PDA

Näytä koko versio : Melatoniini


testi

Anssi Manninen
11.07.2011, 12:33
.......................

soccerman
08.02.2013, 11:34
Onko kellään kokemusta Melatoniinin käytöstä? Jos on niin kokemuksia...

HELPOTTAA NUKAHTAMISTA JA LIEVITTÄÄ AIKAERON RASITUKSIA


Melatoniini on elimistössä luontaisesti esiintyvä "pimeähormoni" ja ihmisen elimistössä sitä erittyy pääasiassa aivojen ympäröimästä käpyrauhasesta.
Melatoniinin eritys lisääntyy pian pimeyden tulon jälkeen, on huipussaan kello 02–04 välillä aamulla ja vähenee yön loppupuolella.
Melatoniini muistuttaa kemialliselta rakenteeltaan serotoniinia ja serotoniini toimiikin melatoniinin esiasteena. Suun kautta nautittu melatoniini ei vaikuta elimistön serotoniinipitoisuuteen.

viikatemies
08.02.2013, 12:27
Ostin tarjouksesta ja piti akaa syömään, viikon verran vedin ja olo ihan kauhea. Silmät melkein umpeenmuurautuneita, jos klo. 9 heräsin niin klo 14 saakka, siis väsymyksestä. Kroppa ei ollut väsynyt mutta se tunne silmissä ihan kauhea.

Väittää että pari-kolme päivää ja pitäis mennä ohi tuntemukset, mulla tosiaan viikon jälkeen vielä tuntui ja lopetin syömisen.

Tämä oma fiilikseni tuotteesta.

1 2 3 super
08.02.2013, 12:29
Itse en aikoinaan huomannut juuri mitään vaikutusta.

Hösseli
08.02.2013, 12:30
mites se 0.5-1g melaa mekkoon ennen treeniä?
nukahtamiseen ja diettaamiseen suosittelen gabaa. Se toimii ainakin itselläni erittäin hyvin!

vierailijan viesti
08.02.2013, 12:34
Oon käyttäny pari vuotta jo iltasin 9mg ja ennen treenejä 1mg. Iltasin otan 5g GABAA ja 9mg melatoniinia ja unen laatu on huippua, ei koskaan minkäänlaisia nukahtamisvaikeuksia vaan kun pään iskee tyynyyn niin uni tulee niin nopeesti etten aamulla muista tosiaan kuin sen kun pää osu tyynyyn ja sitten filmi poikki.

Aamulla herää virkeenä ja levänneenä vaikka olis ehtinyt nukkua vaan 6 tuntia ( pyrin kyllä nukkumaan yleensä 7-9 tuntia, 7 viikolla, 9 viikonloppuna ). Melatoniini ja GABA nostaa myös nukahtamista seuraavaa kasvuhormoni pursketta huomattavasti.
.

Ennen treeniä otettuna 1mg nostaa miehillä (HUOM! Toimii naisilla päinvastaisesti, ei kannata naisten käyttää ennen treenejä ) kasvuhormoonipitoisuuksia.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10407218
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22212240

Hösseli
08.02.2013, 12:36
kunnon happomies! itellä yli 2g gabaa aiheuttaa jo hengenahdistuksia ;D

holmesinjones
08.02.2013, 12:43
niin mitä on tuo gaba?

Hösseli
08.02.2013, 12:45
http://fi.wikipedia.org/wiki/Gamma-aminovoihappo

https://www.smartpowders.com/p-734-gaba.aspx
halpaa kuin saippua, mulle riittää 1 scooppi eli 0.1 eur kerta!

vierailijan viesti
08.02.2013, 12:45
Kyllä niitä hengenhaukkomisia tulee mullekin mutta niihin tottuu nopeesti eikä ne kestä kun minuutin verran. Toki on epämiellyttävä ekalla kerralla varsinkin jos ei tiedä niistä etukäteen niin saattaa säikähtää. Selällään olo auttaa, vähemmän tuntuu siinä asennossa. Ovat tietojeni mukaan täysin vaarattomia muttei kukaan tunnu tietävän mistä ne johtuu.

Nykyisin ei aina niitä tule ja jos tulee niin aika lievinä. Esim. eilen oli ylipirtee olo illalla niin vetäsin kaksi kukkurallista teelusikallista , arviolta 6-7g eikä mitään hengenahdistuksia tullut vaan nukahdin kuin tukki.

Tämä vielä halvempi ja laadukasta on: http://www.iherb.com/Now-Foods-GABA-Powder-6-oz-170-g/585

vierailijan viesti
08.02.2013, 13:24
huippuhalpa melatoniini:

http://www.iherb.com/Sundown-Naturals-Melatonin-3-mg-240-Tablets/32915

Sitten L-teaniini kuuluu tähän saman kategoriaan, pidän välillä GABA:sta tai melatoniinista pienen tauon ja otan siihen tilalle L-teaniinia, erittäin miellyttävä aine iltaisin myös. Toimii pitkälle GABA:n kautta.

poijankossi88
08.02.2013, 13:25
On. Karmeeta paskaa.

Pari viikkoa söin lääkärin määräyksestä, en pystynyt nukkumaan kuin 2 tuntia kerralla. Koko päivän tokkura olo. Näin jäätäviä painajaisia ja sain kerran unikauhu kohtauksen (unissa kävelijän painajainen). Sen jälkeen piti bentsoilla viikko vierottautua tuosta myrkystä kun kaikki unet katos.

Nyt lopetin sen paskan syönin. Nukun 7-8 tuntia yhteenmenoon ja olen virkeä enkä tarvii mitään bentsojakaan.

Melatoniini on täyttä paskaa, enemmän haittaa kuin hyötyä. Syö bentsoja mielummin. Niissä ei ainakaan sivuoireita satunaisesti otettuna ja pystyy nukkuu normaalisti. Melatoniini kun katkasee unet niin että et pysty nukkuu kuin tunnin tai kaksi kerralla ja herättyä et saa enää unta.

vierailijan viesti
08.02.2013, 13:29
^saattaa olla että alkomahoolin käyttäjillä toimii sitten eri tavalla tms...Mulla ei minkäänlaisia sivuvaikutuksia ole ilmennyt, ei siis minkäänlaisia. Ainoastaan positiivisia. Tosin velipoika joka on alkomahoolin suurkuluttaja käyttää myös satunnaisesti ja ei ole valitellut mitään sivuoireita vaan saanut hyvin unta niillä.

voi kai riippua siitäkin millä tolalla on esim. aivojen välittäjäaineet kuinka toimii. Voi olla että jos syö esim. masennuslääkkeitä niin toimii eri tavalla.

Bentsot on vihoviimestä kuraa, aiheuttaa erittäin voimakasta riippuvuutta, kerää nestettä, sekoittaa aivokemiat pidemmän päälle lahjakkaasti.

Anoppi kyllä myös raportoi että apteekin melatoniinilla näki painajaisia mutta Rexall melatoniinilla ei mitään sivuoireita, ihme juttu sinänsä.

Vaimo ottaa 3-6mg per ilta, riippuu onko ollu treenit vai ei, treenipäivänä tuplaannos kun nukahtanminen on vaikeempaa. Hyvin käynyt myös vaimolle melatoniini.

BonBon
08.02.2013, 13:39
Olen kanssa ottanut 1mg ennen salitreenejä juuri tuon GH-erityksen toivossa. Olin tosin lukevinani jostain, että melatoniinin antioksidanttivaikutus tekee yhtälailla hallaa lihaskasvulle kuin c-vitamiini.

vierailijan viesti
08.02.2013, 13:42
Siinä wikipedista pieni pätkä sivuvaikutuksista Bentsoilla, ei missään nimessä kannata alkaa syömään, on paljon parempia tapoja kaikkiin vaivoihin mihin bentsoja käytetään, monella tutullakin elinikäinen koukku tosiasia:
"
Bentsodiatsepiinien pitkäaikaiskäytön aiheuttamat sivuvaikutukset ovat usein yhdistelmä aineen aiheuttamista varsinaisista sivuvaikutuksista sekä elimistön tottumisen aikaansaamista käytönaikaisista vieroitusoireista[38].

Bentsodiatsepiinien pitkäaikaiskäyttö heikentää aivojen noradrenaliinin-, serotoniinin-, asetyylikoliinin ja dopamiinintuotantoa. Nämä välittäjäaineet ovat välttämättömiä älyllisille toiminnoille, muistille ja tunteiden esiintymiselle, lihaskunnolle ja -koordinaatiolle, sydämen rytmille ja verenpaineen säätelylle sekä muille ruumiintoiminnoille[14]. Noradrenaliinin, serotoniinin ja dopamiinin erittymisen vähentyminen voi aiheuttaa muun muassa paniikkihäiriö- ja masennusoireita. Tämän vuoksi bentsodiatsepiinilääkitykseen pyritään usein yhdistämään masennuslääkkeellä, joka lisää aivojen serotoniinipitoisuuksia, joissain tapauksissa myös noradrenaliinin ja dopamiinin pitoisuuksia.

Bentsodiatsepiinien lievä antikolinerginen vaikutus saattaa aiheuttaa häiriöitä potilaan verenkierrossa, rauhastoiminnoissa kuten hormonien erityksessä, ruoansulatuksessa, virtsaelinten toiminnoissa[39] sekä unen-[40] ja lämmönsäätelyssä[41]. Bentsodiatsepiinit estävät esimerkiksi unihormoni melatoniinin synteesiä ja eritystä, mikä johtaa usein unihäiriöihin tai niiden pahenemiseen[42]. Muita antikolinergisiä haittavaikutuksia ovat esimerkiksi muistin ja ajatustoimintojen heikkeneminen, kiihtyneisyys, sekavuus, näköhäiriöt ja hallusinaatiot[43].

Bentsodiatsepiinit huonontavat pitkäaikaiskäytössä psykomotorisia taitoja ja kognitiivisia toimintoja eli ajattelu- ja havaintokykyä sekä muistia[44]. Ajattelu- ja havaintokyvyn muutokset palautuvat useimmiten ennalleen vähitellen käytön loputtua. Osalla pitkäaikaskäyttäjistä on kuitenkin havaittavissa älyllisen suorituskyvyn heikentymistä vielä 10 kuukauden kuluttua vieroituksen päättymisestä (pidempiä seurantatutkimuksia ei ole tehty)[13]. Myös muistin toimintaan saattaa jäädä pysyviä häiriöitä[14]. Bentsodiatsepiinit saattavat myös aiheuttaa motoristen taitojen heikkenemistä kuten kirjoitus-, puhe- ja kävelyvaikeuksia[45].

Bentsodiatsepiinit saattavat myös heikentää impulssikontrollia, jolloin ne voivat lisätä aggressiivisuutta ja alkoholin himoa. Ei ole mitään näyttöä siitä, että bentsodiatsepiinit tehoaisivat alkoholiriippuvuuteen. Pienikin sekakäyttö alkoholin kanssa voi aiheuttaa arvaamattomia reaktioita.[32]

Bentsodiatsepiinit voivat aiheuttaa myös kroonista kipua, sukupuolista haluttomuutta ja impotenssia[46].

Bentsodiatsepiinien käyttö raskauden aikana saattaa suurentaa synnynnäisten epämuodostumien riskiä[47].

Useilla bentsodiatsepiineillä sekä muilla mielialaan sekä vireystilaan vaikuttavilla lääkkeillä on joidenkin tutkimusten mukaan luuydintoksinen sivuvaikutus. On myös hyvin yleistä että mielialalääkkeiden käyttäjät alkoholisoituvat lääkkeiden käytön yhteydessä, jonka vuoksi itsemurhariski kasvaa huomattavasti. Lisäksi bentsodiatsepiinien on havaittu aiheuttavan käyttäjissään aggressioita sekä vainoharhaisuutta.

Bentsodiatsepiinien säännöllinen käyttö aiheuttaa usein riippuvuutta ja elimistön tottumista eli toleranssin kasvua. Toleranssin kasvun seurauksena yhdisteen lääkinnällinen teho alkaa heiketä.[53] Riippuvuus voi saada aikaan sen, että elimistössä ilmenee vieroitusoireita, kun yhdisteen pitoisuus veressä laskee tietyn tason alapuolelle. Tällöin on vaarana, että alkuperäiset oireet palaavat takaisin entistä voimakkaampina, ellei annosta nosteta jatkuvasti suuremmaksi.[54]

Bentsodiatsepiiniriippuvuus voi kehittyä jopa kahdessa viikossa[55]. Vieroitusoireiden todennäköisyys kasvaa käytön pituuden myötä. Kun bentsodiatsepiinien yhtäjaksoista käyttöä on jatkunut puoli vuotta, kolmannes käyttäjistä on tullut ruumiillisesti riippuvaisiksi.[56] Vuoden säännöllisen käytön jälkeen puolella potilaista ilmenee vieroitusoireita lääkityksen lopettamisen jälkeen[57]."

viikatemies
08.02.2013, 13:59
No, taas huomaa että jokainen meistä on yksilö, toisille sopii joku tuote ja toisille taas ei. Täytyy muuten testata tota GABAA. Myös melatoniinia vois uudestaan testata ottamalla esim. ennen treeniä ja katsoa miten vaikuttaa yöuniin.

poijankossi88
08.02.2013, 14:21
Siinä wikipedista pieni pätkä sivuvaikutuksista Bentsoilla, ei missään nimessä kannata alkaa syömään, on paljon parempia tapoja kaikkiin vaivoihin mihin bentsoja käytetään, monella tutullakin elinikäinen koukku tosiasia:
"
Bentsodiatsepiinien pitkäaikaiskäytön aiheuttamat sivuvaikutukset ovat usein yhdistelmä aineen aiheuttamista varsinaisista sivuvaikutuksista sekä elimistön tottumisen aikaansaamista käytönaikaisista vieroitusoireista[38].

Bentsodiatsepiinien pitkäaikaiskäyttö heikentää aivojen noradrenaliinin-, serotoniinin-, asetyylikoliinin ja dopamiinintuotantoa. Nämä välittäjäaineet ovat välttämättömiä älyllisille toiminnoille, muistille ja tunteiden esiintymiselle, lihaskunnolle ja -koordinaatiolle, sydämen rytmille ja verenpaineen säätelylle sekä muille ruumiintoiminnoille[14]. Noradrenaliinin, serotoniinin ja dopamiinin erittymisen vähentyminen voi aiheuttaa muun muassa paniikkihäiriö- ja masennusoireita. Tämän vuoksi bentsodiatsepiinilääkitykseen pyritään usein yhdistämään masennuslääkkeellä, joka lisää aivojen serotoniinipitoisuuksia, joissain tapauksissa myös noradrenaliinin ja dopamiinin pitoisuuksia.

Bentsodiatsepiinien lievä antikolinerginen vaikutus saattaa aiheuttaa häiriöitä potilaan verenkierrossa, rauhastoiminnoissa kuten hormonien erityksessä, ruoansulatuksessa, virtsaelinten toiminnoissa[39] sekä unen-[40] ja lämmönsäätelyssä[41]. Bentsodiatsepiinit estävät esimerkiksi unihormoni melatoniinin synteesiä ja eritystä, mikä johtaa usein unihäiriöihin tai niiden pahenemiseen[42]. Muita antikolinergisiä haittavaikutuksia ovat esimerkiksi muistin ja ajatustoimintojen heikkeneminen, kiihtyneisyys, sekavuus, näköhäiriöt ja hallusinaatiot[43].

Bentsodiatsepiinit huonontavat pitkäaikaiskäytössä psykomotorisia taitoja ja kognitiivisia toimintoja eli ajattelu- ja havaintokykyä sekä muistia[44]. Ajattelu- ja havaintokyvyn muutokset palautuvat useimmiten ennalleen vähitellen käytön loputtua. Osalla pitkäaikaskäyttäjistä on kuitenkin havaittavissa älyllisen suorituskyvyn heikentymistä vielä 10 kuukauden kuluttua vieroituksen päättymisestä (pidempiä seurantatutkimuksia ei ole tehty)[13]. Myös muistin toimintaan saattaa jäädä pysyviä häiriöitä[14]. Bentsodiatsepiinit saattavat myös aiheuttaa motoristen taitojen heikkenemistä kuten kirjoitus-, puhe- ja kävelyvaikeuksia[45].

Bentsodiatsepiinit saattavat myös heikentää impulssikontrollia, jolloin ne voivat lisätä aggressiivisuutta ja alkoholin himoa. Ei ole mitään näyttöä siitä, että bentsodiatsepiinit tehoaisivat alkoholiriippuvuuteen. Pienikin sekakäyttö alkoholin kanssa voi aiheuttaa arvaamattomia reaktioita.[32]

Bentsodiatsepiinit voivat aiheuttaa myös kroonista kipua, sukupuolista haluttomuutta ja impotenssia[46].

