivät tiedä mikä on syy tai mikä seuraus. Mutta se taas ei häiritse Hesaria, jonka meriitteihin kuuluu uutisoida, että Atkins kuoli läskinä sydäriin, sekä tuo kaikkien aikojen supertoimittaja Virpi Salmi.

 

Lopuksi juttua siitä, miten ruokaa tehdään. Australian TV on esittänyt, mitä kaikkea piileekään noiden rasvattomien ja kauniiden lihafileiden taustalla. Tulos saadaan liimaamalla jätepaloja yhteen. Suomessakin liimaaminen on rutiinia. Lähes kaikki kinkut ja leikkeet tehdään näin:

 

http://www.youtube.com

 

Asiaa voi harrastaa itsekin hankkimalla transfglutaminaasi -nimistä lihaliimaa. Oheisena ohjeet seuraavasta linkistä

 

http://www.cookingissues.com

 

Tämä voi tuntua kätevältä tavalta tehdä jämistä juhlaruokaa, mutta kaikkiin ideoihin liittyy myös varjopuoli. Lihaliima on oivallista bakteerien kasvualustaa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa puolessa näin käsitellyssä lihassa kasvaa antibioottiresistenttejä bakteereita:

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov

 

Sitten nuo ihanat ja terveelliset kiinalaiset valkosipulit, jotka ovat täyttäneet kauppojen hyllyt. Pahuksen australialaiset, kun romuttavat senkin illuusion. Valkosipulit käsitellään kaikilla mahdollisilla kemikaaleilla, ja moni viljelijä käyttää ihmisen ulostetta niiden kasvattamisessa. Sontaa mikä sontaa, mutta aussit kuvaavat tilannetta, kun syö noita valkosipuleita: se on sama kuin suutelisi serkkunsa peffaa! Bakteeritestejä ei tehdä, joten ties mitä valkosipulit tuovat mukanaan.

 

http://www.theage.com.au

 

Jatkoissa kirjoittelen blogeja harvakseltaan. Olen poistanut vastausosaston, sillä vihapostin seulominen kuluttaa energiaa. Älykäs ihminen ottaa tarvitsemansa tiedon sen enempää poskea soittamatta. Rakentelen vuorovaikutteista nettiklinikkaa, jonne sitten keskitän kaikki tietoni, niin menneet kuin tulevat. En halua kuluttaa energiaani tyhjän jauhamiseen.

 

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=232

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jep jep. Mutta henkilökohtaisesti en usko että ihmisen paskalla lannoitettu kasvulausta on olennaisesti haitallisempi kuin jonkun elukan paskalla lannoitettu. Jos sitä paskaa ei ihan suoraan persereiästä sinne peltoon laiteta niin sillä että kenen tai minkä perseestä se on peräisin, ole mitään väliä. Paska on paskaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
http://areena.yle.fi/video/1305831345444

 

16:25 Spotlight : Vanhentuneita ravintoneuvoja

Viimeisimmät tutkimustulokset osoittavat että hiilihydraatit ovat rasvaa haitallisempia. Silti muun muassa diabeetikoita kehotetaan syömään runsaasti hiilihydraatteja sisältävää ruokaa.

no vittu ylläripylläri :vai niin:

 

JA HIILARIT EI OO HAITALLISIA :mad:

NE ON HELEVETIN HYVÄ RENKI MUTTA HUONO ISÄNTÄ!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mikä rasva on parasta ja paljonko on hyvä syödä päivässä rasvaa, kalorin tarve pv:ssä noin 4000 ja paino 84 pituus 183. oon ihan sekaisin kaikesta omega 3/6/9 paljonko mitäkin tarvii. Itse käytän oliivi öljyä ihan pirkan neitsyt oliiviöljyä, onko kamalasti eroja oliiviöljyillä ajattelin vähän saada kaloreita lisää öljyillä mutta millä?


If it bleeds, we can kill it.

