Jump to content

carter

Members
 • Viestit

  2 371
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

Maine sivustolla

10 Good
 1. carter

  Natuilun raja?

  Suomen Voimanostoliitto Ry. Mutta siitä on aikaa vähän reiluummin kun ne kisat käytiin, eikä tuo testiprotokolla ollut vielä lähtenyt oikein käyntiin. Anabolisethan kiellettiin 1975, eikä se vielä pitkään aikaan vaikuttanut roinaamis käytäntöön mitenkään. Sen tiedän että itse olin silloin 100%:sti natu, kuten luultavasti lähes kaikki muutkin omassa sarjassani. Kovempi roinausbuumi lähti käyntiin vasta myöhemmin niin bodauksessa kuin voimanostossakin.
 2. carter

  Natuilun raja?

  Voimapuolella natuuden rajat ovat vähän kuin veteen piirretty viiva. Kun edellinen viiva katoaa, niin uusi tulee aina tilalle. Eikä tämä koskaan pääty. Suurin ongelma ja rajoittava tekijä on lähinnä natujen itkupotkuraivarit silloin jos joku roinari treenaa salilla tai eksyy natukisoihin. Älkää itkekö, vaan kohdatkaa haasteet kuten mies. Jos roinarit vituttaa, niin treenatkaa kovempaa, älkääkä jääkö makaamaan sinne itsesäälin, valitusten ja tekoisyiden lätäkköön! Moniko täällä on kilpaillut SM- tasolla voimanostossa 100%:sna natuna roinaria vastaan? Minä olen, eikä raivottanut tai itkettänyt yhtään. Koin tilanteen vain haasteellisena ja mielenkiintoisena. Roinari vei kullan ja minä hopean. Pohjilla oli vain puhdas bodytreeni, enkä koskaan ollut treenannut mavea tai voimanostokyykkyä. Nostoissa johdin penkissä reilusti lähes lämmittelynostolla, mavessa voimien puolesta lähes samoissa, mutta kyykyssä (tanko niskassa ja kantapäät lähes yhdessä) tulos jäi melko heikoksi (voiman puolesta olisi ollut reilusti siinäkin varaa). Penkissä ja kyykyssä tulokset jäivät reilusti alle maximin, koska en osannut arvioida voimareservejä oikein (eka kisa kun oli). Mikään ei jäänyt vaivaamaan tuosta kisasta. Tiesin myös että lajissa voisin menestyä, jos vain kipinä syttyisi. Ei kuitenkaan syttynyt. Minua ei loppupeleissä kiinnosta onko joku roinari vai ei, vaan se, kuka on absoluuttisesti vahvin tai lihaksikkain. Saako täältä jostakin nenäliinoja, niin voin pyyhkiä liikutuksen kyyneleeni pois.
 3. carter

  Natuilun raja?

  Kuka tässä on puhunut Kekkosen natuudesta? Kekkonen paino ladulla eteenpäin kuin ohjus. Eksytti myös eräällä retkellä KGB:n agentit, joiden piti valvoa Kekkosta hiihtoretkellä. Suomihan olisi hävinnyt Talvisodankin, jos oltaisiin oltu natuja. Koko natuushan on kaikilla sektoreilla tuhoon tuomittu ajatus. Huh, huh!
 4. Vastis on lahjakkaampia natuja, vaikka lahjakkaampiakin on ollut. Nuorena Vastis haaveili pro-bodarin urasta, kuten useimmat meistä. Vanhempana tuli sitten muita aatoksia ja suunnitteli matematiikan tohtorintutkintoa. Olisiko väitöskirja kohta jo aluillaan tai jopa valmis? Kaukana pohjasakasta. Kunnon bodarin prototyyppi!
 5. Palaan ketjun alkuun, koska kyseessä on sosiologisesti melko merkittävä teema: Ovatko bodarit pohjasakkaa? Tässä varmasti viitaan juuri roinabodareihin eikä natuihin. Tämä saattaa monelle tulla yllätyksenä, mutta esim. Suomessa ja Iranissa tehtyjen tutkimusten perusteella tyypillinen roinabodari on kolmekymppinen, koulutettu ja kohtuullisen hyvin toimeentuleva mies. Iranilaistutkimuksen mukaan roinabodarit olivat useinmiten yliopistokoulutuksen saaneita tai yliopistossa opiskelevia nuoria miehiä. Yleisesti ottaen roinabodarit eivät ole siis pohjasakkaa, vaikka kyllä siihenkin joukkoon kuuluvia tilastollisesti on. Kullittaren puolesta olen toki pahoillani hänen saatuaan ylenmäärin aiheetonta vähättelyä osakseen. Hänelle kuitenkin lohdutuksen sanana Piispa Berkleyn aforismi: "Esse est per cipi" eli oleminen on havaituksi tulemista. Joten vähättelykin voidaan käsittää pelastuksena tuntemattomuuden ja olemattomuuden syvään suohon vaipumiselta. Kullitaren olemassaolosta on tehty kertoman perusteella lukuisia havaintoja. Siitä syytä olla kiitollinen!
 6. Näin Halmeen muistaakseni ekan kerran, kun mies pamahti yhdelle salille n. 20 -vuotiaana. Mies oli silloin kyllä aika rimpula, eikä sen parin kuukauden aikana mitä ehdin silloin miestä seurata, saanut kovasta treenistä (eikä voinut yrityksen puutteesta ainakaan syyttää) ja itsevarmuudesta huolimatta juuri mitään kehitystä aikaiseksi. Halme ei kyllä kroppansa ja silloisen kehityksenä puolesta näyttänyt millään muodoin roinaajalta. Varsinainen kasvukausi alkoi vasta joskus myöhemmin...aikalaistodistuksen mukaan silloin mentiin jo kaasu pohajssa...en aivan varmasti muista, mutta Halme taisi mennä Jenkkeihin voimabodari Ilkka Kinnusen kanssa, jonka salipenkkiennätys oli 280kg....juu Jenkeistä tosiaan saivat ajan tasalla olevat ravinto ja roinaohjeet...
 7. carter