Bentsodiatsepiinien käyttö raskauden aikana saattaa suurentaa synnynnäisten epämuodostumien riskiä[47].

Useilla bentsodiatsepiineillä sekä muilla mielialaan sekä vireystilaan vaikuttavilla lääkkeillä on joidenkin tutkimusten mukaan luuydintoksinen sivuvaikutus. On myös hyvin yleistä että mielialalääkkeiden käyttäjät alkoholisoituvat lääkkeiden käytön yhteydessä, jonka vuoksi itsemurhariski kasvaa huomattavasti. Lisäksi bentsodiatsepiinien on havaittu aiheuttavan käyttäjissään aggressioita sekä vainoharhaisuutta.

Bentsodiatsepiinien säännöllinen käyttö aiheuttaa usein riippuvuutta ja elimistön tottumista eli toleranssin kasvua. Toleranssin kasvun seurauksena yhdisteen lääkinnällinen teho alkaa heiketä.[53] Riippuvuus voi saada aikaan sen, että elimistössä ilmenee vieroitusoireita, kun yhdisteen pitoisuus veressä laskee tietyn tason alapuolelle. Tällöin on vaarana, että alkuperäiset oireet palaavat takaisin entistä voimakkaampina, ellei annosta nosteta jatkuvasti suuremmaksi.[54]

Bentsodiatsepiiniriippuvuus voi kehittyä jopa kahdessa viikossa[55]. Vieroitusoireiden todennäköisyys kasvaa käytön pituuden myötä. Kun bentsodiatsepiinien yhtäjaksoista käyttöä on jatkunut puoli vuotta, kolmannes käyttäjistä on tullut ruumiillisesti riippuvaisiksi.[56] Vuoden säännöllisen käytön jälkeen puolella potilaista ilmenee vieroitusoireita lääkityksen lopettamisen jälkeen[57]."

Ite käytin työ aikaan 3kk bentsoja päivittäin. Vieroitusoireet kesti tasan viikon, ja niitä ei ollut muuta kuin unettomuus. Saman verran kesti myös tuosta melatoniinista vaikka melatoniinia käytin vaan 2 viikkoa.

Ainoa huono puoli bentsoissa oli se saakutin toleranssin kertyminen. 3kk aikana muodostui melkonen toleranssi. Mutta satunaiesti käytettynä bentsot ihan pirun hyviä, itellä ainakaan ei mitään sivuoireita ollut, toisin kuin melatoniinista tai jostain neuroista. Neurot oli kaikkein pahempia myrkkyjä. Niistä hävis järki päästä jo kerta otolla. Hävis ajatukset ja tuli vihanekses. Lääkärin määräämistä myrkyistä nuo bentsot ovat kaikkein terveellisempiä.

vierailijan viesti
08.02.2013, 14:22
Joo, en epäile Kossin raportin tiodenmukaisuutta melatoniinista, paha mennä kiistämään toisen henkilökohtaista kokemusta, mutta ihmettelen kyllä kovasti.

vierailijan viesti
08.02.2013, 14:45
^ostasin itsekin mielellään Suomesta mutta kun riistäävät aivan mahdottomia hintoja, valmistus kuitenkin huippuhalpaa melatoniinille. Iherbistä Rexall 3mg 240tab 5,65 eur vs. Eurovital melatoniin 1mg 180 caps. 25,90 eur.

Aivan törkeetä ylihinnoittelua siis.

vierailijan viesti
08.02.2013, 15:18
Vielä dataa GABA:sta:

GABA lisää kasvuhormonin eritystä levossa ja treenin jälkeen jopa 400%: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18091016

holmesinjones
08.02.2013, 15:31
Kyllä niitä hengenhaukkomisia tulee mullekin mutta niihin tottuu nopeesti eikä ne kestä kun minuutin verran. Toki on epämiellyttävä ekalla kerralla varsinkin jos ei tiedä niistä etukäteen niin saattaa säikähtää. Selällään olo auttaa, vähemmän tuntuu siinä asennossa. Ovat tietojeni mukaan täysin vaarattomia muttei kukaan tunnu tietävän mistä ne johtuu.

Nykyisin ei aina niitä tule ja jos tulee niin aika lievinä. Esim. eilen oli ylipirtee olo illalla niin vetäsin kaksi kukkurallista teelusikallista , arviolta 6-7g eikä mitään hengenahdistuksia tullut vaan nukahdin kuin tukki.

Tämä vielä halvempi ja laadukasta on: http://www.iherb.com/Now-Foods-GABA-Powder-6-oz-170-g/585

Jos on lääkitys epilepsiaan tai kaksisuuntaiseen niin tämä tekee saman gaban lisääntymisen aivoissa jos illallla ottaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Valproaatti

viikatemies
08.02.2013, 16:33
Lifestä löytyy suht edullista melatoniinia, kannattaa käydä tsekkaamassa.

Make72
08.02.2013, 20:20
itsekin testasin melatoniinia reilun kuukauden ajan,nousevalla annostuksella(1-10mg),eikä ollut mitään vaikutusta! nuohan käsittääkseni toimii ainoastaan niillä,joilla on oma melatoniini hormoonin tuotanto vähentynyt.

suomessa ei tosin taida päästä juuri missään testaamaan omaa tasoa(käsittääkseni suomessa on vain kaksi paikkaa jossa voi ko.testin tehdä.),joten ainoa konsti on vain ostaa purkki ja testata. noh eihän tuossa hirveästi köyhdy,ja jos ei toimi niin ottaa sitten tuntia ennen treeniä 1mg niin saa ehkä pienen kasvu buustin.

PataMorko
09.02.2013, 11:03
Itselläni on senkinverran kokemusta melatoniinista että mulle on ihan sitä reseptillä ja kyllä oikeesti voin sanoa että auttaa (ainakin itsellä) nukkuu sikeämmin, nukahtaminen on hiukan helpompaa, ja tuntuu aamulla enempi levänneeltä. mitään tokkuratilaa ei noilla saa ellet kesken päivää tietenkää rupee popsimaan (en ole kokeillut mutta voinee jotain tehdä). jos vähänkin on lievää uniongelmaa niin kyllä varmasti omanlainen apunsa on :). itse olen tyytyväinen.

Esko
09.02.2013, 16:43
Noin karkeasti Melatoniini tekee väsyneen olon ja Gaba rentoutuneen.

Molemmista olen vaikutuksen huomannut, mutta jos et vain voi jostain syystä nukahtaa niin et kyllä nukahda näilläkään.

Eikös näistä ole jo ollut juttua täällä aiemminkin.. Muistelen vaan jo kirjoittaneeni tästä aiheesta tänne :)

Hösseli
18.02.2013, 12:59
Uusimmassa urheilulehdessä oli selänteen haastattelu, jossa hän on huolissaan nykypelaajien käyttämistä nukahtamislääkkeistä ja varsinkin kynttilän molemmista päivstä polttamisesta.
Eli kun pitkälle venynyt matsi loppuu niin vedetään melat naamaan ja aamulla on utuinen olo ja sitä doupataan pois vetämällä efepitoisia flunssalääkkeitä.

Kuulostaako tutulta poppis?

vierailijan viesti
18.02.2013, 13:12
No ei varsinaisesti, mulla ei ole aamulla erityisen utuinen olo vaikka en kyllä ole mikään aamuvirkku,päinvastoin, oon iltaihminen ja aamut aina olleet vähän vaikeita. Nukahtamislääkkeita en suosittele kuin korkeintaan ihan tilapaäiseen käyttöön, aivan eri juttu kuin melatoniiini.

En myöskään käytä efedriiniä missään muodossa ( joskus kyllä käytin mutta tolet nousee mulla melko heti ja jää vaan sivarit ). Itseasiassa en käytä nykyisin mitään stimuja muulloin kuin ennen treeniä DMAA+kofeiini. Kaiken oon kyllä kokeillut aikanani, mutta johtaa katastrofiin stimujen jatkuva napsiminen, mulla nousee stressihormoonit kattoon ja hermovikanen olo on tosiasia.

Ainoat efepitoiset flunssalääkkeet mitä tiedän Suomesta saatavan on Duactin kaltaiset allergiseen nuhaan tarkotetut Pseudoefedriinilääkkeet joissa mukana myös antihistamiini joka taas väsyttää, eli ainakin mulla tollasen Duactin piristävä vaikutus on noin plusmiinusnolla. Kyllähän meillä noitakin kotona on, mutta ei mun käytössä.

Joskus aamulla vedän viihteelle 20-30 minuutiksi ja otan PEA:ta tyhjään mahaan Cheyenne pippurin ja Hordeninen kanssa, mutta hyvin harvoin. Pidempään toikaan ei mua euforisoi.

kinkiboy
20.02.2013, 00:10
No ei varsinaisesti, mulla ei ole aamulla erityisen utuinen olo vaikka en kyllä ole mikään aamuvirkku,päinvastoin, oon iltaihminen ja aamut aina olleet vähän vaikeita. Nukahtamislääkkeita en suosittele kuin korkeintaan ihan tilapaäiseen käyttöön, aivan eri juttu kuin melatoniiini.

En myöskään käytä efedriiniä missään muodossa ( joskus kyllä käytin mutta tolet nousee mulla melko heti ja jää vaan sivarit ). Itseasiassa en käytä nykyisin mitään stimuja muulloin kuin ennen treeniä DMAA+kofeiini. Kaiken oon kyllä kokeillut aikanani, mutta johtaa katastrofiin stimujen jatkuva napsiminen, mulla nousee stressihormoonit kattoon ja hermovikanen olo on tosiasia.

Ainoat efepitoiset flunssalääkkeet mitä tiedän Suomesta saatavan on Duactin kaltaiset allergiseen nuhaan tarkotetut Pseudoefedriinilääkkeet joissa mukana myös antihistamiini joka taas väsyttää, eli ainakin mulla tollasen Duactin piristävä vaikutus on noin plusmiinusnolla. Kyllähän meillä noitakin kotona on, mutta ei mun käytössä.

Joskus aamulla vedän viihteelle 20-30 minuutiksi ja otan PEA:ta tyhjään mahaan Cheyenne pippurin ja Hordeninen kanssa, mutta hyvin harvoin. Pidempään toikaan ei mua euforisoi.

Itselle ilta myös aktiivisinta aikaa. Joskun kun on ottanut reippaasti nukahtamislääke stackkejä niin on aamulla hieman jäissä. Koneen saanut kuitenkin vielä ihan kahvilla käyntiin. Kukaan tuskin ilosta käyttää isoja määriä melaa tai lääkkeitä. Parempi kuitenkin nukkua niillä kuin ei ollenkaan.

Toi Poppiksen viihde-setti vaikuttaa houkuttelevalta. Heitätkö noi kaikki jauhoina sheikkeriin vai vedätkö tabuina? Sopiiko iltaan vai haittaako nukahamista? Olen päässyt viinan kiroista käytännössä täysin eroon mutta joskus tekee mieli saada jotain rentouttavaa:)

vierailijan viesti
20.02.2013, 00:21
"Itselle ilta myös aktiivisinta aikaa. Joskun kun on ottanut reippaasti nukahtamislääke stackkejä niin on aamulla hieman jäissä. Koneen saanut kuitenkin vielä ihan kahvilla käyntiin. Kukaan tuskin ilosta käyttää isoja määriä melaa tai lääkkeitä. Parempi kuitenkin nukkua niillä kuin ei ollenkaan."

Mulla ei olis varmaan mitään ongelmia unen suhteen jos saisin noudattaa omaa rytmiäni, eli nukkumaan 00:00-2:00 välisenä aikana ja ylös 9:00-11:00 välisenä aikana mutta eihän se käy kuin viikonlopuisin kun on noita nälän aiheuttamia pakkoliikkeitä ( töitä ). Eli tarviin sen kaiken unen tasalaatusena ja hyvänä siitä kun pää osuu tyynyyn siihen saakka kun kello aamulla laulaa.

"Toi Poppiksen viihde-setti vaikuttaa houkuttelevalta. Heitätkö noi kaikki jauhoina sheikkeriin vai vedätkö tabuina? Sopiiko iltaan vai haittaako nukahamista? Olen päässyt viinan kiroista käytännössä täysin eroon mutta joskus tekee mieli saada jotain rentouttavaa"

Jauhoina sheikkerissä maistuu kuolemalta, eli yleensä teen jauhoista omia kapseleita. Apteekista saa tyhjiä kapseleita ostettua. Jostain syystä toimii mulla parhaiten aamulla tyhjään vatsaan mutta toimii toki illallakin jos vatsa on aivan tyhjä. Joillakin tuntuu toimivan paljon herkemmin ja jopa ilman mao-b estoa ( Hordenine ). Tai oikeastaan Hordenine ei estä mao b:tä vaan 'kuluttaa' sitä niin ettei jää potkua tuhota PEA:ta niin nopeesti. Eli Hordenine on hyvä ottaa parikytminuuttia ennen PEA:ta. Cheyenne pippuri ( adrenaliiniboosti yms ) voi ottaa samaan aikaan tai sitten juuri kun alkaa PEA potkimaan. Ei toimi mulla hyvin kuin max. kerran päivään. Ja jostain syystä tuntus toimivan paremmin jos ei oo ollu ihan äsken sexu time ( tyyliin samana päivänä ).

Riippuu ihmisestä miten tehokkaasti Hordenine auttaa Mao B blokkaukseen, mulla kohtalaisesti. Joillakin saattaa antaa kahden tunnin euforian, joka on luokkaa WOW! Esim. Fo-ti, kavakava ja jopa tupakka ovat mao-b estäjiä, heikkoja sellasia mut en itse ole saanu niistä juuri boostia. KavaKava on tosin ihan kiva itsessäänkin, tosin rauhoittava.

Kaikkein tehokkainta on käyttää oikeeta mao b estäjää kuten deprenylliä mutta siinä on omat riskinsä ja pitää tietää mitä on tekemässä ettei tule vahinkoa.

poijankossi88
22.02.2013, 02:24
Itselläni on senkinverran kokemusta melatoniinista että mulle on ihan sitä reseptillä ja kyllä oikeesti voin sanoa että auttaa (ainakin itsellä) nukkuu sikeämmin, nukahtaminen on hiukan helpompaa, ja tuntuu aamulla enempi levänneeltä. mitään tokkuratilaa ei noilla saa ellet kesken päivää tietenkää rupee popsimaan (en ole kokeillut mutta voinee jotain tehdä). jos vähänkin on lievää uniongelmaa niin kyllä varmasti omanlainen apunsa on :). itse olen tyytyväinen.

Auttoi ehkä snadisti nukahtamaan nopeammin. Ongelma ilmeni unen surkeessa laadussa. Joka oli sitä että nukuin 2 tunnin pätkiä ja herättyä ei saanut unta. Sitten tuli niitä painajaisia lisäs.

Tulihan tuota melatoniinia testattua pienillä että isomillakin annoksilla. Pienellä ei oikein ollut mitään suurempia vaikutuksia edes nukahtamisen nopeuteen. Unenlaatu oli samaa sittiä. Kyllä kunnon reseptillä saatava Stella on paras lääke. Tässäkin vaan toi toleranssin kertyminen on paha juttu pitkässä käytössä. Opamoxi oli myös ihan hyvää tavaraa aikoinaan kun vuosia takaperin yhden satsin söin.

Hösseli
22.02.2013, 12:26
poppiksella mielenkiintoinen havainto!

itsehän olin jo aijemmin huomannut, että tf2 ottaminen crazen kanssa samaan aikaan nosti itselläni euforian tunnetta ja jos sulla laskee saamisen jälkeen, niin olisiko nyt kyse testo/prolaktiinin vaikutuksesta pea:n metaboliassa? Vai onko kyse vain dopamiinin olemassaolosta? Oletettavasti poppis on onnellisessa tilassa (dopamiinipäissään) saamisen jälkeen (jos ei ole ollut suoritusvaikeuksia).

Olen nimittäin huomannut että jos on jo normaalisti elämäniloinen niin craze tai pea+mao-bblok ei ihan niin samaan malliin skulaa vs aamumorkkiksissa otettu satsi. Oletettavasti juuri tämän dopamiinin olemassaolon takia.

vierailijan viesti
22.02.2013, 13:06
Käsittääkseni dopamiini ja testo nousee seksin aikana mutta laskee miehellä orgasmin jälkeen ja prolaktiini nousee, jotenkin tähän se liittyy. Itse oon ajatellut sen johtuvan juurikin noista seikoista. Mulla jää vähän 'tyhjä' olo nallin laukeemisen jälkeen. Joskus oon kokeillu sellasta tantrista juttua että oon lopettanu ajoissa ja pitkittäny vaikka viikon niin että en anna nallin laueta vaan pidätän kerrasta toiseen. Aika ylienergia siitä tulee.

holmesinjones
22.02.2013, 13:21
Poppamies on aika masokisti!

