PDA

Näytä koko versio : !!!!Synefriiniä ja kofeiinia sisältävät ravintolisät pois myynnistä!!!!!


testi

FINSKI
30.08.2013, 16:45
Sain tänään tälläistä tietoa fimeasta tänään..


Synefriiniä ja kofeiinia sisältävät ravintolisät pois myynnistä Elintarviketurvallisuusvirasto Evira katsoo, että synefriiniä ja kofeiinia yhdistelmänä sisältävät ravintolisät voivat aiheuttaa vakavan terveysvaaran kuluttajille. Siksi ne on vedettävä pois markkinoilta ja hävitettävä. Evira on pyytänyt kuntien elintarvikevalvontaviranomaisia ottamaan yhteyttä alueensa yrityksiin takaisinvetojen käynnistämiseksi.
Kaikki ravintolisät, joissa on synefriiniä ja kofeiinia yhdistelmänä, vedetään pois markkinoilta, koska turvallista käyttöä ei voi varmistaa esimerkiksi käyttöohjein tai varoitusmerkinnöin.
Synefriinin korkeiden pitoisuuksien katsotaan voivan aiheuttaa haitallisia muutoksia sydämen ja verisuonten toimintaan sekä keskushermostoon. Kofeiini puolestaan voimistaa synefriinin vaikutuksia.
Synefriini on efedriinin kaltainen aine, jota esiintyy luontaisesti pieniä määriä Citrus-suvun hedelmien kuorissa. Citrus aurantiumista eli pomeranssista valmistetuissa uutteissa synefriiniä voi olla huomattavia määriä.
Yleensä synefriiniä ja kofeiinia yhdistelmänä on esimerkiksi valmisteissa, joita käytetään rasvanpolttoon. Tuotteita myydään monien kanavien kautta, muun muassa ulkomaisilla nettisivuilla. Evira katsoo, että kuluttajien on syytä lopettaa näiden tuotteiden käyttö.
Synefriiniä ja kofeiinia sisältävien ravintolisien turvallisuudesta on esitetty epäilyksiä jo jonkin aikaa. Tanska ja Ruotsi ovat tekemiinsä riskinarviointeihin perustuen katsoneet, että synerfriiniä ja kofeiinia yhdistelmänä sisältävät ravintolisät eivät ole turvallisia elintarvikkeina ja että siksi niitä ei voida pitää markkinoilla. Myös Kanada on asettanut rajoituksen synefriiniä ja kofeiinia sisältävien tuotteiden käyttöön.

Neuvoja kuluttajille ravintolisien käyttöön: http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/elintarvikeryhmat/ravintolisat/ (http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/elintarvikeryhmat/ravintolisat/)

Yksi foorumillakin tunnettu tälläinen tuote on tämä.

http://www.lecheeknutrition.com/Speed-X3_p_30.html

TB-303
30.08.2013, 21:01
Onneksi minulla on synefriinit ja kofeiinit eri purkeissa.

Anssi Manninen
31.08.2013, 13:50
Eli luultavasti jokin muu ainesosa sen aiheuttaa Dexaprinessa. Alkuperäisessä versiossa oli muun muassa DMAA:ta.


Samaa mieltä. Evira taisi hieman hätiköidä johtopäätöksissään.

Blaster
31.08.2013, 15:40
Noita aineita yhdistelemällä voi tulla yllätyksiä, etenkin kun isompi porukka alkaa käyttää ja jotkut heittää vielä omia mausteita sekaan.

Tossa jotain faktoja listattu aiheeseen liittyen:
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=135351681&page=1

Hösseli
02.09.2013, 09:45
eiks tää oo vanha juttu? Eihän tukkukaan oo saanut myydä syneä pitkään aikaan ja synekin ollut listalla jo pitkään.
Itse käytän..toimii minulla!

Orko
07.09.2013, 19:16
Sain s-postia yhdestä lisäravinne firmalta

Hei,

Evira on päättänyt vetää markkinoilta kaikki tuotteet, jotka sisältävät kofeiinia ja synefriiniä yhdessä.
Eviran tiedote alla:

"Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralla on vakava syy epäillä, että synefriiniä ja kofeiinia yhdistelmänä sisältävien ravintolisien käyttö voi aiheuttaa vakavan terveysvaaran, mm. rytmihäiriöitä, rintakipua ja sydämen pysähdyksen vaaran. Tanskan ja Ruotsin elintarviketurvallisuusviranomaiset ovat tekemiinsä riskinarviointeihin perustuen katsoneet, että synefriiniä ja kofeiinia yhdistelmänä sisältävät ravintolisät eivät ole turvallisia elintarvikkeina eikä niitä siksi voida pitää markkinoilla. Epäilyksiä vahvistaa Dexaprine-tuotteesta 16.8.2013 tullut RASFF-ilmoitus 2013:1142, jossa 11 henkilöllä oli todettu vakavia terveydellisiä haittavaikutuksia, joiden epäillään aiheutuneen Dexaprine-tuotteen käytöstä. Ko. tuotteen keskeiset vaikuttavat aineet ovat synefriini ja kofeiini.