Arnold Schwarzenegger

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oliiviöljyjen maulla ainaki. jotku ihan täyttä parkkihappoa ja jotku ihan jees. Kaikkia naamariin vaan: kookosöljyä, voita, oliiviöljyä, kalaöljyä, ne parhaat öljyt önn..... tietty sitte maitorasvatki ookoo, hörpi vaikka kuohukermaa (32%)

 

sillä nyt oo käytännössä vitunkaan väliä missä suhteessa rasvoja syöt malliin gramma kalaoljyä, 5 grammaa voita ja 20grammaa oliiviöljyä..... kuhan vaan on hyvää rasvaa, hifistelijät on hifistelijöitä.

 

Paljonko sitten ni se riippuu ihan makrojaosta. tai siis jos sillain jaottelet atriat.... kyllä joku 50g päivässä ihan hyvä saaha jos ei kovin pula-aika oo

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest duga

http://www.longecity.org/forum/index.ph ... ch_id=9200

 

In conclusion our study provides evidence for an

adverse effect of egg consumption upon cancer risk. It is

unclear whether these findings are real or whether egg

intake simply is a marker of a cancer-prone diet and other

lifestyle factors. Further prospective investigations of

these associations are warranted.

 

Higher intake of cholesterol has been shown to

increase the formation of secondary bile acids in both

humans and animals (Cruse et al., 1979; Hiramatsu et al.,

1983) and to enhance the induction of colorectal tumors

in animal models (Sakaguchi et al., 1986). One cohort

study reported a positive association between egg intake

and colorectal adenomas, precursors of colorectal cancer

(Cho et al., 2007). Further, other experimental data

suggested that cholesterol intake also could enhance the

formation of lung tumors (Kimura and Sumiyoshi, 2007).

Cholesterol is a precursor of steroid hormones and might

affect breast cancer risk through the formation of

estrogens. Experimental studies of cholesterol feeding and

mammary tumor development have, however, provided

mixed results, with some showing an adverse effect

(Klurfeld and Kritchevsky, 1981; Nakayama et al., 1993),

while others found a protective effect (el-Sohemy et al.,

1996). Our finding that adjustment for cholesterol intake

slightly strengthened the association between egg intake

and cancer risk suggests that other factors than cholesterol

may account for the positive associations we observed.

Eggs can also be a source of heterocyclic amines which

are formed during high temperature cooking (Layton et

al., 1995), however, this mechanism is unlikely to explain

much of the elevated risk because most of the results were

similarly elevated for both fried eggs and boiled eggs. As

for the other cancer sites, we are currently not able to

point to a biologically plausible mechanism.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest duga
Mikä rasva on parasta ja paljonko on hyvä syödä päivässä rasvaa, kalorin tarve pv:ssä noin 4000 ja paino 84 pituus 183. oon ihan sekaisin kaikesta omega 3/6/9 paljonko mitäkin tarvii. Itse käytän oliivi öljyä ihan pirkan neitsyt oliiviöljyä, onko kamalasti eroja oliiviöljyillä ajattelin vähän saada kaloreita lisää öljyillä mutta millä?

Oliiviöljyillä on hemmetisti eroja. Laadukas öljy on vihreää. Hapettunut paskaöljy on ruskean kellertävää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest duga

Itse välttäisin PUFA-rasvojen liiallista syömistä. Niitä ei tarvitse määrällisesti paljon.(korkeintaan 5-10% kokonaisenergiasta, välttämätön tarve todella pieni) Kalaöljyäkin riittää se 1-3 grammaa EPA+DHA. PUFAa kannattaa syödä 1:1 suhteessa omega6 ja omega3. MUFAa ja SAFAa voi vetää niin paljon kuin huvittaa.