Hösseli
22.02.2013, 13:33
poppiksen stimulantti..pidättyväisyys...thats ...

http://4.bp.blogspot.com/-aN-wYpHo5RM/UDOVmfwQT5I/AAAAAAAAAEk/zZzgGDRSBa4/s1600/126572_340.jpg.png

vierailijan viesti
22.02.2013, 13:37
Ehkä mut se on hyvinkin yleinen tapa nostaa energiatasoja mm. tantrikkojen ja joogien keskuudessa. Ja nainenhan siitä myös hyödyn korjaa, mies voi oppia kestämään loputtomiin. Siis ei pidättäydytä aktista vaan omasta happy endingistä, naiselle se toki aina pitää suoda. :lovee:

JK7
23.02.2013, 09:24
Itellä toimii melatoniini ihan kohtuu hyvin vaikka ei mikään takuuvarma olekaan. Toimiihan se myös kuulemma antioksidanttina ja hidastaa jopa vanhenemista?
Gabaa tykkään laittaa alkoholipaukkuun illalla. Tulee aika hassun rento olo. Jotenkin voimistavat toistensa vaikutusta tms.
Tätä vetelen: http://www.iherb.com/Now-Foods-GABA-Powder-6-oz-170-g/585

Säästölaskelmia: iHerb vs kotimaiset hinnat

Melatoniini: 3 vuoden laskelma 1kpl/pv
http://www.terveysportti.fi/terveysportti/geneerinen.laaketiedot?p_nimi=MELATONIINI%20(SOPIM USVALMISTUSTUOTE)
3mg 100 tabl (Reseptilääke) 17.69€

iHerb: http://www.iherb.com/Now-Foods-Melatonin-3-mg-180-Lozenges/710?at=0 5€

177€-30€ = 147€ (3 vuoden säästö laskettu 1000kpl mukaan)

Tuossa ilmeisesti iherbin halvin melatoniinivalmiste 4,20€ 200kpl
Apteekissa noin 14x kalliimpaa? Ja nuo on vielä 3x vahvempia.
Jos puolittaa ne suhde on 28x.

http://iherb.com/p/14103

http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/keywordresults.aspx?keyword=melatoniini&pagetype=1
(reseptitön)

Hösseli
25.02.2013, 09:09
muistakaa että melatoniini on lääkeainelistalla, et voi postiluukusta napsahtaa ylläriä jos tilailee ulkomailta dollarin kuvat silmissä

JK7
25.02.2013, 23:42
muistakaa että melatoniini on lääkeainelistalla, et voi postiluukusta napsahtaa ylläriä jos tilailee ulkomailta dollarin kuvat silmissä

Jos kiellettyä ainetta sisältävä paketti jää tulliin eikä ole missään yhteydessä sinne eikä vastaa yhteydenottopyyntöihin niin ylittyykö syytekynnys pelkästään sillä perusteella että tullilla on paketti jossa on nimesi?
Kuka tahansahan voi tilata netistä mitä vaan ja laittaa vastaanottajan nimeksi kenet vaan? Kellään kokemusta/tietoa aiheesta?

vierailijan viesti
25.02.2013, 23:46
Minä en usko että mitään syytettä sentään tulee, ottaavat pois ja ehkä korkeintaan joku pikkusakko, mutta onhan tuo nyt naurettavaa yhteiskunnan rahojen tuhlaamista lähteä syytettä pyörittämään byrokratian rattaista jostain purkista jonka jokainen voi ostaa ilman respaa apteekista tai luontaistuoteliikkeestä.

No, todennäköisyysmatematiikan mukaan tämä testataan vielä, jatkan tilauksia kuten oon tehnyt useamman vuoden, jossain vaiheessa luultavasti napsahtaa niin raportoin sitten tuliko putkaa, linnaa vaiko vankeutta.

Se on vapauden hinta. Enemmän oon vankina jos alan tottelemaan jonkun helevetin byrokraatin sanelemia idioottimaisia sääntöjä. No way.

Hösseli
26.02.2013, 08:00
vastaisin mielummin tuolla paremmassa ketjussa...

JK7
26.02.2013, 11:11
Foorumeilta: http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/626858-iherb-com-alennuskoodit-ja-keskustelua-tilauksista-89.html#post1710365153

"Melatoniinin maahantuonnista
Kysymys: Onko melatoniinin tilaaminen ETA/EU-alueen ulkopuolelta laitonta?

Tullin vastaus:
Lainaus: Suomeen voi tilata postitse 1 mg/pv melatoniintabletteja USAsta jos tuotteen markkinointiväite ei ole unettomuuden hoito.

Sähköpostitse annetut vastaukset ovat osa Tullin yleisneuvontaa eivätkä ole sitovia. Tulli voi antaa hakemuksesta sitovan maksullisen ennakkoratkaisun arvonlisäverolain, valmisteverotuslain, väylämaksulain ja autoverolain soveltamisesta, ei kuitenkaan autoverolain mukaisesta verotusarvosta. Tariffia ja alkuperää koskeva sitova tieto on pääsääntöisesti maksuton."

.

Hösseli
26.02.2013, 11:33
Tätä mä just tarkoitan. Tullilaissa kun näitä ei ole kirjattu, niin lääkelaitokselta voi ylilääkäri antaa tällaisia kommentteja. Ennen tilausta tsekkaisin vielä lähteen tuoreuden tekemällä tullineuvontaan uuden kyselyn.

vierailijan viesti
26.02.2013, 12:47
Mulle tullut yli 150 pakettia Iherbiltä eikä yhtäkään ole avattu, joten pitäisin pienenä todennäköisyyttä että avataan jos tilaa tunnetulta siteltä kuten iherb.com...Eivät varmaan epäile että Iherb lähettelisi jotain testoheroiinia.

Hösseli
26.02.2013, 12:49
joo iherbistä tilataan järjettömiä määriä kamaa suomeen..ei siis pelkästään punttispiireihin. Tuli jopa niin paljon, että täällä meillä huomattiin nettitullausmäärissä, milloin iherbissä oli isot alet ;D

vierailijan viesti
26.02.2013, 12:54
Joo, huomaa jo paikallispostin konttorissa. Iherb pakettia paketin perään hyllyt notkuu. No bongasin myös Fitness -tukun sekä ravinnetukun paketteja myös...paljon liikkuu lisäravinteita näinä päivinä.

jauhosuu
03.03.2013, 18:03
Mulla on ollu aika paljon uniongelmia. Melatoniinia sitä terveyskauppojen sininen uni merkkistä olen 2-3 paketillista käyttänyt. Alkuun tuo pelas hyvin, sai tajun pois vaikka oli illasta liika kierroksilla nukkumaan "normaalisti". Mutta nyt kun olen tätä välillä käyttänyt, niin ei tunnu pelaavan ollenkaan. Siitä on aika kauan kun ekan kerran tätä kokeilin (ei ole koskaan ollut jatkuvassa käytössä), ovat ilmeisesti vähentänyt tuota melatoniini määrää per pilleri. Vaikka noita ottaskin enempi kerralla, että sais saman määrän melatoniinia, niin ei siltikään auta. Toisaalta enää ei ole läheskään niin pahoja univaikeuksia, vaikka välillä ois kyllä käyttöä jollekkin tälläselle. Mut tätä sinista unta en ainakaan enää osta.

Tygar
04.03.2013, 00:54
Melatoniini on ainoita vähiten sivareita ja toimivia unilääkkeitä ainakin itsellä, siis mitä tullut joskus syötyä. Tuo toimivuus tässäkin on kuitenkin kuin lääkkeellä eli toleranssia tulee mutta onneksi pienikin tauko palauttaa sitä jonkin verran ennalleen....Melatoniinista on vähän ristiriitaista tietoa täällä netin maailmassa ja saanut jos jonkunlaista palautetta. Harmittaa kun puntti on itselle niin tärkeä homma ja tuo olisis itselle potentiaalinen vaihtoehto unettomuudelle. Kuitenkin tuntuu että melatoniini ihan laskisi T-leveleitä tai vähintäänkin "laiskistaisi" lisämunuaiset, siis andrenaliinituoton yms. että saa tosissaan kiskoa jotain treeniboosteria ettei ole löysenpänä ja tulokset lähteneet joka melakokeilulla laskuun....libido myös ja päivällä ilmennyt sitä laiskuutta enempi mitä normaalisti.

Eikös serotoniini ollut melatoniinin esiaste? Ehkä se selittää mitä selitin negatiivisista puolista. Jos negatiivinen palautejärjestelmä toimii ja päivällä on sitten serotoniinia enempi? Ja eikös yleisesti ottaen kohonnut serotoniinitaso laske dopamiini-tasoja sitten....tuo selittäisi heikentyneen motivaation, ruokahalunkin kasvun, vähemmän "jämptin" olemuksen reeneissä, heikentyneen libidon yms. Ja dopamiini myös ehkäisee prolaktiinitasoja jotka voivat laskea kasvuhormoni- ja testosteronitasoja.

Olen miettinyt pääni puhki tuota nukkumishommaa, mikä olisi luonnollinen vaihtoehto ja ei tulisi sivareita ja soveltuisi bodymunkille :) Koska Nukkuminen on myös toisaalta todella tärkeää kehitykselle ja palautumiselle ja nuo unihommat kun saisi kuntoon olisi todella tyytyväinen! :lovee:

JK7
04.03.2013, 10:27
joo iherbistä tilataan järjettömiä määriä kamaa suomeen..ei siis pelkästään punttispiireihin. Tuli jopa niin paljon, että täällä meillä huomattiin nettitullausmäärissä, milloin iherbissä oli isot alet ;D

Johtuu niistä kampanjoista kun saa ilmaisen lentopostin jos tilaa yli $40 tms.

jauhosuu
04.03.2013, 18:07
Olen miettinyt pääni puhki tuota nukkumishommaa, mikä olisi luonnollinen vaihtoehto ja ei tulisi sivareita ja soveltuisi bodymunkille :) Koska Nukkuminen on myös toisaalta todella tärkeää kehitykselle ja palautumiselle ja nuo unihommat kun saisi kuntoon olisi todella tyytyväinen! :lovee:

Itellä kun oli pahimmillaan, niin nukuin joka toinen yö jotain 5-7 tuntia ja joka toinen tuli käytännössä valvottua.:palikka:

Sillon itekkin mietin kaikki maholliset kikkailut läpi miten sitä sais nukuttua. Mutta se mikä sitten loppujen lopuksi autto oli treenitauko ja sen jälkeen iltatreenit pois. Aamulla kevyt treeni ja siitä lähtee pikku hiljaa koventaan.

Kaikki mahollinen stressi mitä mielessä pyörii niin vaikeuttaa nukkumista, työ, opiskelu jne. Nämä on varmasti ne pahimmat valvottajat suurimmalla osalla. Liika kovat treenit illalla on kans pahoja, kroppa jää kierroksille ja sitten ei osaa rauhottuu.

Siihen nukkumiseen kannattaa rakentaa sellainen rutiini. Ite pyrin suurinpiirtein samaan aikaan meneen nukkumaan. Illalla en kato telkkua ja varsinkin kone on paha, se pois päältä. Muutekin valoja vähemmäksi ja sitten lukee jotain. Ite kun olen tottunut tähän, niin nykyään melkein joka ilta saan hyvin tajun pois.

Stressi pois niin alkaa nukkuminen onnistuu, mut se onkin helpommin sanottu kuin tehty. Tämä on pitkä prosessi ja tässä on vähän sama juttu kuin treenissäkin että kun keskittyy perusjuttuihin, niin saa parhaat tulokset. Toivottavasti tästä oli edes vähän apua.

BonBon
04.03.2013, 18:33
600mg magnesiumia magnesiumsitraatista toimii itsellä todella hyvin tuottamaan ja syventämään unta, ja sopii myös paremmin kuin hyvin bodymunkille

Tygar
05.03.2013, 07:50
Itellä kun oli pahimmillaan, niin nukuin joka toinen yö jotain 5-7 tuntia ja joka toinen tuli käytännössä valvottua.http://www.muskleforum.com/images/smilies/14.gif

Sillon itekkin mietin kaikki maholliset kikkailut läpi miten sitä sais nukuttua. Mutta se mikä sitten loppujen lopuksi autto oli treenitauko ja sen jälkeen iltatreenit pois. Aamulla kevyt treeni ja siitä lähtee pikku hiljaa koventaan.

Kaikki mahollinen stressi mitä mielessä pyörii niin vaikeuttaa nukkumista, työ, opiskelu jne. Nämä on varmasti ne pahimmat valvottajat suurimmalla osalla. Liika kovat treenit illalla on kans pahoja, kroppa jää kierroksille ja sitten ei osaa rauhottuu.

Siihen nukkumiseen kannattaa rakentaa sellainen rutiini. Ite pyrin suurinpiirtein samaan aikaan meneen nukkumaan. Illalla en kato telkkua ja varsinkin kone on paha, se pois päältä. Muutekin valoja vähemmäksi ja sitten lukee jotain. Ite kun olen tottunut tähän, niin nykyään melkein joka ilta saan hyvin tajun pois.

Stressi pois niin alkaa nukkuminen onnistuu, mut se onkin helpommin sanottu kuin tehty. Tämä on pitkä prosessi ja tässä on vähän sama juttu kuin treenissäkin että kun keskittyy perusjuttuihin, niin saa parhaat tulokset. Toivottavasti tästä oli edes vähän apua.

Niin Tosiaan Tulee helposti innostuttua ja se on paha se kun reenataan 4-jakoisella tällä hetkellä joka vetää hermostoa tiltiin sitten aina välillä enemmämn tai vähemmän...Kuitenkin kun joskus pitänyt kevennystä ja iisiä reenailua pitemmänkin aikaan, ei se auta yhtään sen enempi. Krooninen ongelma tämä unettomuus itellä nääs:I harmillista...Ressille en voi mitään, sekin kroonista, fyysisen ressin vähentäminen lisää itsellä mentaalista levottomutta sen verran että nykyisellä tavalla on valitettavasti parempi. Ehkä syön liian vähän tällä hetkellä ja /tai väärin myös. Joo oli apua tai ei, kiitos kuitenkin kun vaivauduit auttamaan.


600mg magnesiumia magnesiumsitraatista toimii itsellä todella hyvin tuottamaan ja syventämään unta, ja sopii myös paremmin kuin hyvin bodymunkille

Tuo 600mg magnesiumia vaikka väitetään ettei toimisi ulostuslääkkeenä lähinnä tekee myös sitraattimuodossa sen minulle suuremmilla määrillä myös siinä missä oksidi muoto. Tulee syötyä Kelaattia nyt 300-500mg mutta kelaattimuotkin alkaa olemaan suht tyyristä, ei pistä onneksi mahaa sekaisin läheskään niin paljoa kuitenkaan. Pitäisiköhän kyseinen dose siirtää kokonaan iltaselle?, ennen nukkumaan menoa, kun olen jakanut 2x päivässä ja toinen kerta on iltapäivällä, ei illalla. Mietin reeninkin kannalta, viekö kaikki ylimääräinen magnesium rauhoittavalla vaikutuksellaan osan reenitehoista ja paineista. Varmaan puhuttaisiin merkittävistä määristä mutta tuo kelaattimuoto tuntuu vaikuttavan jotenkin rauhoittavasti jo 100+mg annoksilla jollei maha ole täynnä ruokaa.

Mankku on kyllä muuten loisto lisäravinteena, vaikuttanut positiivisesti kaikkiin muihin asioihin :)

Hösseli
05.03.2013, 07:53
et oo tygar gabaa koittanut. Eilen pääsin taas 22.00 aikaa koisii, kun 2g otin 21.00

Tygar
05.03.2013, 08:05
et oo tygar gabaa koittanut. Eilen pääsin taas 22.00 aikaa koisii, kun 2g otin 21.00

Olen kuullut kyllä kyseisestä aineesta, mutta ei ole tullut koitettua. Olikos hinta/tehosuhteeltaan kuinka kannattavaa?Meinaan lueskellut että se toimii vain suuremmilla annoksilla , eli läpäisee veriaivonesteen heikonlaisesti. Onko puppua vai toimiiko pienemmät annokset eikä tulisi turhan kalliiksi....muuta en muistanutkaan siitä, olikos ihan suomen kaupoissa tarjolla oleva ravinne vai pitikö tilailla jostakin kauempaa? Itsellä tuo krooninen ressi aiheuttanut ahdistuneisuutta ja joutunut syömään benzodiazepiini-lääkkeitä pieniä määriä eli niidenkin yhteisvaikutus mietityttää. Benzot eivät tee minua ollenkaan väsyneeksi. Doset ovat sen verran inhimmillisiä.

