Jump to content

RSH

Members
 • Viestit

  47
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

Maine sivustolla

10 Good
 1. 1+1 Yksi voimaharjoittelun tärkeä vaikutus urheilijalle on resilienssin lisääminen vammojen ehkäisemiseksi, heikot takareidet pettävät helpommin kuin vahvat. Tämän takia voimaharjoittelussa liikeratojen olisi usein syytä olla lajisuoritusta pidemmät eikä varsinkaan lyhyemmät. Kun tässä pikajuoksun ympärillä pyöritään niin en kyllä itse ymmärrä miksi juoksijat tekee varttikyykkyä kun miettii mihin juoksuaskeeleen "iskussa" rasitus kohdistuu ja mistä siihen tehot tulee.
 2. RSH

  Natulaskuri

  Unohtunut näköjään ottaa laskentaan huomioon pituudessa lomakkeen tuumien arvo ja se on aina 8
 3. Tämä on muuten erittäin tärkeä huomioitava seikka selkäongelmiin, vaikka prässi poistaa lonkan alueelta yläkropan puolisen kuorman ja työn verrattuna kyykkyyn niin liikeradallisesti useissa prässeissä lonkan liikealue menee samoille tietämille kuin erittäin vahvasti jullettava kyykky. Sitten jos taka-akselissa ei ole erittäin hyvä liikkuvuus niin alaselkä pyöristyy melko reippaasti.
 4. No tuohan on sitten taas voimaharjoittelun perusteita. Maksimivoima mahdollistaa, mutta vaatii lajiharjoittelun missä se jalostetaan lajisuorituksen parantamiseksi eli vaikka sprintti-harjoittelun nopeuden nostamiseksi kun alla on ensin kohotetut voimatasot. Pelkällä maksimivoimalla ei yksinään tee mitään jos sitä ei pysty lajisuoritukseen käyttämään. Tuossakin korrelaatiossa pitää huomioda ns dimishing returns eli korreloi vain tiettyyn tasoon asti merkitsevästi ja sitten hiipuu.
 5. Jos on geenilotossa saanut boltin geenit, kannattaa huomioida hänen tekemiset, muutoin äärimmäisen vähän.
 6. Kyllä siitä nyt vaan sattuu olemaan useita tutkimuksia missä juoksunopeuden ja kyykyn maksimin välillä todetaan olevan vahva korrelaatio, suhteessa kehonpainoon. Vahvaa korrelaatiota löytyy sekä puolikyykylle (90 asteen polvikulma) ja syvemmälle kyykylle (70 asteen polvikulma) . Prässiin/hack liittyen taas kun voimaa on mitattu laitteilla, korrelaatio on ollut heikompi kuin vapaalla painolla tehdyissä tutkimuksissa.
 7. Kyynärpäät kylkiin asti alhaalla ? Jotta pystärissä on olkapaan sivuosan funktiot mukana, kyynärpään pitäisi laskea etuviistoon ja alas kylkiin. Tällöin olkanivelen liikerata on itse asiassa lähellä vipareita ja pystysoutua, mutta ainakin itsellä jää pois viparien aiheuttamat nivelkivut toisessa olkapäässä(ahdas).
 8. RSH

  Lihashuolto

  Usein paska valuu alaspäin ja oireet kulkee ristiin eli polvessa kannattaa katsoa vastakkaisen puolen lonkan alueen toimivuutta kattaen lonkan koukistajat ja pakara lihakset myös.
 9. [quote name='Meihem']Ostaaks ihmiset viel noita "super" palkkareita? Jotenki siin käsityksessä et monet jättäny palkkarit kokonaan pois ja nykyään leikitään noiden introjen kanssa enempi[/QUOTE] Laturi eaa+oikeasti toimivat osat(kofeiini, sitrulliini malaatti, beta-alaniini, kreatiini yms)+ehkä hiilaria riippuen treenin ajankohdasta sekä intra eaa+hiilari ainoot jauhot mitä menee itsellä nykyään, muuten täysin vain pelkkää ruokaa. Palkkarin tilalle tullut kunnon ateria vuosia sitten, ei se oikeasti ole niin tarkkaa kuinka pian treenin jälkeen syö jos intrassa tulee jo hiilaria. Enkä oo ainoo näin toimiva käsittääkseni, wink wink @Anssi Manninen
 10. RSH

  Aamusali

  Lihasten glykogeenivarastojen tankkaus kestää 30-50 tuntia ja aivan täyteen saaminen vaatii ihan hiton paljon hiilaria jota edeltää varastojen tyhjennys, aamupalasta ei ehdi käytännössä mitään lihaksiin asti. Jos ei ole kovasti miinuskaloreilla niin iltatreeniä heikommat voimatasot todennäköisemmin heikkoa nesteytystä nukkumisen jälkeen kuin mitään glykogeenin puutetta.
 11. Taisi vähän liioitella, mutta kyllä kympin herassa proteiini osuus voi olla ~65% jos maustettua ihan etiketilläkin mainittuna eli kaikenlaatuista erää voi miksata tuotannossa.
 12. Noitahan on tullut lähes vuosittain eri paikoissa missä on testattu jauhoja ja suurimmassa osassa löydetään heittoja luvattu/todellinen proteiini % tuotteessa, googlella löytää monta hetkessä esim https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EjMSM1o48rnxpU_u_1m2nqJfze6qE3P_tC_g1ZdWazU/pubhtml Jenkeissä ollut paljon isompia heittoja ja puoletkin voi puuttua luvatusta: https://www.forbes.com/sites/alexmorrell/2015/03/12/lawsuits-say-protein-powders-lack-protein-ripping-off-athletes/#6ffeec837729
 13. RSH

  Kyynärpäät penkissä

  Jos lähellä pito tuntuu epäluonnolliselta, hyvin todennäköistä että se ei vaan sovi sulle. Tässä on 300kg kisa-penkkaajalta hyvästä kulmasta video mistä näkee miten kyynärpäät voi mennä kun nostaa kapealla otteella ja kädet on kohtuu pitkät kovaksi penkkimieheksi, kulma on melko suuri
 14. RSH

  Kyynärpäät penkissä

  Yläasennossa kyynärpäät on täysin sivulla, alhaalla "elbow tuck" riippuu henkilökohtaisesta anatomiasta ja etenkin oteleveydestä, välissä vaan siirtymä noiden välillä. Jos ei aiheuta kipuja ja tuntuu luonnolliselta niin todennäköisesti juuri hyvä. Oteleveydessä maksimi ei todellakaan ole automaattisesti paras jos voimapuolella treenaa, useampi all time kovimmista penkkaajista nostaa kaikki sormet merkkien sisäpuolella esim. 300kg kerhossa Hoornstra ja Strickland.
 15. EAA:sta voisi olla enemmän makuvaihtoehtoja kuten BCAA:ssa on, etenkin black rasberry ja red candy

×
×
 • Luo uusi...