Synefriini on efedriinin kaltainen aine, jota esiintyy luontaisesti pieniä määriä Citrus-suvun hedelmien kuorissa. Citrus aurantium:n eli pomeranssin uutteissa synefriiniä voi olla huomattavia määriä. Synefriini on luokiteltu Suomessa lääkeaineeksi (Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen päätös lääkeluettelosta 220/2013, liite 1). Se, että ravintolisä sisältää synefriiniä ei kuitenkaan tee siitä suoraan lääkettä vaan tuote pitää erikseen luokitella lääkkeeksi. Synefriinin korkeiden pitoisuuksien katsotaan voivan aiheuttaa haitallisia muutoksia sydämen ja verisuonten toimintaan sekä keskushermostoon. Kofeiini puolestaan voimistaa synefriinin vaikutuksia. Useissa tapauksen kaltaisissa rasvanpolttoon tarkoitetuissa valmisteissa on runsaasti kofeiinia. Niissä käytetään yleisesti myös guaranauutetta, joka sisältää kofeiinia noin 3,5-5 %.

Edellä esitetyn perusteella Evira katsoo, että synefriiniä ja kofeiinia yhdistelmänä sisältäviä ravintolisiä ei voida pitää turvallisina ja niiden käyttö voi aiheuttaa vakavan terveysvaaran kuluttajille. Turvallista käyttöä ei voi varmistaa esim. käyttöohjein tai varoitusmerkinnöin ja siksi kaikki tuotteet, joissa on synefriiniä ja kofeiinia yhdistelmänä tulisi vetää pois markkinoilta ja hävittää. Tämän hetken tiedon mukaan Suomen markkinoilla on useita em. aineita sisältäviä tuotteita."

Medicman
10.09.2013, 14:09
Synefriini-kofeiini –ravintolisät markkinoilta

10.09.2013 10:25

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on saanut RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) -järjestelmän kautta tiedon, jonka mukaan synefriiniä ja kofeiinia yhdessä sisältävien ravintolisien käytön epäillään aiheuttaneen useilla henkilöillä vakavia terveydellisiä haittavaikutuksia (mm. rytmihäiriöitä ja rintakipua). Evira katsoo, että kyseiset tuotteet aiheuttavat käyttäjälleen terveysvaaran. Synefriinin katsotaan voivan aiheuttaa haitallisia muutoksia sydämen ja verisuonten toimintaan sekä keskushermostoon. Kofeiini puolestaan voimistaa synefriinin vaikutuksia.

Synefriini on efedriinin kaltainen aine, jota esiintyy luontaisesti pieniä määriä Citrus-suvun hedelmien kuorissa. Citrus aurantiumista eli pomeranssista valmistetuissa uutteissa synefriiniä voi olla huomattavia määriä. Tyypillisesti synefriiniä ja kofeiinia yhdistelmänä on esimerkiksi valmisteissa, joita käytetään rasvanpolttoon.

Kuntien elintarvikevalvontaviranomaiset ovat olleet Eviran pyynnöstä yhteydessä näiden tuotteiden markkinoijiin. Takaisinvedot on suurelta osin jo suoritettu, eikä kyseisiä tuotteita ole enää myynnissä. Takaisinvedon kohteina olevia tuotteita on voinut ostaa sekä erilaisista myyntipisteistä että internetin kautta. Alla on lueteltu tuotteiden markkinoijat sekä tuotteet:

Active Nutrition International Oy:
• Thermo Detonator
• WNT Ripped caps
• Mass Burner Xtreme
• SCI-MX Pyro-MX

B-Action Finland Oy:
• BSN Hyper Shred

Manninen Nutraceuticals:
• ThermoCut
• Scitec Muscle Army War Machine
• Scitec Muscle Army Fire Raid
• Scitec Big Bang

NES-Trade Oy (sportsnutrition.fi):
• Dexaprine

PPS-Shop / I&P Service:
• Dexaprine

Leader Foods Oy:
• Rooster Thermo Burner
• Redram Total Cuts

Fysioline Oy (Wrange):
• QNT Burner

Markkinoilla saattaa olla muitakin synefriiniä ja kofeiinia yhdessä sisältäviä tuotteita. Epäselvissä tilanteissa kuluttajan tulee lukea huolellisesti pakkausmerkinnät tai ottaa yhteyttä tuotteen myyjään.