Hösseli
05.03.2013, 08:15
suomesta ei saa sellaisenaan, mutta osa monia sekoituksia, kuten:

http://www.pps-shop.fi/stars-alphaamino-p-1091.html
http://www.sportsnutrition.fi/mpharm-bullet-proof-311g-p-945.html
http://www.mass.fi/product_detail.asp?prod_id=1194

ulkomailtahan saa tosi halvalla, mutta omalla vastuulla tilaamiset, lääkelistalta kun löytyy tuote..tosin on niin halpaa, että ei kauheasti haittaa jos takavarikoidaan.

http://www.smartpowders.com/gaba-111-g.html
http://www.vitacost.com/vitacost-gaba-gamma-aminobutyric-acid
http://www.iherb.com/Now-Foods-GABA-750-mg-100-Vcaps/5020

Ja jos ahdistusta on niin varmasti saisit lekurin kautta reseptilläkin, mikäli se sopii samaan aikaan käytettäväksi

Tygar
05.03.2013, 08:23
suomesta ei saa sellaisenaan, mutta osa monia sekoituksia, kuten:

http://www.pps-shop.fi/stars-alphaamino-p-1091.html
http://www.sportsnutrition.fi/mpharm-bullet-proof-311g-p-945.html
http://www.mass.fi/product_detail.asp?prod_id=1194

ulkomailtahan saa tosi halvalla, mutta omalla vastuulla tilaamiset, lääkelistalta kun löytyy tuote..tosin on niin halpaa, että ei kauheasti haittaa jos takavarikoidaan.

http://www.smartpowders.com/gaba-111-g.html
http://www.vitacost.com/vitacost-gaba-gamma-aminobutyric-acid
http://www.iherb.com/Now-Foods-GABA-750-mg-100-Vcaps/5020

Ja jos ahdistusta on niin varmasti saisit lekurin kautta reseptilläkin, mikäli se sopii samaan aikaan käytettäväksi

Kiitos kovasti! Nyt vähän nolo kyssäri, eihän tuo ollut syystä tai toisesta ADT-listoilla:nolo:tuli vaan mieleen että jos jotkut normi lääkkeet/lääkkeitä muistuttavat lisäravinteet olisivat kiellettyjä. Ei kyllä tuntunut listoilta löytyvän mitään mainintaa, vaikka siellä on sallitutkin aineet. Pitää olla tarkkana näissä :vastis:

FINSKI
20.06.2013, 09:13
Mä olen kokeillut noita luontaistuotekauppojen melatoniineja, ja ei vedä vertojakaan apteekin reseptilääkkeelle..
Esim sininen uni, vai mikä se reseptivapaa mela on, vedin 10mg ja vitunkaa vaikutusta.
3mg yo:n melatoniinia ja nukuttaa jo hyvin, tosin nyt menee 6mg.
Mulla ei ole mitään kauhu-unia ollu, gaballa oli kyllä kaikenlaista, mielevikast läppändeeruu unissa..
Melatoniinia kun nyt tässä olen syönyt sen 4-vuotta, niin ei kyllä mitään kummempia tauteja ole ollut, tosin tuo fibromyalgia on ja pysyy, mutta kuumetta ei ole ollut kertaakaan..
Jotain perus flunssia keväällä, mut niitä ny on kaikilla.
Onko joku muuten saanut tosta gabast jotain hyötyä treeneihin?
Mä olen täältä tilaillu.
http://www.ebay.de/itm/GABA-BIG-PACK-XL-500g-Gamma-Amino-buttersaure-Anabol-HgH-Support-no-kapseln-/170826989660?pt=Sport_Fitness_Fitnessern%C3%A4hrun g&hash=item27c615005c
Vittu ku purkin sain ja toleransseja testailin, olikohan se kolmas ilta ja vetäsin 5g annoksen, ja ei aikaakaan ku tuntu jotta ei henkee saa, meinas paniikki iskeä, sit muistin lukeneeni jotta isot annokset aiheuttaa hengenahdistusta, ja että menee nopeesti ohi, mut oli kyl vittumainen kokemus.
Unenlaatua ehkä parantaa jonkin verran toikin, mut muuta apua en ite huomannut.
Tosin siinä vaiheessa en vielä treenaillut, ny voisi ostaa taas tollasen 500gr pussin..

Jare
20.06.2013, 09:30
Saako melatoniinia tilata edelleenkää ulkomailta. Smartilta vois.

FINSKI
20.06.2013, 09:32
kai sitä voi, jos suomestakin saa ilman reseptiä noita 1mg nappeja.
http://www.sinunapteekki.fi/catalog/bioteekki/bioteekin-unia-melatoniini-1mg-p-5144.html

Hösseli
20.06.2013, 09:33
1g melarest apteekista ilman respaa 20c kappale. Ei kannata ulkomailta tilata. Ainut huonopuoli on kivuliaat stondikset, jostain syystä mulla seisoo 8h putkeen melaroniinilla nukkuessa, eli ei voi kyllä kentokoneeseen ottaa ;)

Jare
20.06.2013, 09:45
Smartilta alle 2e 3mg x 30

Hösseli
20.06.2013, 10:03
Joo mut mela lääkelistalla, kannattako parin euron säästön takiu ottaa riskiä, puhumattakaan niistä posteista jota joudut pumppaa puenemmäki tilaamalka enemmän kamaa

Jare
20.06.2013, 22:31
Punaviini hyvä unilääke.

Make72
20.06.2013, 22:45
Ei tuota melatoniinia kannata ulkomailta tilata.

http://www.sportsnutrition.fi/eurovital-melatonin-1mg180kapselia-p-1016.html

soccerman
07.11.2013, 14:25
Tästä aiheesta oli juttua eilen uutisissa. Tänä vuonna on Suomessa myyty kuulemma noin 300 000 pakettia melatoniinia. Tutkija/asiantuntija sano uutisissa, että ihmisillä on liian suuret odotukset valmisteesta. Tosiasiassa nopeuttaa unensaantia oletettavasti noin 3-4minuuttia ja lisäs vielä siihen, että kyseinen aika on loppuviimein aika mitätön.

Jare
07.11.2013, 14:32
Hiilari paras unilääke ja täyttävä ruoka muutenki.

vierailijan viesti
07.11.2013, 14:39
Ei tuota melatoniinia kannata ulkomailta tilata.

http://www.sportsnutrition.fi/eurovital-melatonin-1mg180kapselia-p-1016.html

No kyllä mun kannattaa, 240kpl 3mg tablettia, n. 6 euroa. Mulla menee kolme illassa. iherbiltä Rexall sundown naturals merkkisiä. Gaban kanssa käyttäny jo kolmatta vuotta ( t-lusikallinen GABA:aa ja 9mg melatoniinia ), ei mitään toleranssia ole tullut kumpaankaan vaan joka ilta nukahtaa silloin kun haluaa ja nukkuu aamuun asti hyvin, tosin yöllä saattaa kerran vessaan herättää rakko.

Phenibuttia käytin ennen, oli toki tehokas, mut toleranssi rakentui suht nopeaan ja sen myötä riippuvuus, vierotin itteni annosta laskemalla ja GABA:lla phenibutista 3 viikossa kivuitta, mut phenibut on vahva ja lääkemäinen, GABA ja melatoniini paljon 'hellempiä' aineksia, laskisin melkein ne lisäravinteeksi.

Pitää muistaa että melatoniini on myös vahva antioksidantti sen lisäksi että sillä saa apua unentuloon. Itse nukahdan lähes välittömästi kun sänkyyn menen näillä aineksilla vaikka olis vahva dmaa lataus illan salitreeneistä alla.

pokkus
07.11.2013, 14:43
Eipä sovi melatoniini itselle. Nukun yöt huonommin sen kanssa ja aamulla on pää ihan sekaisin kun herää.

vierailijan viesti
07.11.2013, 14:50
Aika jännä Pokkus, en huomaa minkäänlaista sekavuutta yms melatoniinista vaikka ottanu joskus 20 mg kokeilumielessä. alkaa vaan haukotuttaa.

Mullahan tohon iltarutiiniin kuuluu vielä iltasavut omakasvatetusta ruohosta, eikä siitäkän mun pää mitenkään sekasin mene, rauhottaa vain. Joskus joku tullut samalle sätkälle kun ollu yövieraita yms..ja ne on kyl menny ihmeen kalpeeksi mun annoksella. En sillä tätä mainitse että olisin siitä jotenkin ylpeä tai haluisin levittää tätä tapaa, vaan siksi koska se on tosi-asia mun elämässä.

soccerman
07.11.2013, 15:08
Aikamoiset rutiinit poppiksella ja melkoinen annos. Sulla vois olla aika orpo olo mennä nukkumaan ilman noit hommias. Itsellä on sellanen periaate ollu koko elämän että en vedä mitään rohtoja/lääkkeitä ellei ole pakko. Jos mulla on vaikka pienikin päänsärky niin en siihen mitään buranaa ota.
Lääkkeitä ei oo mun kroppaan vedetty aikuisiällä(olen 31v) juuri lainkaan. Muutamat antibioottikuurit, muutamia sirdaludeja ja buranoita, siinäpä ne.

vierailijan viesti
07.11.2013, 15:15
Itseasiassa noi on mulle välttämättömiä vain treenipäivinä kun oon ottanu boostereita ja treenin jälkeen elimistö ylikierroksilla. Muuten nukun pelkillä iltasavuilla ihan ok kun oon kokeillu. Iltasavuista luopumisen kynnys on korkea kun kolmatta vuosikymmentä tässä mennään, sen myönnän. Kerran ulkomaan reissulla matkalaukku hävis lennon vaihdossa ja meni kaikki iltarutiinit sen mukana. 3 yötä olin ilman, ekana yönä jännitti miten uni tulee, mut join pari bissee ja poltin normiröökin ( mitä en normisti harrasta ) niin nukahdin ihan ok, seuraavina iltoina ei ollut vaikeuksia kun kävin 2 tunnin kylpylä / saunasession ottamassa molempina iltoina hotellin kylpylässä ja sen jälkeen syömään ja pari olutta, uni tuli helposti. neljäntenä päivänä tuli sit jo laukku ja iltarutiinit.

Noihan ei ole mitään lääkkeitä siinä mielessä että ihmisen oma elimistö tuottaa noita kaikkia aineksia, kannabioideja, melatoniina ja Gabaa, lisään vaan niiden määrää elimistössä ja ajotan oikein. Buranaa menee ehkä 1-10 kpl vuoteen. Lääkkeitä en muita syö ollenkaan, paitsi happosalpaajia silloin kun maha huonona. Antibiootteja oon onneks onnistunut välttämään jo tosi pitkään, esim. poskiontelontulehduksen oon parantunut itseltä päivässä pakurikääpä-suolaliuosta ruuttamaalla sieraimiin yms..

FINSKI
07.11.2013, 17:16
Melatoniinia voi tilata ulkomailta jos se on 1mg vahvuista ja annostus se naurettava 1mg, muuten se on lääke ja siihen jos ei reseptiä ole, tai vaikka olisi niin olet kusessa.
Kattokaa tarkkaan ne annoskoot ja annostus ohjeet jos tilaatte ulkomaitalta.
Tämä selvitin toissapäivänä fimealta.
Sama koskee kofeiinia, jos kerta annos jossain tuotteessa on yli 300mg se katsotaan lääkkeeksi, eli pwo tuotteissa tarkkana, siellä kun on nykysin joissain tuotteissa jo kauhu annoksia.

FINSKI
07.11.2013, 17:27
Mulla muuten melatoniini ei kans itse auta juurikaan, mut mulla on mirtatsapiiniä 15mg, niin kyllä muuten tulee ku sveitsiläisen kellon mukaan uni noin 30-45min sen jälkeen kun otan 6mg melatoniinia ja 15mg mirtzaa.
Mulla toi mirtsu on tohon unettomuuden hoitoon, vaikka annos onkin jo 15mg.
Vuoden pari toimi neljäsosa annoksella, mut joutunu sitä kasvattamaan tohon 15mg annokseen.
Ja sit ku on toi fibro niin auttaa siinäkin jonkin verran.

FINSKI
07.11.2013, 19:57
Mirtazapin on myös tehokas anticatapolinen tuote, hmm..
En pistä pahakseni sitäkään..
http://www.elitefitness.com/forum/anabolic-steroids/remeron-powerful-anti-catabolic-288911.html

Jusuf
07.11.2013, 21:27
Melaresepti kyl pitäs irrota lääkäriltä ku lekurilta sillä, että sanoo, että o vähä vaikia saada unta. Jos ei tuu niin on urpo lekuri.

Giordano Bruno
08.11.2013, 08:06
Ite oon menny melatoniini + l-tryptofaani -kombolla. Vuorotyöntekijänä pärjään näillä tosi hyvin. Koko värisuora noita ryynejä on tullu kokeiltua ja ONNEKSI ei tartte niitä napsia.

poijankossi88
08.11.2013, 08:32
Eipä sovi melatoniini itselle. Nukun yöt huonommin sen kanssa ja aamulla on pää ihan sekaisin kun herää.

Itellä ihan sama. Sitten vielä ne painajaiset. Melatoniinilla nukkuu tosiaan sen 2 tuntia ja sitten kun herää ei nukahda uudestaan vaikka pannulla löis päähän. Ja olo tosiaan karmee seuraavana päivänä. Yhtenä oireena myös toi pallea meni. Ei pystynyt nielee vettä kun desin kerralla kun sattu niin perkeleesti nieleminen. Meni ohi kun lopetin tuon myrkyn. Oli kyllä hidasta vetää tuolainen prode drinkki naamaan kun piti lipitellä max desi kerralla.

vierailijan viesti
08.11.2013, 08:36
Omituista, omituista....Oon pitänyt melatoniinia aivan harmittomana aineena joka ei voisi aiheuttaa mitään sivareita, meillä muksutki ottanu väliaikasesti 1 mg jos ollu rytmi jostain syystä sekasin. Oudointa on se, että sun elimistö tuottaa ihan tismalleen samaa ainetta etkä saa siitä tietenkään oireita....

poijankossi88
08.11.2013, 08:40
Omituista, omituista....Oon pitänyt melatoniinia aivan harmittomana aineena joka ei voisi aiheuttaa mitään sivareita, meillä muksutki ottanu väliaikasesti 1 mg jos ollu rytmi jostain syystä sekasin. Oudointa on se, että sun elimistö tuottaa ihan tismalleen samaa ainetta etkä saa siitä oireita....

Tuottaahan elimistö testosterodeita myös. Siltikin roinaaminen on terveydelle haitallista. Melatoniini on kuitenkin hormooni. Se on unihormooni.

Mikään lisä horkka ei ole terveellistä jos siitä ei ole puutetta. Mun uniongelmat on muualta päin, lähinnä ahistus ongelmii. Luulen että oma kilpirauhanen tuottaa riittävästi melatoniinia omaan tarpeeseen ja lisä määrä pahentaa oloa.

BonBon
08.11.2013, 08:47
käpyrauhanen sitä tuottaa

poijankossi88
08.11.2013, 08:48
käpyrauhanen sitä tuottaa

Se oli varmaa se. Horkka se on kuitenkin.

Giordano Bruno
08.11.2013, 08:54
No suht vaaraton aine se on silti. Ite oon napsinu nonstoppina vuosia.

RawPower
08.11.2013, 09:25
Melatoniinia voi tilata ulkomailta jos se on 1mg vahvuista ja annostus se naurettava 1mg, muuten se on lääke ja siihen jos ei reseptiä ole, tai vaikka olisi niin olet kusessa.
Kattokaa tarkkaan ne annoskoot ja annostus ohjeet jos tilaatte ulkomaitalta.
Tämä selvitin toissapäivänä fimealta.

Tuohon vielä lisäys "Suomeen voi tilata postitse melatoniintabletteja vahvuudeltaan enintään 1 mg/pv, jos tuotteen markkinointiväite ei ole unettomuuden hoito". Mitenkä toi markkinointiväite pitää tulkita, onko se sitä jos purkin kyljessä lukee, auttaa unen tuloon tms. Silloinko puhutaan taas keilletystä lääkkeestä ja sakot paukkuu!!?

maverick
08.11.2013, 12:27
Onkos tuolla melatoonilla merkitystä että on se normaalia vai hidas vaikutteista? Itselläni on respa circadiniin joka on hidas vaikutteinen ja vaikka olis respa niin siltikään ei saa tilata?

Giordano Bruno
08.11.2013, 12:38
^ Tuskimpa saa tilata. Ite oon tilaillu yrttikaupasta noita 5 mg time release tabuja. Muutama purkki kerrallaa, niin jää alle sen 20 €, niin ei pitäis tullin kiinnostua millään tasolla..jos eivät tee jotain pistotarkastuksia.

vierailijan viesti
08.11.2013, 12:46
Se on jotain 35 euroa minkä alle sen pitää jäädä, eli iherbistä voi tilata juuri yli 40 dollarin lastin ja pääsee 4 dollarin postikuluilla....kurssi vaihtelee joten kanstii aina laskee toi päivän kurssilla ettei mene hitusen vaan yli...

silabolin5%
08.11.2013, 12:50
meneekös poppiksella powerfullia?
Se on jotain 35 euroa minkä alle sen pitää jäädä, eli iherbistä voi tilata juuri yli 40 dollarin lastin ja pääsee 4 dollarin postikuluilla....kurssi vaihtelee joten kanstii aina laskee toi päivän kurssilla ettei mene hitusen vaan yli...