  Natuilun raja?

  Ei Kekkosen tarvinnut tietää bodauksesta mitään. Riitti kun ymmärsi natuuden tai luonnollisuuden rajan. Eli pystymetsä vs. treenattu ja tehostetusti ruokittu. Jos pystymetsä kunnolla arvioitaisiin maailman parhaat bodarit, niin kovimmat olisivat varmasti luonnostaan myös melko päivettyneitä (eivät tarvite edes kisaväriä).
 8. carter

  Natuilun raja?

  Urho Kaleva Kekkonen sanoi aikoinaan täysin loogisesti, että kaikki muu kuin "pystymetsä" pohjalta lähtevä suoritus (tai fyysiikka, lihakset) on keinotekoista eikä siis naturaalia. Eli suomeksi sanottuna natuuden raja menee siinä, kun aletaan harjoittelemaan, käyttämään lisävarusteita, lisäravinteita, roinaa yms... PS. Kekkosen kriteereillä tällä foorumilla ei taida montaa natua olla...?
 9. Ei tuon 5-kympin natutumpun suhteen tarvi sinänsä olla mitään epäilyttävää Halmeen kokoisella ukolla. Toinen kysymys taas on milloin on oikeasti aloittanut roinaamisen ja mitä määriä käytti?
 10. Ostin aamulla tämän. Huomennakin ostan, mutta ei raportoi siitä tänne.
 11. Muistin kanssa on hyvä olla joskus vähän ongelmia, kunhan ei kaikissa asioissa. Huono muisti ja heikko ymmärryskyky voi myös olla edellytys päästä parempiin virkoihin tai piireihin. Huonon muistin tähden myös moni syytös on jätetty nostamatta. Lapista taas ei ole mitään juttuja kerrottavana, vaikka vaimo yrtittääkin sinne kovasti houkutella. Pistän sitten rapsaa, jos tulee siellä joskus käytyä.
 12. Harvoin kukaan mitään mitään oppii. Se on joko rakkaudesta lajiin tai ei ollenkaan. Moni roinari on kyllä onnistunut kisauransa jälkeisen siirtyvaiheensa siviilipuolelle suorittamaan aivan mallikkaasti. Mutta jos taustalla on vain portsarinura eikä mitään koulutusta, eikä edes kiinnostusta siihen, niin silloin homma voi olla vähän vaikeampaa. Ikävä kyllä.
 13. Sanottaa nyt niin että Halmeen kohdalla ei siitä ollut kysymys. Mutta sanon vain näin, että hyvin kauan sitten tein yhdelle solakka sääriselle henkilölle tehokkaaksi koetun reisiohjelman. Kahden kuukauden kovan veivaamisen jälkeen tulos oli plus miinus nolla = 0. Olin hyvin hämmästynyt. En vain enää muista kuka tuo henkilö oli?
 14. Halmeen kirjoja kun lukee, niin kannattaa muistaa ne kuuluisat lapinlisät tai-vähennykset. Asiat ovat joko niin tai näin tai vähän sinne päin. Halmehan sanoo kertovansa asiat niin kuin "itse ne muistaa", jolloin totuudella on tilaa vähän venyä ja showmiehen muistin tarkoistus onkin tukea sitä showta!
 15. Tuossa bodari Halme parhaassa kuosissaan. Tuolla kunnolla olisi nykypäiväna voinut päästä KP:n yhdeksi tähtimannekiinniksi. Ei huono. Vaikka Halmeella ei ollutkaan asiaan oikeille bodylavoille, niin harva musklen ukko olisi pärjännyt Halmeelle classikki sarjassakaan, mitä tuo Halmeen fysiikka parhaimmillan edusti.

×
×
 • Luo uusi...