Evira katsoo, että kuluttajien on syytä lopettaa näiden tuotteiden käyttö. Takaisinveto koskee kaikkia tähän asti myynnissä olleita päiväyksiä ja tuote-eriä. Tuotteet tulee joko hävittää sekajätteenä tai palauttaa myyjälle.

Neuvoja kuluttajille ravintolisien käyttöön

Asiaa hoitaa Elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa ylitarkastaja Päivi Kanerva, paivi.kanerva at-merkki.gif : 1 kB evira.fi, p. 050 434 2203

wilbertti
10.09.2013, 17:20
Kyllä siinä on taas pitkälista tuotteita takaisin vetoon. Mitäköhän ne keksii seuraavaks? On kyllä surullista luettavaa kauppiaiden puolesta.

Hösseli
11.09.2013, 12:59
synessa ei oo mitään vikaa. Taas nää tulee siitä kun joku ottanut kourallisen ja sit ihmettelee kun tykyttää

wilbertti
11.09.2013, 13:01
mulla on tota bigbangiä. mutta ei oo tehonnu tolla tavalla...

soccerman
03.10.2013, 06:33
Suomen synefriini-kielto "perustuu perusteettomiin arvailuihin"

http://www.nutraingredients.com/Industry/Finnish-synephrine-ban-based-on-unsubstantiated-conjecture-Academic/?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%2BDaily&c=sBW1MwCgomBOGkQnkubmyQ%3D%3D

Gaspari
10.12.2013, 19:17
Mitäs tämä synefriini- kielto noin käytännön tasolla merkitsee. Ts. onko myös käyttö kiellettyä, eli näkyykö esim jossain testeissä?
Muutamia ko. ainetta sisältäviä buustereita näkyy olevan vielä myynnissä.

TB-303
10.12.2013, 20:21
Myynnissä olevassa iForcen Conquerissa on ainekin molempia jossakin muodossa.

FINSKI
10.12.2013, 20:42
Mitäs tämä synefriini- kielto noin käytännön tasolla merkitsee. Ts. onko myös käyttö kiellettyä, eli näkyykö esim jossain testeissä?
Muutamia ko. ainetta sisältäviä buustereita näkyy olevan vielä myynnissä.

Ei siinä muuta ollu, ku et voi vaikuttaa sydämmen toimintaan ja jopa muuttaa sitä.
Vaarallista terveydelle.

Gaspari
10.12.2013, 23:35
Ei siinä muuta ollu, ku et voi vaikuttaa sydämmen toimintaan ja jopa muuttaa sitä.
Vaarallista terveydelle.
Näin tosiaan Eviran puolesta ilmoitettiin, eli ilmeisesti käyttö ei sinänsä ole kiellettyä. Conquer ainakin sisältää molempia, joten tuskin on kauaa enää myynnissä.

FINSKI
11.12.2013, 09:48
Saa käyttää, ei ne doping puoleen mitenkään liity, jos siis olisi testattava urheilija.
Myydähän näitä tuotteita ei saisi enää.

wihannes
11.02.2014, 23:13
Onko kokemuksia porukalla synerfriinin käytöstä? Dieetille rasvanpolttoon apua?

Pelkkää synerfriiniähän saa edelleen Suomestakin.

Paljon on juttua rasvanpolttajista täällä ja pakkiksellakin, muttei ihme kyllä hirveesti kyseisestä aineesta. Eikös tämä ole kuitenkin niitä jossain määrin ehkä jopa toimivia tuotteita?

FINSKI
11.07.2014, 23:54
Koskella muuten synefriiniä kaapissa, ethän sitä koffen kanssa veä:))?
4:24 kohassa purkki näkkyypi.

http://www.youtube.com/watch?v=wbYVwsv9Ag4

Perusjannu
12.07.2014, 21:41
Gaspari Superdrivee menee nyt reeniboosterina. Sisältää kumpaakin.
Tosin ei taida olla Suomes myynnis, toinhan tuon Kanadasta :mrgreen:

FINSKI
13.07.2014, 12:53
Suomessa myynti kiellettiin eviran toimesta kun tutkijat tai ketkä liene löysivät asioita että tuo yhistelmä on terveydelle haitallista.
Riippuu varmasti myös kummankin ravinteen annostuksesta.