Jare
08.11.2013, 13:05
meneekös poppiksella powerfullia?
Powerfull mun mielestä kans yks kusetustuote.

Medicman
08.11.2013, 13:09
Alv kannetaan EU:n ulkopuolisesta maahantuonnista, kun se on 5 euroa tai yli. http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/asiakastiedotteet/yhteiset/as_tiedote_20121017_1/index.html?bc=11399

Elintarvikkeiden alv on 14%. Eli 5/0,14 = 35,714285714...

poijankossi88
08.11.2013, 13:11
Aikoinaan lääkäri käski vetää 3mg 4 kappaletta kerralla. No siitä tuli lopulta unikauhu kohtaus. Juoksin kuulelma keittöön paniikissa huutaen ja heräsin sitten seisaaltaan ja ihmettelin että mitä tapahtunut, koko talo heräs mun huutoon. No tuo oli pahin painajainen. Muut painajaiset ei mennyt unissakävelys mutta heräsin hiki päässä sängystä 2 tunnin unien jälkeen. Viikon käytin ja se riitti.

Aikoinaan pienellä annostuksella ei tullut muuta kuin pönttö olo kahdes päiväs, uni ei tullut vaan alkoi enempi ahistaa. Ihan täyttä hevon paskaa toi aine.

Jos haluu nukkua niin stella ja opamox ja muuta bentsot. Toimii aina. Näitä ei saa ilman reseptiä. Näistä ei myöskään tule sivuoireita. Niistä tulee euforia vähän kun ottaa tauon jälkeen olutta tai saa siemensyöksyn. Tulee hyvä ja hieno olo.

Sirdalud 4mg toimii jos kerran viikkoon ottaa. Muuten tulee toleranssi.

maverick
08.11.2013, 13:32
Powerfull mun mielestä kans yks kusetustuote.

Powerfull + bulletproof antaa helvetin hyvän olon ja rupeaa nukuttamaan tosi hyvin. Sekä tuolla nukkuu tosi hyvin 8-9h ilman heräämisiä. Sekä aamulla on teltta pystyssä.
Samoin isolla annostuksella prolaktiinin estoon toimii.

vierailijan viesti
08.11.2013, 13:49
meneekös poppiksella powerfullia?

en oo kattonu tarpeelliseks ainakaan tällä hetkellä...

Giordano Bruno
08.11.2013, 17:58
Se on jotain 35 euroa minkä alle sen pitää jäädä, eli iherbistä voi tilata juuri yli 40 dollarin lastin ja pääsee 4 dollarin postikuluilla....kurssi vaihtelee joten kanstii aina laskee toi päivän kurssilla ettei mene hitusen vaan yli...

Joo niin on, mutta se paketti voi jäädä tulliin, vaikka sen arvo olisi 30 euroa. Sitten kun lähetät tilausvahvistuksen tullille, niin paketti lähtee maksutta eteenpäin. Jos tässä vaiheessa tilausvahvistuksessa tulee "melatoniini 5 mg", niin ne pillerit ei varmasti lähde eteenpäin. Sen takia parempi pitää alle 20 €, jos haluaa jotain laitonta tilailla.

Giordano Bruno
08.11.2013, 18:03
Jos haluu nukkua niin stella ja opamox ja muuta bentsot. Toimii aina. Näitä ei saa ilman reseptiä. Näistä ei myöskään tule sivuoireita. Niistä tulee euforia vähän kun ottaa tauon jälkeen olutta tai saa siemensyöksyn. Tulee hyvä ja hieno olo.

Sirdalud 4mg toimii jos kerran viikkoon ottaa. Muuten tulee toleranssi.

Melatoniini on nyt vitusti fiksumpi vaihtoehto, ku jotkut benjot yöuniin. Benjoihin nousee tolet aika helposti ja jos rouhii niitä vuosikaupalla, nii varmasti tulee sivareita ja on vaikea päästä eroon. Mulla on hätävarana triptyl, joka on toiminut mulla kaikista parhaiten.

vierailijan viesti
08.11.2013, 18:44
Joo niin on, mutta se paketti voi jäädä tulliin, vaikka sen arvo olisi 30 euroa. Sitten kun lähetät tilausvahvistuksen tullille, niin paketti lähtee maksutta eteenpäin. Jos tässä vaiheessa tilausvahvistuksessa tulee "melatoniini 5 mg", niin ne pillerit ei varmasti lähde eteenpäin. Sen takia parempi pitää alle 20 €, jos haluaa jotain laitonta tilailla.

Ok, voihan tuo olla noinkin. Ite tehny niin että tilaan kaksi n. 40 eur pakettia ja toiseen 'kuumat' ja toiseen normit, sit kun pyytäävät tilausvahvistusta niin laitan sen normin, koskaan eivät olleet samaan aikaan tullissa.

Ja mun käsittääkseni se on jo postin hallussa tossa vaiheessa kun tilausvahvistusta kyseleevät ja siinä vaiheessa kiinnostaa enää vain tavaran arvo, sisältöpistarit olis ollu jo aikasemmin, mut en oo varma?

Giordano Bruno
08.11.2013, 19:16
Ok, voihan tuo olla noinkin. Ite tehny niin että tilaan kaksi n. 40 eur pakettia ja toiseen 'kuumat' ja toiseen normit, sit kun pyytäävät tilausvahvistusta niin laitan sen normin, koskaan eivät olleet samaan aikaan tullissa.

Ja mun käsittääkseni se on jo postin hallussa tossa vaiheessa kun tilausvahvistusta kyseleevät ja siinä vaiheessa kiinnostaa enää vain tavaran arvo, sisältöpistarit olis ollu jo aikasemmin, mut en oo varma?

Juu voi olla näinkin. Itsellä ei ole juuri hajua miten toi menee. Oon miettiny, että miten ton saisi menemään helposti läpi, jos tilailee kuumaa. En tiiä miten tarkkana ne on sen arvon kanssa, että jos tilaa tosiaan kaksi noin 40 euron arvoista pakettia. Toinen on 41 e ja toinen 41,5 e. Jos lähettää väärän tilausvahvistuksen, niin jaksaako ne tsekkaa niin tarkasti.

kinkiboy
09.11.2013, 20:53
Tällä hetkellä otan 5mg:n tabun melaa ennen unia. Jotain pientä hyötyä oon huomannut. Toisaalta jos on pahasti ylikierroksilla ja stressaantunut niin ei melakaan auta nukkumaan rauhassa aamuun asti. Oon välillä vielä juonut gaba drinksun melan yhteydessä mutta en huomaa oikeastaan mitään lisä vaikutuksia.
Uutena aineena tänään lähtee kokeiluun 5-htp. Onko kundeilla ollut tästä apua uneen tai yleisesti fiiliksiin?

soccerman
04.12.2013, 09:24
Mannisen facebookista

https://www.facebook.com/pages/Manninen-Nutraceuticals-Oy/147946455225804

Fimea on tarkentanut linjaustaan melatoniinivalmisteiden luokittelusta


Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on tarkentanut melatoniinia sisältävien valmisteiden luokittelua 13.11.2013. Lääkkeeksi luokittelun linjausta ei ole muutettu.
Fimean näkemyksen mukaan melatoniinivalmisteet, joille esitetään lääkelain mukainen lääkkeellinen käyttötarkoitus, kuten primaarisen unettomuuden lyhytaikainen hoito, katsotaan yhä lääkkeeksi melatoniinipitoisuudesta riippumatta.

Tämän lisäksi Fimea luokittelee kaikki valmisteet, jotka sisältävät 2 mg tai enemmän melatoniinia vuorokausiannoksessa valmisteen koostumuksen ja aineen aikaansaaman farmakologisen vaikutuksen perusteella lääkkeeksi.

Lääkkeeksi luokittelu perustuu lääkelain 3 §:n mukaisesti valmisteen koostumuksen, aikaansaaman vaikutuksen ja käyttötarkoituksen arviointiin.

Melatoniini lääkkeenä

Melatoniini eli N-asetyyli-5-metoksitryptamiini on käpylisäkkeen tuottama, elimistössä luontaisesti esiintyvä hormoni, joka muistuttaa rakenteeltaan serotoniinia. Melatoniini on yhteydessä vuorokausirytmin säätelyyn ja valo-pimeärytmiin. Edellä mainituilla vuorokausiannoksilla vaikutus on farmakologinen.

Melatoniinia käytetään lääkkeenä lyhytaikaisen unettomuuden hoitoon. Suomessa on markkinoilla myyntiluvallinen Circadin® 2 mg reseptilääkevalmiste, joka on pitkävaikutteinen hitaasti liukeneva melatoniinitabletti. Euroopan Lääkevirasto on myöntänyt sille keskitetyn myyntiluvan EU:n alueelle vuonna 2007.

Tämän lisäksi melatoniini -lääkeainetta käytetään Suomessa Käypä hoito -suosituksen mukaisesti lyhytaikaisen unettomuuden hoitoon lääkärin määräyksestä myös mm. 0,5 mg, 1 mg ja 3 mg sekä 5 mg:n vuorokausiannoksella ns. Ex tempore -valmisteina.
Fimea luokittelee yhdenvertaisuusperiaatteella jatkuvasti melatoniinia sisältäviä valmisteita ja tulee luokittelemaan muut Suomen markkinoilla olevat melatoniinia sisältävät ravintolisävalmisteet edellä esitetyin perustein, jos niillä ei ole myyntilupaa lääkkeenä.


Melatoniini ravintolisänä

Fimea ei puutu EU:n komission hyväksymien terveysväitteiden mukaisesti markkinoituihin ravintolisiin, jotka sisältävät vuorokausiannoksella 0,5 - 1 mg melatoniinia.
Fimea on tiedottanut asiasta Tullille ja Eviralla sekä muille sidosryhmille.


Lisätietoja:

Erkki Palva, Lääkevalmisteiden arviointi -prosessin johtaja, p. 029 522 3300
Leo Niskanen, yksikön päällikkö, p. 029 522 3340
Tuula Nousu, lakimies, p. 029 522 3632
Kristiina Pellas, yliproviisori, p. 029 522 3422
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi

Titaani
04.12.2013, 13:04
Melatoniini ravintolisänä

Fimea ei puutu EU:n komission hyväksymien terveysväitteiden mukaisesti markkinoituihin ravintolisiin, jotka sisältävät vuorokausiannoksella 0,5 - 1 mg melatoniinia.
Fimea on tiedottanut asiasta Tullille ja Eviralla sekä muille sidosryhmille.

Jos napsii noita ravintolisiä 2 x vuorokausiannoksen (2 x 1mg) niin siitähän saa lääketehot irti vai?
Tuo on minusta hyvin teennäinen jako.

soccerman
04.12.2013, 13:38
Joskus työpaikalla ihmeteltiin miksi 600mg tai 800mg buranat on reseptin takana...eikös se oo sama ottaa 2kpl 400mg buraa ku että ottas yhden kasisatasen? Joku siihen jonkun järkevän syyn kerto, mutta en muista mikä se oli. Kaivan sen tohon kohta.

Enver
04.12.2013, 13:40
Buranakin voi aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia. 400mg paketissa on pienemmät maksimiannokset annettu käyttöohjeissa käsittääkseni.

soccerman
04.12.2013, 13:42
voisko tätä asiaa verrata tohon..


http://www.kysy.fi/kysymys/vastaako-2-burana-400mg-yhta-800mg-buranaa-ja-miksi-600mg-burana-ja-vahvemmat


Vastaako 2 burana 400mg yhtä 800mg Buranaa? Ja miksi 600mg Burana ja vahvemmat on reseptilääkkeitä?

vastaus..
Kaksi 400 mg Buranaa vastaa vahvuudeltaan yhtä 800 mg Burana-tablettia. Samoin puolitettu 800 mg Burana-tabletti vastaa vahvuudeltaan yhtä 400 mg Buranaa.
Lähiapteekista kerrottiin, että miedoimmat Buranat, joiden pakkauskoot ovat pieniä ovat reseptivapaita lääkkeitä, koska kyseinen lääke on tarkoitettu vain lyhytaikaiseen käyttöön.

Enver
04.12.2013, 13:44
Myös imeytymisnopeudessa on käsittääkseni eroja erilaisten pillereiden/kapseleiden välillä.

Anssi Manninen
04.12.2013, 15:48
Jos napsii noita ravintolisiä 2 x vuorokausiannoksen (2 x 1mg) niin siitähän saa lääketehot irti vai?
Tuo on minusta hyvin teennäinen jako.

Jako johtuu EU:n hyväksymästä terveysväittämästä. Edes Fimean jengissä ei olla niin idiootteja, että luulisivat olevan EU:n yläpuolella. Sen sijaan Tullissa luullaa, että he ovat EU:n säädösten ja määräysten yläpuolella (vrt. esim. laiton autovero).

bull
04.12.2013, 19:26
voisko tätä asiaa verrata tohon..


http://www.kysy.fi/kysymys/vastaako-2-burana-400mg-yhta-800mg-buranaa-ja-miksi-600mg-burana-ja-vahvemmat


Vastaako 2 burana 400mg yhtä 800mg Buranaa? Ja miksi 600mg Burana ja vahvemmat on reseptilääkkeitä?

vastaus..
Kaksi 400 mg Buranaa vastaa vahvuudeltaan yhtä 800 mg Burana-tablettia. Samoin puolitettu 800 mg Burana-tabletti vastaa vahvuudeltaan yhtä 400 mg Buranaa.
Lähiapteekista kerrottiin, että miedoimmat Buranat, joiden pakkauskoot ovat pieniä ovat reseptivapaita lääkkeitä, koska kyseinen lääke on tarkoitettu vain lyhytaikaiseen käyttöön.

tossa tuli ylellä joku saksalainen dokumentti särkylääkkeistä.
ihme posukkaa siinäkin oli, esim maratoonatori veti vaikka mitä kipulääkettä ennen juoksua, todella tervettä.
täten kipua ei tunnu jos joku paikka alkaa skrakaamaan.
muutamia kuolemantapauksiakin tässä vuosien aikana tämän takia käynyt.
saksassa harkitaankin särkylääkkeiden reseptille siirtymistä, koska ihmiset väärin käyttää niitä, luullen ettei ne voi olla vaarallisia koska saa ilman reseptiä.
jotkut ovat jopa hoitoon joutuneet kun ei lääkkeet enää sitten tehoa kun niitä joka päivä syödään.

Enver
04.12.2013, 19:33
Aspiriiniakin myydään särkylääkkeeksi, vaikka sitä ei kannata siihen tarkoitukseen käyttää.

Anssi Manninen
04.12.2013, 20:55
Tästä aiheesta oli juttua eilen uutisissa. Tänä vuonna on Suomessa myyty kuulemma noin 300 000 pakettia melatoniinia. Tutkija/asiantuntija sano uutisissa, että ihmisillä on liian suuret odotukset valmisteesta. Tosiasiassa nopeuttaa unensaantia oletettavasti noin 3-4minuuttia ja lisäs vielä siihen, että kyseinen aika on loppuviimein aika mitätön.

Tyypillistä farmasaissea: tuotteelta katosi vaikutus kun muuttui ravintolisäksi :D

maverick
31.01.2014, 18:33
Mikä se on nykyään tilanne? Ennen esim vitacost ei antanut tilata melatoniinia niin eilen kun kokeilin laittaa ostoskoriin ja pistin laskemaan postikulut niin hyväksyi melatoniin lähetyksen Suomeen. Muuttuukos tuo 1mg melatoniini tullissa ei sallituksi jos se on hidas vaikutteista?

FINSKI
31.01.2014, 19:28
1,5mg vahvuista saa tilata, sen tehokkaampaa ei.
Itse kokeilin pari viikkoa takaperin tilata juuri vitacostilta, niin ei paska antanut tilata.
Oisin ottanut kokeeksi tätä.
http://www.vitacost.com/vitacost-melatonin-1-mg-100-quickdots-sublingual-melts-vegetarian-tablets-natural-orange-flavor-4
Onhan mulla respallakin saatavaa yo tavaraa, mut toi on niin naurettavan halpaa.
Juu, muuttunu on tsydeemit, nyt se antaa tilata.
Mut se promo meni jo, perskules, olikohan se osta yksi saat toisen ilmasi, tai puoleen hintaan.