 

SAFA-lähteitä: voi, kookosöljy, kookosmaito, maitotuotteet

MUFA-lähteitä (siisältää vähän myös omega6): oliiviöljy, avokado ja avokadoöljy

omega3: kalaöljy, chia-siemenet, pellavansiemenet

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

niinku sanoin, hifistelijät on hifistelijöitä. mutta tuosta kalaöljystä, tieteellisiä ja tietottomia raporteita lukeneena, ne kaikki sanoo että sitä ei ihan määrättömästi päivässä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ruokaympyr%C3%A4+syrj%C3%A4ytti+ruokapyramidin+Yhdysvalloissa/1135266619569

 

Washington. Yhdysvaltalaiset ovat miltei parinkymmenen vuoden ajan totutelleet siihen, että heitä opastetaan terveelliseen syömiseen pyramidimallin avulla. Presidentti Barack Obaman hallinto on kuitenkin korvannut laajalti kritisoidun ja monimutkaiseksi syytetyn pyramidimallin lautasmallilla.

 

"Kun kerran puhutaan syömisestä, mikä on käytännöllisempi kuin lautanen? Mikä olisi yksinkertaisempi malli", presidentin vaimo Michelle Obama sanoi torstaina Yhdysvaltain maatalousministeriön julkaisutilaisuudessa.

 

Uusi lautasmalli, jota kutsutaan nimellä MyPlate, kuulostaa hyvin tutulta suomalaisen korviin: se rohkaisee täyttämään puolet lautasesta hedelmillä ja vihanneksilla.

 

Vihannes- ja hedelmälohkon lisäksi MyPlatesta löytyvät lohkot viljoille ja proteiineille. Malliin kuuluu myös meijerituotteille varattu muki.

 

Tammikuussa julkaistut ruokavalio-ohjeet opastavat lisäksi amerikkalaisia syömään enemmän maataloustuotteita ja vähentämään suolan ja rasvan käyttöä.

 

Uusi malli korvaa luokkahuoneissa esillä olevat pyramidimallit. Sitä käytetään lisäksi liittovaltion ruokaohjelmissa ja terveydenhuollon parissa.

 

Elintarviketeollisuuden edustajat riensivät jo tuoreeltaan kehumaan uutta lautasmallia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Uusi lautasmalli, jota kutsutaan nimellä MyPlate, kuulostaa hyvin tutulta suomalaisen korviin: se rohkaisee täyttämään puolet lautasesta hedelmillä ja vihanneksilla.

 

= eli ihan vitusti hedelmiä, nehän maistuu tosi hyvältäkin :cool:

 

Vihannes- ja hedelmälohkon lisäksi MyPlatesta löytyvät lohkot viljoille ja proteiineille. Malliin kuuluu myös meijerituotteille varattu muki.

 

= hedelmät + viljat + rasvaton maito :cool:

 

Tammikuussa julkaistut ruokavalio-ohjeet opastavat lisäksi amerikkalaisia syömään enemmän maataloustuotteita ja vähentämään suolan ja rasvan käyttöä.

 

= lisää viljoja, vähemmän rasvoja :cool:

 

Uusi malli korvaa luokkahuoneissa esillä olevat pyramidimallit. Sitä käytetään lisäksi liittovaltion ruokaohjelmissa ja terveydenhuollon parissa.

 

= tämä ohje tavoittaa varmasti kaikki jo pienestä pitäen :cool:

 

Elintarviketeollisuuden edustajat riensivät jo tuoreeltaan kehumaan uutta lautasmallia.

 

= kehutaan ja mainostetaan vaan rankasti, kyllä ne tyhmät uskoo :very cool:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuossakin hommassa pyörii miljoona poikineen :smoke:

 

 

 

Ja miks just Michelle Obama... Olis nyt edes joku nuori blondi isojen tissiensä kanssa ameriikan malliin :lol:

 

Tietysti hyvä että rahat menee perheen piiriin ja vaimolle saadaan hommia :smoke:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tuossakin hommassa pyörii miljoona poikineen :smoke:

 

 

 

Ja miks just Michelle Obama... Olis nyt edes joku nuori blondi isojen tissiensä kanssa ameriikan malliin :lol:

 

Tietysti hyvä että rahat menee perheen piiriin ja vaimolle saadaan hommia :smoke:

vaihdetaan tuon miljoonan tilalle miljardi poikineen :hmm:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Luo uusi...