RawPower
31.01.2014, 19:33
Mikä se on nykyään tilanne? Ennen esim vitacost ei antanut tilata melatoniinia niin eilen kun kokeilin laittaa ostoskoriin ja pistin laskemaan postikulut niin hyväksyi melatoniin lähetyksen Suomeen. Muuttuukos tuo 1mg melatoniini tullissa ei sallituksi jos se on hidas vaikutteista?

Ei muutu, ainut mikä ongelma on että tuotetta ei saa markkinoida unettomuuteen. Eli on ok jos vahvuus 1mg ja etiketissä ei lue esim. unettomuuden hoitoon tai vastaavaa. Niin typereältä kuin se kuulostaakin, en tiedä sitten kuinka tuota käytänössä sovelletaan, uskon että tulee läpi jos vaan vahvuus ei karkaa yli 1mg!

FINSKI
31.01.2014, 19:42
Minä fimealta sen tarkistin, 1,5mg on maximi voimakkuus tabletissa jonka saa tilata ulkomailta, olkoon purkissa vaikka tuhat tablettia.
Mutta jos se vahvuus on 2mg ja 10-tablettia, niin se on jo sit lääkeainerikos, tai joku salakuljetus.

carter
31.01.2014, 22:09
"Fimea ei puutu EU:n komission hyväksymien terveysväitteiden mukaisesti markkinoituihin ravintolisiin, jotka sisältävät vuorokausiannoksella 0,5 - 1 mg melatoniinia." :team finland:
http://www.fimea.fi/ajankohtaista/uutiset/1/0/fimea_on_tarkentanut_linjaustaan_melatoniinivalmis teiden_luokittelusta

Ei taho kestää tätä holhousta. Se raja, milloin kunnon kansalainen muuttuu "rikolliseksi" on niin keinotekoinen ja häilyvä. Mutta ei mitään, lekuri just kirjoitti reseptin Melatoniini 100x5mg. Ja kirjoittaa aina kun pyytää.

Dona
31.01.2014, 22:54
Mulla tullu monta kertaa perille 3mg, ei paha hinta 3€ http://www.iherb.com/Sundown-Naturals-Melatonin-300-mcg-120-Tablets/32916

Giordano Bruno
01.02.2014, 08:31
Mulla tullu monta kertaa perille 3mg, ei paha hinta 3€ http://www.iherb.com/Sundown-Naturals-Melatonin-300-mcg-120-Tablets/32916

Tullauksen kautta?

Tää toiminta täällä Suomessa on niin naurettavaa.

Dona
01.02.2014, 09:19
Tullauksen kautta?

Tää toiminta täällä Suomessa on niin naurettavaa.

Tilaukset kun pysyy alle 50$ niin kaikki tullu perille yohimbinet yms.

Giordano Bruno
01.02.2014, 09:30
Tilaukset kun pysyy alle 50$ niin kaikki tullu perille yohimbinet yms.

Se raja on 35,7 euroa lisäravinteilla, mutta jos tilaus on yli 20,8 euroa, niin paketti saattaa jäädä tulliin. Mulla jäi kerran kalaöljypurkit (arvo 25-30 e) tulliin. Lähetin tilausvahvistuksen ja tullauspäätöksessä luki, että maksettavaa 0 euroa ja paketti lähti eteenpäin.

Noi laittomat paketit kannattaa pitää alle 20 e, jos haluaa vetää varman päälle.

Dona
01.02.2014, 10:20
Mulla ei oo ikinä jääny iherbistä alle 50$ paketti tulliin. Kerran meni yli 60$ ja jäi tulliin mutta pakettia ei avattu.

napalm
01.02.2014, 10:23
Viel se donan hyvä onni loppuu, sit ku jää paketti tullii, niin kuses oot:lol:

Giordano Bruno
01.02.2014, 10:26
Mulla ei oo ikinä jääny iherbistä alle 50$ paketti tulliin. Kerran meni yli 60$ ja jäi tulliin mutta pakettia ei avattu.

Mulla on jääny iherbistä kaikki vähänki yli 36 e paketit tulliin.

Dona
01.02.2014, 11:28
Viel se donan hyvä onni loppuu, sit ku jää paketti tullii, niin kuses oot:lol:

Takavarikoivat mun 3e melatoniini purkin, tosi pahassa kusessa.:) Ja nykyään tulee valittua kuljetus vaihtoehdoista DHL joka tullaa itse paketit.

napalm
01.02.2014, 11:39
Nii, eihän ne sulle sakkoi anna, ku sulla on niin isot ja vahvat musklet:facepalm:
Lääkeainerikos se on jos kii jäät FOOL!
Jos Suomes 3mg mela o resepti lääke, ja sul ei oo reseptii ja tilaat se jenkeist, niin sä oot sillo syyllistyny lääkerikoksee
http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/lehdistotiedotteet/0000_tiedotteet/tiedote_20130129_4/index.html?bc=3035

napalm
01.02.2014, 11:40
HAH HAH, dona on jo kii jääny, ei vaa voi myöntää sitä
http://iherb-asiakas.4559642.n2.nabble.com/melatoniini-tilaus-meni-syyttajalle-td6708517.html

napalm
01.02.2014, 11:43
Gyl näit melatoniini ongelmii on sokeet potarit
http://keskustelu.suomi24.fi/node/11254255

napalm
01.02.2014, 11:49
B-12 vitsku toimii kuulema paremmi ko melatiniini
http://karppaajansuositukset.blogspot.fi/2013/01/melatoniini-b12-vitamiini-b12-vitamiinin-puutosoireet-b12-suihke-spray.html

Dona
01.02.2014, 12:01
Nii, eihän ne sulle sakkoi anna, ku sulla on niin isot ja vahvat musklet:facepalm:
Lääkeainerikos se on jos kii jäät FOOL!
Jos Suomes 3mg mela o resepti lääke, ja sul ei oo reseptii ja tilaat se jenkeist, niin sä oot sillo syyllistyny lääkerikoksee
http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/lehdistotiedotteet/0000_tiedotteet/tiedote_20130129_4/index.html?bc=3035


HAH HAH, dona on jo kii jääny, ei vaa voi myöntää sitä
http://iherb-asiakas.4559642.n2.nabble.com/melatoniini-tilaus-meni-syyttajalle-td6708517.htmlGyl näit melatoniini ongelmii on sokeet potarit
http://keskustelu.suomi24.fi/node/11254255

Kyllä mulla on kerran melatoniini purkki takavarikoitu------> http://www.pakkotoisto.com/ravinto/112238-iherb-uudet-tullirajat-ja-sallitut-tuotteet-11/#post4195846

Eikä kyllä mitään sakkoja tai lääkerikos syytteitä tullu. että äläpä jauha paskaa

Tuosta melatoniinstaki alkoivat valittaa vasta sitten kun omaa tyhmyyttäni lisäsin screenshotit tilausvahvistuksesta vapaaehtoiseen kohtaan, muuten eivät olisi edes varmaan avanneet pakettia.

Jare
01.02.2014, 12:41
Mä kerran otin screenshotin mut jätin siitä pois oliko jackedit vai melatoniinit. ;D Meni läpi että heilahti. Tyhmä ny mitää kiellettyä siihen screenshottiin laittaa mukaan.

Giordano Bruno
01.02.2014, 13:54
Mä kerran otin screenshotin mut jätin siitä pois oliko jackedit vai melatoniinit. ;D Meni läpi että heilahti. Tyhmä ny mitää kiellettyä siihen screenshottiin laittaa mukaan.

Tosta kun jää kiinni, niin sit kyllä rapsahtaa.

Muistakaa nyt, että tulli on tulli ja kaikki riippuu onko virkailijalla menkat vai ei. Joskus otetaan pois ja joskus tulee sakot.

FINSKI
01.02.2014, 13:56
Kieltämättä aika riskillä jäbät duunaa...

vierailijan viesti
01.02.2014, 17:02
elämä on riski.

FINSKI
03.02.2014, 12:27
Kyselinpä tänään melatoniinistä fimealta.

Eikös se ollut niin, että alle 1,5mg vahvuista melatoniinia sai tilata ulkomailta?
Esim tälläisen tuotteen.

http://www.vitacost.com/vitacost-melatonin-1-mg-100-quickdots-sublingual-melts-vegetarian-tablets-natural-orange-flavor-4

Vastaus oli jotta.


Linkin valmiste on sallittu. Väittämät eivät tosin ole tarkalleen samat kuin EUssa on elintarvikkeille sallittuja.
Päiväannos on 1 mg melatoniinia /pv.

Raja: Oikeudessa käsitellään parhaillaan luokittelua, jossa melatoniinin päiväannospitoisuus on 2 - 4 mg/ vrk.

Eli jos KHO päättääpi, niin voi olla että kohta voi tilata jopa 4mg melatoniinia ulkomailta.:)

vierailijan viesti
03.02.2014, 12:45
Minä tilaan yleensä 21th centuryn 5mg melatoniinia:

2916

Maksaa alle 5 euroa.

Giordano Bruno
03.02.2014, 13:58
Minä tätä: http://www.iherb.com/Natrol-Melatonin-TR-Time-Release-5-mg-100-Tablets/8738#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=Natrol%2C%20Melatonin&rc=24&sr=null&ic=4

vierailijan viesti
03.02.2014, 14:22
^joo, tota katselin viimeks mut nukun kyl ihan hyvin aamun asti niin en löytäny funktiota tolla time releaselle. Rexall Sundown naturalsilla huippuhalpaa 3mg melatoniinia mitä kans tilannu paljon:
2917

isoin koko 240 tablettia maksaa noin 6 euroa.

soccerman
03.02.2014, 17:38
Nää melatoniini-valmisteet on prismoissakin jo.


Itse välttelen kaikenlaisia lääkevalmisteita viimeseen asti. Vasta sitten jos on kipuja tai pakko...huvikseen näit rohdoksia ei kannata alkaa syömään.

Dona
03.02.2014, 17:58
Nää melatoniini-valmisteet on prismoissakin jo.


Itse välttelen kaikenlaisia lääkevalmisteita viimeseen asti. Vasta sitten jos on kipuja tai pakko...huvikseen näit rohdoksia ei kannata alkaa syömään.


Melatoniini on ravintolisä ja täysin turvallinen "Melatoniini on elimistössä luontaisesti esiintyvä "pimeähormoni"

Eli ei ole mikään ns. unilääke.

soccerman
03.02.2014, 18:16
Tarkotin lähinnä sitä, että ei kannata ehdoin tahdoin vetää itseään mihkään pillerikoukkuun. Täysin turha tuote sellaselle jolla ei ole uniongelmia.

napalm
03.02.2014, 18:33
Tietääkseni toho melatoniinii ei jää koukkuu, aivot tuottaa tota samaa ainetta, mut stressi ym ym voi sit vähentää sen tuotantoo

soccerman
03.02.2014, 18:36
Luulis, että jos tohon opettelee ja sitä käyttää säännöllisesti...niin sitten kun lopettaa niin voi tovi mennä ku opettelee taas miten saadaan tehokkaasti unta.

Sellanen oravanpyörä... ihme jos ei moista tapahdu.

Giordano Bruno
03.02.2014, 19:28
3-vuorotyöntekijänä oon käyttäny melatoniinia putkeen varmaan muutaman vuoden. Voishan sitä koittaa olla hetken ilmankin, kun tuntuu, että noita menee jo ihan tavan vuoksi.

Dona
03.02.2014, 19:58
Luulis, että jos tohon opettelee ja sitä käyttää säännöllisesti...

Samahan se on treeniboostereissa, paitsi että ne sisältää oikeesti koukuttavia ja haitallisia aineita.

napalm
03.02.2014, 20:49
^Asiast toisee, mut mihi sää sit johimbee oot tarvinnu?
Ku sellasii oot tilaillu rapakon takaaki

vierailijan viesti
03.02.2014, 20:58
Ei tule melatoonista oravanpyörää eikä GABA:sta, sen sijaan Phenibutin kanssa on syytä olla varovainen, siihen nousee toleranssi ja tulee riippuvuus. Phenibuthan on GABA lisättynä fenyylirenkaalla joka tekee siitä voimakkaan.

Nimimerkillä itsensä vierottanut

Nordic
03.02.2014, 21:18
Ei tule melatoonista oravanpyörää eikä GABA:sta, sen sijaan Phenibutin kanssa on syytä olla varovainen, siihen nousee toleranssi ja tulee riippuvuus. Phenibuthan on GABA lisättynä fenyylirenkaalla joka tekee siitä voimakkaan.

Nimimerkillä itsensä vierottanut

Minkäslaisella annostuksella phenibuttia käytit?Siivoilin lisäravinne kaappeja(kyllä,useita) ja phenipurkki tuli myös vastaan.Muistaakseni about 1g-1,5g oli aika passeli,puolet lisää ja aamul oli krapulan oireita:hmm:

Dona
03.02.2014, 21:27
^Asiast toisee, mut mihi sää sit johimbee oot tarvinnu?
Ku sellasii oot tilaillu rapakon takaaki

Tilasin jenkeistä 1MR vortex treeniboosteria mikä sisältää yohimbinea.

vierailijan viesti
03.02.2014, 22:10
Minkäslaisella annostuksella phenibuttia käytit?Siivoilin lisäravinne kaappeja(kyllä,useita) ja phenipurkki tuli myös vastaan.Muistaakseni about 1g-1,5g oli aika passeli,puolet lisää ja aamul oli krapulan oireita:hmm:

Käytin sitä varmaan vuoden silleen et ensin iltasin vaan 0,5g mut sit annos nousi ja otin sitä joskus aamullakin jos tuntu vaikeelta kaikki. Auttaa kyllä tehokkaasti kaikenmoiseen ahistukseen mut alkaa myös pidemmän päälle itse aiheuttamaan vieroitusoireena ahdistusta kun pitoisuus laskee elimistössä. Anto kyllä mahtavat unet, nukku kuin lapsena mut sit alko heräillä aamuyöstä ja piti ottaa lisää tai oli aivan virkeä puoli viideltä aamuyöllä. Lopussa meni varmaan se 2,5g päivä kun aloin kelaamaan että nyt tää menee reisille koko homma.

Löysin netistä kauhutarinoita miten pitkään käyttäneet ( tyyliin yli puoli vuotta isoja annoksia ) oli valvoneet viikon putkeen kun lopettaneet ja saaneet massiivisia ahdistuskohtauksia. Järkeilin että homma pitää tehdä fiksusti ja aloin laskea annosta 0,1g per päivä. kun pääsin puoleentoista grammaan niin aloin ottaa gabaa nousevalla annoksella samalla kun laskin phenibuttia. Mitään mainittavia vieroitusoireita ei tullut , nukuin ihan ok, vaikka tilanne oli päässyt tyhmyyttäni suht hankalaks.

Giordano Bruno
03.02.2014, 23:21
Toi phenibutti on aika tiukkaa. Itellä on ollu satunnaisesti käytössä. Aika reippaan annoksen oon ottanu yöksi, mutta käytän vai muutaman päivän putkeen ja sitten taukoa.

Enver
03.02.2014, 23:40
Samahan se on treeniboostereissa, paitsi että ne sisältää oikeesti koukuttavia ja haitallisia aineita.

Ei ole melatoniinin haitattomuuskaan kirkossa kuulutettu. Tutkimusnäyttöä ei sivuvaikutuksista paljon ole.

Enver
03.02.2014, 23:42
Melatoniinilla on muitakin potentiaalisia terveyshyötyjä kuin uni.

BonBon
04.02.2014, 05:44
Mites teaniini tai koliini? Joku saanu niillä paremmat unet?

partsu_
04.02.2014, 06:01
Morjens!

Olen nyt uusi näissä asioissa, mutta olisikohan melatoniinista apua kun itsellä on sellainen tilanne että tulee herättyä todella aikaisin aamuisin arkena töihin. Ja tuntuu että iltaisin en saa unta kovinkaan helposti tarpeaksi nopeasti jotta ehtisin nukkumaan lähellekkään tarpeaksi. Jos teidän mielestänne melatoniinista olisi apua niinkun itse ajattelisin niin mistä sitä voisi ostaa ja millaisia määriä voi ostaa että ei tarvitse pelätä rangaistuksia? Kiitos!

napalm
04.02.2014, 09:08
No käy vaikka lääkäril partsu, ja hae resepti nii saat ilma kikkailui sen tuottee apteekist

FINSKI
04.02.2014, 12:21
Tilasin jenkeistä 1MR vortex treeniboosteria mikä sisältää yohimbinea.

Onko ollu toimiva?
Itellä oli joskus lecheekin speed x3 jossa yohimbeä oli, karseet sivarit tuli, kylmä hiki ja omituinen olo siitä aineesta.

Dona
04.02.2014, 12:33
Onko ollu toimiva?
Itellä oli joskus lecheekin speed x3 jossa yohimbeä oli, karseet sivarit tuli, kylmä hiki ja omituinen olo siitä aineesta.

On tosi hyvä boosteri, pesee kyllä heittämällä nuo aiemmat versiot. Mitään sivareita mulla ei tullut tuosta

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Giordano Bruno
04.02.2014, 16:39
Mites teaniini tai koliini? Joku saanu niillä paremmat unet?

Joskus on ollut teaniinia, mutta vaikea sanoa, että paljon se jeesaa jossain kombossa.

Otin kokeiluun tälläsen sekotuksen: http://www.myprotein.com/sports-nutrition/sleepmax/10530360.html. Ihan hyvä setti. Vois tilata toistekki. 5-HTP ja inositoli on sitten listalla.

Vieläkö täällä se pitkävaikutteinen Circadin maksaa joku 2e nappi?

Giordano Bruno
04.02.2014, 16:43
Onko ollu toimiva?
Itellä oli joskus lecheekin speed x3 jossa yohimbeä oli, karseet sivarit tuli, kylmä hiki ja omituinen olo siitä aineesta.

Kannattaa ottaa ehdottomasti se HCL-versio johombiinista. Ei tule juuri mitään sivareita. Tosta yrttiversiosta tuli itellekki tosi oudot olot.

ps. mulla on Twinlabin Yohimbe Fuelia (sitä yrttikamaa) yks avaamaton purkki..haluuko joku hakee femmalla :jjj

Nordic
04.02.2014, 17:20
Morjens!

Olen nyt uusi näissä asioissa, mutta olisikohan melatoniinista apua kun itsellä on sellainen tilanne että tulee herättyä todella aikaisin aamuisin arkena töihin. Ja tuntuu että iltaisin en saa unta kovinkaan helposti tarpeaksi nopeasti jotta ehtisin nukkumaan lähellekkään tarpeaksi. Jos teidän mielestänne melatoniinista olisi apua niinkun itse ajattelisin niin mistä sitä voisi ostaa ja millaisia määriä voi ostaa että ei tarvitse

pelätä rangaistuksia? Kiitos!

Ite koen sen niin että uni aikastuu hiukan,ei mikään unilääke ole,mutta unen laatu on taas mielestäni parempi.Itellä tahtoo jäädä nykyään yö unet 4-6h tienoille arkisin.Itellä haastava työ ja rankat harrastukset+ pari pientä mukulaa niin tahtoo mennä aika lyhyillä unilla kokoajan mutta koen että saan kuitenkin juuri ja juuri tarvittavan levon ku melatoniinia oon käyttäny.

Muskleman
04.02.2014, 18:10
Mulla ongelmana keskenyötä herääminen useampaan kertaan.Mikäs tähän parhaiten jeesaa?

FINSKI
04.02.2014, 18:21
Sama ongelma.
Saan hyvin unenpäästä kiinni noin tunti melatoniin otosta, mut sitten pari tuntia nukahtamisen jälkeen herään ja on melko hankala saada unesta taas kiinni.
Ulkoilmassa olo enempi per päivä voisi auttaa tohonkin, tai sitten ei.
Melatoniinia menee 6mg joka ilta.

NATO
06.02.2014, 13:17
Mulla täysin sama ongelma kun Musklemanilla ja Suomalaisella, uni tulee mutta katkeilee kerran pari yössä. Ongelma on ollut n. 2-3vk, univelkaa kertynyt niin että muisti reistailee ja ei tule oltua oma itseni. Kuitenkaan melkein koskaan aikaisemmin elämässä ei tämmöistä ongelmaa ole ollut. Outoa.

Edit:

Melatoniiniä on mennyt nyt yli vuoden 2-3mg iltaisin. Tullut huomattua että annosta ei ole tarvinnut nostaa ollenkaan, vaikuttaa samalla tavalla kuin vuosi sitten.

Miten muilla, onko ollut tarvetta nostaa annosta?

vierailijan viesti
06.02.2014, 13:21
Mulla ongelmana keskenyötä herääminen useampaan kertaan.Mikäs tähän parhaiten jeesaa?

Time released Melatonin, ainakin vois auttaa, itsekin niitä mietin mut koska nukun turhankin hyvin aamuun asti niin en löytänyt funktiota itselle noihin: http://www.iherb.com/search?kw=melatonin+time+release#p=1

Toinen juttu on että varaa sängyn viereen normimelatoniinia ja kun herää niin pureskelee ne, imeytyy nopeammin. Tai lasin vettä jossa 3g GABA:aa.

Ite otan 9-10mg melatoniinia ( riippuu onko 3mg vai 5mg nappeja ), en tiedä jeesaako toi isompi määrä sit pidempään. 3 vuotta syönyt, välillä loppuneet ni ollu taukoa, mut nukkunu sillokin ihan ok, GABAA ottanu sit.

NATO
06.02.2014, 13:29
Time released Melatonin, ainakin vois auttaa, itsekin niitä mietin mut koska nukun turhankin hyvin aamuun asti niin en löytänyt funktiota itselle noihin: http://www.iherb.com/search?kw=melatonin+time+release#p=1

Toinen juttu on että varaa sängyn viereen normimelatoniinia ja kun herää niin pureskelee ne, imeytyy nopeammin. Tai lasin vettä jossa 3g GABA:aa.

Ite otan 9-10mg melatoniinia ( riippuu onko 3mg vai 5mg nappeja ), en tiedä jeesaako toi isompi määrä sit pidempään. 3 vuotta syönyt, välillä loppuneet ni ollu taukoa, mut nukkunu sillokin ihan ok, GABAA ottanu sit.

Apteekista saa melatoniinia kielen alle suihkutettavassa muodossa, en ole kokeillut mutta jos tuo toimii yhtä hyvin kun tabletit niin helpompi (ja nopeampi?) tapa tuo on saada melatoniinit imeytymään.

FINSKI
06.02.2014, 13:52
Mie tuossa tilasin tuollasen B-12 vitamiini suihkeen, katotaan onko tuossa mitään perää.
http://terveyshymy.fi/artikkelit/b-vitamiinia-saa-nyt-suihkeena

AK
10.03.2014, 17:29
Puolen vuoden univelka jota viikon loppuina ei pysty korjaamaan. Tänää alkaa melatoniini 2mg riivattu että odotan pitkiä unia. Klo20 aikaan napostelen ja 22 tutumaan.

AK
10.03.2014, 22:04
Nyt pökerryttää , silmät luppasee. Samanlainen fiilis kuin rapulassa iltapäivällä, simmut menee vaa kiinni vaikka yrittäs pitää ne auki.
Aamusella kokemusta rikkaampi.

anton petter
10.03.2014, 22:10
Melatoniinia otin just 4mg ja kyyti pojaksi 4 tablettia ketipinor 25mg.

Muuten ei unen paske tule.

Jare
10.03.2014, 22:16
paska juttu.

AK
12.03.2014, 18:46
2mg jonkin verran auttaa yö unissa, ehkä vähemmän tulee heräiltyä ja nukuttua kellon soittoon asti. Testailen nyt meneen pari viikkoa, alku vaikuttaa ok lta.

Hulkki
12.03.2014, 20:39
Muistakaa aina tyhjentää kassit ennen nukkumaan menoa niin uni tulee hyvin ilman mitään lisäravinteita.

Jare
12.03.2014, 20:46
Muistakaa aina tyhjentää kassit ennen nukkumaan menoa niin uni tulee hyvin ilman mitään lisäravinteita.
joskus joutunu men tyhjentää, ku pilpero ollu mieles eikä oo voinu nukahtaa mulke pystys.

Hulkki
12.03.2014, 21:38
joskus joutunu men tyhjentää, ku pilpero ollu mieles eikä oo voinu nukahtaa mulke pystys.

Juu eihän sitä kassit täynnä ole kiva mennä nukkumaan. Niin minkä ikäinen Jape on?

wilbertti
12.03.2014, 22:12
Pistän silmät kiinni ja nukkumatti nakkaa hiekat nassuun jaksaa nukkua aamuun asti...

holmesinjones
14.03.2014, 13:35
Melaa kyllä kannattaa nauttia illalla koska se nostaa kasvuhormoonitasoja

https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/9288/URN_NBN_fi_jyu-200528.pdf?sequence=1

Titaani
16.05.2014, 19:46
Olen joskus kaikenmaailman lisäravinteita kriittisesti kommentoinut, koska niistä on aika vähän tutkimustietoa.

Nyt uusin ruottalainen tutkimus on ennakkotietona julkaissut, että

Tietty geenimuutos, joka on n. 30% suomalaisista, aikaansaa sen,että melatoniinin käyttö voi jouduttaa kakkostyypin diabeteksen puhkeamista.
Diabetestutkija, professori Leif Groop varoittaa melatoniinin aiheuttamasta diabetesriskistä.

Tutkimus viittaa siihen, että tuon geenimuutoksen "kantajilla" melatoniini voi estää insuliinin eritystä. Kyseinen geeni on nimeltään MTNR1B. Tavallinen ihminen ei normaalisti voi tietää, onko hänellä kyseinen geenimuutos vai ei.

Jos perheessäsi ja suvussasi on paljon kakkostyypin diabetesta ja jos käytät melatoniinia säännöllisesti, suosittelen verensokerin mittausta, Groop sanoo. Melatoniinin käyttö 1-3 kk ajan jo muuttaa verensokeriarvoja. Melatoniinin käyttäjien tulisikin tutkituttaa verensokeriarvonsa 1-3 kuukauden käytön jälkeen.

Groop korostaa, että tieto melatoniinin ja kakkostyypin diabeteksen mahdollisesta yhteydestä on tutkimuksesta, joka on vielä kesken. Melatoniinin käyttöä Groop ei suosittele lopettamaan, jos melatoniinista on saatu hyötyä nukahtamisongelmiin ja jos verensokerissa ei ole tapahtunut muutoksia melatoniinin käytön aikana.

Melatoniinista voi olla myös hyötyä, koska myös huono uni altistaa diabetekselle. Kyse on siis siitä, kuuluuko tuohon geenimuutoksen aiheuttamaan riskiryhmään.

http://www.iltalehti.fi/diabetes/2014051518302294_di.shtml

Medicman
16.05.2014, 19:51
Mitenhän roppa käyttäytyy, jos on dieetillä ja ei ota rasvaa eikä hiilaria yöksi ja on tuo geeni? Melatoniinia ja prodea vaan, ehkä jotain aminoita lisäksi kuten l-ala, gluta, glysiini ja vielä hmb.


Olen joskus kaikenmaailman lisäravinteita kriittisesti kommentoinut, koska niistä on aika vähän tutkimustietoa.

Nyt uusin ruottalainen tutkimus on ennakkotietona julkaissut, että

Tietty geenimuutos, joka on n. 30% suomalaisista, aikaansaa sen,että melatoniinin käyttö voi jouduttaa kakkostyypin diabeteksen puhkeamista.
Diabetestutkija, professori Leif Groop varoittaa melatoniinin aiheuttamasta diabetesriskistä.

Tutkimus viittaa siihen, että tuon geenimuutoksen "kantajilla" melatoniini voi estää insuliinin eritystä. Kyseinen geeni on nimeltään MTNR1B. Tavallinen ihminen ei normaalisti voi tietää, onko hänellä kyseinen geenimuutos vai ei.

Jos perheessäsi ja suvussasi on paljon kakkostyypin diabetesta ja jos käytät melatoniinia säännöllisesti, suosittelen verensokerin mittausta, Groop sanoo. Melatoniinin käyttö 1-3 kk ajan jo muuttaa verensokeriarvoja. Melatoniinin käyttäjien tulisikin tutkituttaa verensokeriarvonsa 1-3 kuukauden käytön jälkeen.

Groop korostaa, että tieto melatoniinin ja kakkostyypin diabeteksen mahdollisesta yhteydestä on tutkimuksesta, joka on vielä kesken. Melatoniinin käyttöä Groop ei suosittele lopettamaan, jos melatoniinista on saatu hyötyä nukahtamisongelmiin ja jos verensokerissa ei ole tapahtunut muutoksia melatoniinin käytön aikana.

Melatoniinista voi olla myös hyötyä, koska myös huono uni altistaa diabetekselle. Kyse on siis siitä, kuuluuko tuohon geenimuutoksen aiheuttamaan riskiryhmään.

http://www.iltalehti.fi/diabetes/2014051518302294_di.shtml

FINSKI
17.05.2014, 08:46
Ite olen tosiaan jo vuodesta 2008 melatoniina syönyt non stoppina.
Pitäs kokeilla noita verensokereita mittailla.
Laite on, mutta ne piikit loppu jolla sormeen reiän saa, ei viiti millään paskasilla neuloilla rueta ronkilaan.
Huvittavinta on noiden piikkien hinnat, esim ebaysta saisi koko start kitin jollain 10€ ja 100 neulaa maksaa saman verran.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Gluco+Navii+Blood+Glucose+Meter+Kit&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XBlood+Glu cose+Meter+Kit&_nkw=Blood+Glucose+Meter+Kit&_sacat=0

pote
18.05.2014, 09:21
ite syöny melatoniinia 3mg/ilta jo kohta buoden ajan respana... auttaa kyl nukkumaa

TRIBAL
18.05.2014, 15:45
montako tuntia ennen nukkumisen yrittämistä porukka tuota ottaa? ite noin tunti, pitäsköhän aikasemmin? oon syöny noin kuukauden 2mg, alussa toimi hyvin nyt vaihtelevalla menestyksellä.

FINSKI
18.05.2014, 16:44
Kuhan saan noita liuskoja tuohon verensokerimittariin ja neuloja joilla tökkiä sormenpäät auki, niin seurailla jonnii aikaa noita sokereita, mm tätä melatoniinin vaikutusta.
Hyvä uutinen muuten tuo thor, pitänee lääkäriltä kysellä tuosta kun seuraava käynti on.

Medicman
02.06.2014, 11:54
Tutkimus: Pimeähormoni melatoniini vahvistaa vanhoja luita (http://www.hs.fi/tiede/a1401423700864?jako=95cc6ff92cf7e990b80dd26005acd7 1b&ref=fb-share)

Kommenteista poimittu linkki: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21332028

FINSKI
10.06.2014, 17:45
Kävin lekurilla tänään, sain circadin nimistä pitkävaikutteista melatoniinia kokeeksi.
http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?pagetype=2&catalog=yasalescatalog&productid=396554%28yabasecatalog%29
Lääkäri oli kanssa kuullut että melatoniinin pitkäikainen käyttö voi altistaa 2 tyypin diabetekselle, jos geeneissä sitä on.
Meikäläisen suvussa on isän ja äidin puolella:vastis:.
Tuli myös verensokeri mittarikin, kattoo jos rupeisi seuraamaan nostaako verensokeria kun melatoniinin nappaa illalla.

maverick
10.06.2014, 17:54
Kävin lekurilla tänään, sain circadin nimistä pitkävaikutteista melatoniinia kokeeksi.
http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?pagetype=2&catalog=yasalescatalog&productid=396554%28yabasecatalog%29
Lääkäri oli kanssa kuullut että melatoniinin pitkäikainen käyttö voi altistaa 2 tyypin diabetekselle, jos geeneissä sitä on.
Meikäläisen suvussa on isän ja äidin puolella:vastis:.
Tuli myös verensokeri mittarikin, kattoo jos rupeisi seuraamaan nostaako verensokeria kun melatoniinin nappaa illalla.

Mulla on tuota ja helvetin kallista. Olenkin miettinyt että uskaltaisko tilata vitacostilta tai iherbiltä jotain pitkävaikutteista 1mg melaa ja sitä ottas sitten aina 2kpl. Tai tuli mieleen että mitä jos ottas yhden noin 1h ennen nukkumaan menoa ja toisen sitten nukkumaan käydessä. Käytän tuota yleensä 1-2 krt viikko, hieman miten työt paineet jne vaikuttaa.

FINSKI
10.06.2014, 20:04
No huh huijaa, 28€ kuukauden setti tota vitun kikartiinia.
Normi 3mg melatoniini 17€ 100kpl.
Onko maverick paremmin toiminut sulla tuo cicardini vs normaali?
EI kuulema saa samaan aikaan ottaa normaalia ja pitkävaikutteista ja vain 2mg tuota pitkävaikutteista, ei missään nimessä kahta 2mg tabua.
Pitää kattoo joko tänään aloittaa, tai huomenna.
Jenkeistähän saa tilata 1,5mg vahvuista melatoniinia, muttei sen vahvempaa.
Olkoon nimime mikä tahansa, unenhoito jne.
Pellakselta sen asian tarkastin tuossa keväällä.
Mitä pitkävaikutteista melatoniina vitacostilla on?
Mulla oli kokeena sitä 1mg appelsiinin makuista ja ei mitään vaikutusta ollut vaikka söin 10 tabua, apteekin melatiniina kun otan 6mg niin hyvin alkaa 30-min kuluttua nukuttamaan.

FINSKI
11.06.2014, 08:29
Ihan paska tuote tuo cicardini.
Ei tullut kyllä nukuttua yötä putkeen vaikka niin toivoin, oikeata koiran unta prkl koko yö:curs:...
Mittasin muuten verensokeri ennen ja jälkeen tuon tuotteen ottamista.
JA nousihan ne arvot hiukan....
Arvo ennen ottamista 4,94 ja noin 30-min jälkeen arvo oli jo 5,11.
Eli kyllä se yksi 2mg cicardini vaikuttaa jo noin paljon, niin paljonkahan vaikuttaa tavallinen nopea vaikutteinen melatoniini.
Pitänee se kokeilla tänän iltana.

maverick
11.06.2014, 17:44
^En ole koskaan kokeillut normaalia joten en pysty vertaamaan sitä tuohon cirkkaan. Mutta minulla se toimii ok. Eli kun otan sen noin 1h ennen nukkumaan käyntiä niin noin 30min siitä tulee raukea olo ja sitten kun menen nukkumaan niin samantien nukahdan. Ja just minulla toimii siinä parhaiten tuo että jos heräilen aamuyöllä(stressin takia) niin samantien nukahdan uudestaan enkä jää pyörimään hereillä. Samoin tuntuu että tuon avulla 6h unta riittävä kun taas ilman tuota pitää saada 8h että ei väsytä päivällä.
Kaikki time release valmisteet on kai pitkävaikutteisia. Iherbillä taitaa olla edullisin tuollainen tuote.

FINSKI
11.06.2014, 18:03
Pitää kokeilla huomenna uudestaan.
Tänään kokeilen 6mg vanhaa melatoniia ja mittailla sen jälkeen noi verensokerit, että onko tuolla miten paljon vaikutusta verensokerien nousuun, koska tuolla hitaammalla nosti jo 0,17 yksiköä puolen tunnin jälkeen tabun ottamisesta.
Veikkaan että normi melatoniinilla lukemat nousee ainakin 2x tuon verran.

FINSKI
12.06.2014, 08:32
Erikoinen juttu.
Mittailin eilen noita melatoniinin aiheuttamia insuliineja, niin kävikin normi melatoniinilla päin vastainen reaktio kuin tuolla pitkäkestoisella.
Arvo ennen mittaamista oli 5,88 mmol/l ja puolen tunnin päästä arvo oli pudonnut 5,5 mmol/l.
Pitää vielä tänään koettaa toistaa testi.

FINSKI
21.07.2014, 11:29
Nyt on sitten KHO:kin antanut oman lausunnon melatoniinin vahvuuksista.
2mg ja sitä suurempi annos on lääke.
http://www.yle.fi/tekstitv/images/P105_01.gif

Medicman
24.07.2014, 11:14
Nyt on sitten KHO:kin antanut oman lausunnon melatoniinin vahvuuksista.
2mg ja sitä suurempi annos on lääke.
http://www.yle.fi/tekstitv/images/P105_01.gif

Tämä on paras postaus.

kannibaali
24.07.2014, 17:52
Unimekanismien etsiminen on usein vuosien työ ja itse olen löytänyt omani. Kun nukahdan en herää muutamaan ensimmäiseen tuntiin juuri mihinkään, vaivoin herätyskelloon kyllä. Ja menee hyvin koko yökin. Ravinto ja sen oikeaoppinen toteutus, hermoston/viestinviejien oikea toiminto, hormonaalinen sykli ja tietenkin tarpeeksi hyvät olosuhteen. Jopa vuorotyö onnistuisi näin vanhemmallakin iällä. En usko melatoniiniin, vaikka se kyllä toimii itselläni nukahduttajana, mutta en juuri hyödy siitä. Ennen aikainen sie......herääminen on joidenkin ongelma, siihenkin on selvät syynsä. Yleisimmät lienevät stressi ja väärin ajoitettu stressi. Myös liiallinen insuliini veressä aiheuttaa mielestäni sitä. Mielenkiintoista kohdallani, että dopamiini ja gh:n eritystä yleisesti nostavat osatekijät ravinnossa minun tulee nauttia aamulla. Illalla otettuna ne sekottavat uneni aivan omituisiksi ja levottomiksi. Milestäni hyvin monet ohjeet unen ja ravinnon suhteen ovat aivan vääriä. Toki joillain ehkä toimii jokin toinen systeemi kuin toisilla, mutta tuskin kovin suurissa määrin. Menee taas pornoksi, mutta yön/aamun/rentoutumisen aikaisella erektiolla on myös hyvin paljon samoja mekanismeja....kun niitä esiintyy, on unikin itselläni kunnossa ja toisin päin, vaikkei sitä yöllä unessa ole niin helppo tiedostaa. :) Hyvinvoinnin mittareita kuitenkin molemmat.

Make72
05.08.2016, 19:28
"HUS:n ja Botnia-hankkeen tutkijat ovat selvittäneet mekanismin, jolla melatoniini vähentää insuliinituotantoa ja lisää veren sokeripitoisuutta."

http://www.hus.fi/hus-tietoa/uutishuone/Sivut/Juuri-julkaistu-Melatoniini-v%C3%A4hent%C3%A4%C3%A4-insuliinin-tuotantoa.aspx

Enver
05.08.2016, 19:46
Melatoniinituotanto romahtaa ikääntyessä aivan täysin.

Raju
05.08.2016, 20:24
"HUS:n ja Botnia-hankkeen tutkijat ovat selvittäneet mekanismin, jolla melatoniini vähentää insuliinituotantoa ja lisää veren sokeripitoisuutta."

http://www.hus.fi/hus-tietoa/uutishuone/Sivut/Juuri-julkaistu-Melatoniini-v%C3%A4hent%C3%A4%C3%A4-insuliinin-tuotantoa.aspx

Oho..tätä en tiennyt. Onko sit hyvä asia että verensokeri pysyy yön eikä romahda liian alas niinku mulla tapana vai kerääköhän tämä laardia tms..joka ilta ottanu jo vuosia kun ei haittaa tuntunu olevan ja antaa paremmat unet.melatoniini on myös vahva antioksidantti.

SonDErosa
05.08.2016, 22:25
Ite syön valoisaan aikaan 5mg Melanotiinia joka ilta. Täytynee mittaa verensokerit sillä ja ilman, kun kampeaa yöllä kuselle.

Make72
05.08.2016, 23:28
Oho..tätä en tiennyt. Onko sit hyvä asia että verensokeri pysyy yön eikä romahda liian alas niinku mulla tapana vai kerääköhän tämä laardia tms..joka ilta ottanu jo vuosia kun ei haittaa tuntunu olevan ja antaa paremmat unet.melatoniini on myös vahva antioksidantti.

Mielestäni vastasit jo itse tuohon kysymykseen.
Lähinnä kai tuota pitää pohtia niiden, jotka ovat mahdollisesti alttiita diabetekselle?

Vierailija
13.09.2016, 15:54
Painajaisia, heräilyä ja oksentelua – Melatoniinilla voi olla monia sivuvaikutuksia

http://anna.fi/liikunta-ja-terveys/terveys/painajaisia-herailya-ja-oksentelua-melatoniinilla-voi-olla-monia-sivuvaikutuksia

carter
14.09.2016, 10:54
Itsellä melatoniini toimii ihan hyvin. En ole huomannut sivuvaikutuksia. Yleensä 2,5mg illalla, joskus otan 5mg. Muutama viikko putkeen ja sitten taas breikki.

Ps.Jos unensaanti on ongelma, niin ainakin omalla kohdalla parhaiten toimii suihkutettava magnesium reilulla kädellä. Toimii paljon paremmin kuin esim. sitraatit eikä mene pakki sekaisin.

Vierailija
20.02.2017, 16:21
Kuinka nopeesti nousee toleranssi? Riittääkö esim. 1 mg:n tabletit enää 2 viikon päästä?


https://www.itsehoitoapteekki.fi/Tuotteet1/muut-tuotteet/Melatoniini-Orion-1-mg/

"Nukahtamisajan lyhentämiseen 1 tabletti lähellä nukkumaanmenoaikaa"

Rambo
20.02.2017, 16:40
Ei melatoniiniin tule toleja, ainakaan mulla. 1mg on paras määrä. 2mg tai enemmän jos ottaa niin herää yöllä ihan pirteänä. Kusellakin jos käy niin menee pitkään ennenkuin nukahtaa uudestaan.

Mr. Peres
20.02.2017, 16:46
Mulla on apteekin tavaraa, 5 mg tabuja. Suositeltu määrä käytettäväksi 5-10 mg.

Auttaa mulla, kun esim. iltatreeninä sykettä runsaasti nostava treeni, saa unen päästä kiinni ja nukkuu hyvin.

Rambo
21.02.2017, 07:13
Toi 5mg on aika kova määrä, ei sopisi esimerkiksi mulle.

Raju
21.02.2017, 07:37
Ei tuu toleja..vuosia syöny 3-9mg per ilta..nyt loppu pariks päiväks ennenkuin uutta tuli postissa ni vähän huonommin nukuin ilman mut nukuin kuitenkin.

Raju
21.02.2017, 07:38
Ei melatoniiniin tule toleja, ainakaan mulla. 1mg on paras määrä. 2mg tai enemmän jos ottaa niin herää yöllä ihan pirteänä. Kusellakin jos käy niin menee pitkään ennenkuin nukahtaa uudestaan.

Sulle kävis varmaan parhaiten time released tabut jotka liukenee ja imeytyy pitkin yötä hitaammin.

Rambo
21.02.2017, 08:42
Sulle kävis varmaan parhaiten time released tabut jotka liukenee ja imeytyy pitkin yötä hitaammin.
Ehkä. Mutta enemmän ku 1mg niin herään pirteänä eikä uni tule ainakaan puoleen tuntiin. Nyt oon nukkunut ilman melatoniinia tosi hyvin koska mukula herättää yöllä kuitenkin enkä herää pirteänä enää. Havahdun ja nukahdan uudestaan heti. Selfin GH-pulse on hyvää tavaraa, näkee aika vauhdikkaita unia joka yö. Voin suositella.

Jarmo Yläkääpä
21.02.2017, 09:16
Mulla on reseptillä noita.

Nuo on ilmeisesti erityisesti jetlagiin tarkotettuja.

Ei kyllä toimi.

Mr. Peres
21.02.2017, 09:18
Mitä maksatte melatoonista? Mulla 100 x 5 mg = noin 15 €, ei Kela-korvausta.

Rambo
21.02.2017, 10:17
Leaderin melatoniini 1 mg 100kpl 8,95€.

Jarmo Yläkääpä
21.02.2017, 10:42
3mg 60 kpl jotain 16 ebeä.

Jormatar
21.02.2017, 11:17
Ei kyllä toimi.

Raju
21.02.2017, 11:30
Mitä maksatte melatoonista? Mulla 100 x 5 mg = noin 15 €, ei Kela-korvausta.
Iherbistä 3mg 120kpl noin 5 euroo kuluineen kun tilaa useemman samoilla postimaksuilla.

Raju
21.02.2017, 11:31
Ei kyllä toimi.

No ei pärise mut nukahtaa helpommin.mä en muista juuri mitäön sen jälkeen kun pää osuu tyynyyn..uni tulee minuuttiin tms.

Jormatar
21.02.2017, 11:53
Xanor, riva, lyrica ja uni tuloo.

durex
21.02.2017, 12:18
Itellä toimii ihan hyvinkin kombona kun ottaa pari antihistamiinia (väsyttävää mallia) ja siihen 3mg melatoniini. Tietenkään noitakaan antihistamiineja ja ksa ympäri vuotta vetää.

Tuolla Sailormanin kombolla tulee varmasti uni :))

Rigos mortis
21.02.2017, 21:35
Iherbistä 3mg 120kpl noin 5 euroo kuluineen kun tilaa useemman samoilla postimaksuilla.

Lääkeainerikos tulee ja pääsee käräjille

Raju
21.02.2017, 22:51
Lääkeainerikos tulee ja pääsee käräjille

5v jo tilannu eikä kertaakaan jääny tulliin vaikka joutunu tekemään tulliselvityksen alv kantoa varten..

Nämä on niitä älyttömiä säännöksiä johon mun elo ei taivu sitten millään, maksan sakkoja mielummin välillä..otan tietosia riskejä elämässä muutenkin, ahistas jos joutus elämään sääntökirjan mukaan.

Kerran tilasin Intiasta nolvaa ja se jäi tulliin..päiväsakkoja noin 500eur eli noin 100e vuodessa tällä hetkellä vapauden hinta..kun 5 vuotta nyt enempi tilaillu paketteja..ei paha.

soccerman
24.02.2017, 17:07
Jos uni tulee normaalisti, niin ei kannata alkaa näit melatoniinivalmisteita vetelee edes kokeilumielessä.

Jossain luki taannoin, että vain joitain minuutteja nopeemmin tulee uni melatoniinitabuilla sellaselle henkilölle, jolla on normaalit unenlahjat.

Enver
24.02.2017, 17:37
Toisaalta melatoniinilla on muitakin vaikutuksia, ja vanhetessa sen tuotanto romahtaa täysin.

holmesinjones
24.02.2017, 18:07
Aika yksilöllistä on melatoniinin hyöty,mulle ei ole ollut mitään apua nukahtamiseen oli annos mikä hyvänsä.
Gaba taas väsyttää mukavasti,puoli t-lusikallista tulee sitä nautittua noin tunti ennen nukkumaanmenoa ja onhan siittä muutakin hyötyä voimailua harrastavalle: GABA:n nauttiminen lisää kasvuhormonin ja prolaktiinin synteesiä. GABA voi auttaa nukahtamisvaikeuksista kärsiviä ja parantaa unen laatua.


http://www.ravintolisawiki.fi/index.php?title=GABA

Enver
24.02.2017, 18:32
Melatoniinilla saattaa vissiin olla mm. syöpää ja ihon rypistymistä ehkäiseviä vaikutuksia.

holmesinjones
24.02.2017, 18:45
Melatoniinilla saattaa vissiin olla mm. syöpää ja ihon rypistymistä ehkäiseviä vaikutuksia.

Saattaa ollakin tuollaisia vaikutuksia mutta: Melatoniini ei sovellu unihäiriöiden pysyväksi hoitomuodoksi, koska melatoniinin teho katoaa pitkäaikaiskäytössä. Kolmen kuukauden käytön jälkeen pitkävaikutteinen melatoniini nopeuttaa nukahtamista enää 10 prosentilla tutkittavista, ja kuuden kuukauden kuluttua kukaan ei enää hyödy melatoniinilisästä

Enver
24.02.2017, 19:08
Saattaa ollakin tuollaisia vaikutuksia mutta: Melatoniini ei sovellu unihäiriöiden pysyväksi hoitomuodoksi, koska melatoniinin teho katoaa pitkäaikaiskäytössä. Kolmen kuukauden käytön jälkeen pitkävaikutteinen melatoniini nopeuttaa nukahtamista enää 10 prosentilla tutkittavista, ja kuuden kuukauden kuluttua kukaan ei enää hyödy melatoniinilisästä
No ei ne liitykään mihinkään unihäiriöihin.

Hauberi
24.02.2017, 21:39
Mä kokeilin melatoniinia jossain vaiheessa kun oli aikasia herätyksiä. Ei mitään vaikutusta. En sit tiedä oliko määrä liian pieni.
Mikä taas jeesas selkeesti ni ZMA kun otti pari tabua illalla.

Raju
24.02.2017, 21:45
http://www.lifeextension.com/magazine/2012/9/7-Ways-Melatonin-Attacks-Aging-Factors/Page-01

Phpp
24.02.2017, 22:01
L-tryptophan nostaa omaa melatoniinin tuotantoa. Toimii mulla ainakin.

Jarmo Yläkääpä
25.02.2017, 08:16
Ei se paljon se nukahtamisen nopeutuminen auta, jos itse unen määrä / laatu ei parane.

Vierailija
27.02.2017, 09:03
Melatoniinilla saattaa vissiin olla mm. ihon rypistymistä ehkäiseviä vaikutuksia.


Tuleekohan tämä kasvuhormoonin erityksen kautta? Lyhyillä unilla tai univaikeuksissa kun ei sitä REM uni aikaa paljoa yössä ole.

Make72
27.02.2017, 18:13
Eikös Melatoniini itsessäänkin buustannut vähän kasvuhormoonia?

mikämassa
15.03.2017, 02:44
Eikös Melatoniini itsessäänkin buustannut vähän kasvuhormoonia?

Jossain näin tutkimuksen, jossa pienehkö määrä melatoniinia nosti kasvuhormonia, kun taas suuremmat laskivat sitä. Olisiko ollut 2mg ja alle, jolla saatiin kasvuhormonin nousu aikaan.